打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] 夢幻三國RPG蜀傳及魏傳109版更新!!

飽姐好屈 wo-.-
要改改
頭先有場睇佢表現竟然破哂d關  
到最後唔小心del左先輸
回復 支持 反對

不錯玩,謝謝大大的分享喔[[bao_36]] [[bao_36]]

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
nomygf -5 呃Post/無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

買車卡兵等事件...我不想作出修改 ,
因為只要大家有規矩地買....便沒有事...
鮑三娘屈機?=v=法正諸葛亮的算什麼?....
鮑只有血 , 而後期...例如吳國軍隊 , 175血20攻....攻速快..
鮑三娘部隊...就算有300血....但只有10攻亦很難打....
125又更新了@@
張苞bug一直也沒有人跟我說....
回復 支持 反對

書仔 我想問點先可以買到 弓兵 我次次買都有步-.-

你不如整個有弩兵買的地方 弩兵同步混埋一齊-.-想買弩又出步 想買步又出弩-,-

個人意見xD
回復 支持 反對

回復 85# 的帖子

好多人都係想咁= =
玩飽娘
我最鍾意玩爆血步兵
開頭用弩兵殺人
有金就叫埋d步一齊加攻加血
馬騰之前d關就自己打兵
但係唔好引王
好易死
守城戰
最緊要唔好行埋軍營= =
一炸冇哂血
就算炸完之後
都唔好行埋軍營
d王會打軍營附近果d兵
你又走得慢
所以呢關你出弩兵企係後邊射就夠
步兵必要時幫手打王
打曹操
咩都唔好理
用弩兵慢慢打就夠
但係要小心隻長弓
好易唔留神死兵
隻蔡文姬
隨時會衝出黎
所以d步要同弩兵跟身
打大笨象果關
用弩兵殺哂d王(信長殺唔到正常)
之後d步衝入去殺兵
再殺信長(好易殺  但係好傷)
打孟獲就唔好死頂
做後援夠
d步幫手打王
唔好做肉盾
最後留返d兵比低lv既人打
因為自己應該升夠
打劉表第一時間殺土火
唔好理幾傷
殺左之後
引d兵返洛陽
之後同同伴圍兵
之後慢慢殺下幾隻殺下幾隻
殺返去市民果到
到後期
水軍就用弩兵打
出船時走弩兵
出步兵打船升呢
d船走哂
出返弩兵打
之後c馬就要靠步兵/同伴
自己打伏兵升呢
打左慈就易好多
近攻一齊圍一隻(加埋同伴一齊)
之後弩兵同其他人既弓手
一齊射高血果隻
到最後占卜果關就搵人隻騎馬既(冇既搵最高血果隻)
就行一行入去
d伏兵出黎
之後全部人殺入去
殺哂d伏兵
之後自己所有步兵同同伴做肉盾
用弓殺王
肉盾冇血就引
最後就好易爆機

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
nomygf + 3 對劇情作出良好而詳細的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

我覺得有o的技應該改改佢,因為有o的太廢,根本冇人用.有時用左等於自殺
比小小意見,希望作者考慮考慮

鮑三娘個技太屈機,原全係失衝.o的人一玩鮑三娘就死等血,拖慢遊戲節奏

關羽技應該唔好扣血.+30攻10秒

張飛個技出得o黎又得個10秒,timing好難就.自殺技之一

劉封是步兵來...殺一人有5血也補不到受的傷,不能儲血即是沒用

張苞是自殺技中的王者,玩家不但要留意戰場,還要留意張生先的血量在直線下降.而他本身只有35血.基本上如果玩家不能在遊戲5秒內同時留意戰場.血量和技控制的話.你就是死定了

張嶷的技同樣是高危自殺技.,發動時間難以控制.遊戲時間10秒效果,玩家成為不能動的肉盾,之後就要向大家說再見

老實說,用新型的狂戰士做士兵是一個大錯,他們走得慢,出手慢,毫無求生能力

陳到的技在哪裡發動???

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
nomygf + 3 對劇情作出良好而詳細的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

超好玩@@多謝 但係多個兩個乜野角色
回復 支持 反對

原帖由 lla032395 於 31-7-2008 13:07 發表
好多人都係想咁= =
玩飽娘
我最鍾意玩爆血步兵
開頭用弩兵殺人
有金就叫埋d步一齊加攻加血
馬騰之前d關就自己打兵
但係唔好引王
好易死
守城戰
最緊要唔好行埋軍營= =
一炸冇哂血
就算炸完之後
都唔好行 ...

完全反對你打王既方法
你將象王拉去門個到
靠1隻弓兵都可以破到個關啦
回復 支持 反對

我覺得劉封是不錯,因為佢如果買左弓兵d弓兵就會好多血,同埋劉封高攻血 是不錯的選擇!

樓主 你改改飽三啦-.-   6秒1血 仲勁過劉備要6分鐘先有5血-.-飽三係佢既10倍-.-  我有意見 10秒1血冇咁屈
,同埋姜維一開始得10金(姐係武將)因為佢一升左lv就會好屈 我試過見人將佢加攻加到70幾

鄧之,可唔可以多d血 雖佢高攻 但佢行得勁慢-.-  一係佢變10防果隻(姐係精條武)
陳到招技係殺一人加一攻  陳到可唔可以18秒變30秒  因為佢一殺唔到人就會唔勁 同埋如果變20秒 就要扣佢攻 佢高攻又屈-.-  姐係變 殺2人+1攻 維持30秒

關興血量 可否扣至 60血-.-  因為佢都有招技加勁多血  佢招技加完血 之後變幾血- -? 理條數好難計 有冇人知-.-[[yoyo_192]]

周倉可唔可小d血-.- 例如 30  佢一升lv 就變到 55血-.-    又回血快-.-.
糜芳 血變30  ok?  因為佢有自己回血 又有隻野跟住 又高攻防 同埋佢死左隻野都要死-.-
黃忠 殺1人加 2血ok?  因為佢射得慢 攻又低-,-

只是個人意見 希望書仔會跟進 ^_^
回復 支持 反對

127版已修正各位角色...
我相信..會成為最終版本...
剛才玩了一場=.=用鄧芝...
其他軍師不斷升lv...叫他們不要再升又不聽...完全不合作
=.=真係十分奮怒....lv2 lv3 打後的lv...比較難升
而我還是lv1.....沒有人理會我...最終我也棄了...
反正我的存在也是沒用....
回復 支持 反對