樂古Nakuz

標題: 潘朵拉傳奇 Pandora Saga (佈局日系 MMORPG 市場 橘子取得《PANDORA SAGA》代理權) [打印本頁]

作者: 20023001    時間: 20-2-2008 20:45
標題: 潘朵拉傳奇 Pandora Saga (佈局日系 MMORPG 市場 橘子取得《PANDORA SAGA》代理權)
官網:http://pandorasaga.com/index.action
介紹:
由於這Game是由日本開發的,,不是K狗製造,所以還是值得一玩的
中古世紀的風格,主軸是以打國戰為主
職業之間有互相克制,沒有一個人打全場做英雄的角色
6大種族,4大職業(轉職後有分支)
遊戲中有白天和黑夜之分
晚上會有夜間活動的怪物出現
遊戲畫面:

=====================================
=====================================
帳號申請:http://pandorasaga.com/regist.action
ログインID: (帳號id:4字以上(英數)小寫)
パスワード: (密碼:8字以上(英數)小寫)
パスワード(確認): (打多次密碼)
PCメールアドレス: (Email 地址)
PCメールアドレス(確認): (打多次Email 地址)
生年月日: (你的智力應該是正常的)
居住地域: (隨便選一個)
PCメールマガジン: (選擇 [希望しない] 不接收廣告)
携帯メールマガジン: (選擇 [希望しない] 不接收廣告,下面不用填寫)
パスワードリマインダー: (選擇忘記密碼時的問答, 答案: 要使用日文 )
可以自己copy這裡的日文組合答案    いスがたワードリ僕マイ等
グラフィック暗号: (最麻膠煩就是這裡)
不慬打日文的,可以在這裡找出and copy
http://dplinux.tsh.ttu.edu.tw/~st945224/new_page_4.htm
利用規約: (同意する)
填好了之後按 [送信]
收到Email之後按它給你的登陸URL去確認就完成了(要等大約半小時左右)
主程式下載位置:
ftp://groftp.nefficient.jp/pub/groftp/pandorasaga/client/PandoraSaga_install.exe
下載完成後建議用 Microsoft AppLocale 開啟並安裝
安裝完成後
點擊 PNDLauncher.exe 開始更新/正式下載主程式
總共 1.36GB
建議用 Microsoft AppLocale 進入遊戲
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=zh-tw&FamilyID=8c4e8e0d-45d1-4d9b-b7c0-8430c1ac89ab
遊戲資料可以去這裡看看
http://pansaga.wikiwiki.jp/
我們目前在第2個server バルディッシュ
強烈建議在遊戲中不要以中文聊天!
最好是使用windows mode進行遊戲,用MSN跟朋友聊天
轉貼請隨便,但請跟我說一聲
m群
group111723@msnzone.cn

近年來日本線上遊戲市場蓬勃成長,自製遊戲的能量與實力亦深獲玩家肯定,遊戲橘子看好日本線上遊戲的發展,繼日前宣佈取得日本電玩領導品牌SQUARE ENIX 旗下大作《Fantasy Earth Zero》後,今(23)日再宣佈取得日本知名動畫娛樂上市大廠 GDH集團旗下子公司 Gonzo Rosso 新款線上遊戲《PANDORA SAGA》(前譯:《潘朵拉傳奇》)中、台、港三地代理權。

遊戲橘子表示,Gonzo Rosso 看好遊戲橘子在大中華區的營運能力,期望藉由這次的合作建立雙方大中華區策略夥伴關係;《PANDORA SAGA》預計今年下半年在台灣上市,在中國則暫定明年營運。

台灣玩家對日式文化接受度高,許多玩家對日系遊戲的人物畫風或遊戲劇情均相當喜愛,隨著日本線上遊戲的成長,進入台灣的日系線上遊戲也逐漸增加,《PANDORA SAGA》接收日本動畫娛樂大廠 GDH 集團母公司的能量,遊戲展現生動的中古世紀奇幻風格,強調大規模戰爭及大場面的對戰樂趣。

遊戲中包括「王國」、「帝國」與「共和國」三大國度,人類、妖精、矮人、闇精靈、巨人、小精靈等六大種族,以及四大類超過 20種的職業設定。為讓玩家體驗不一樣的戰鬥精神,在遊戲中特別加入強化兵種勢力平衡的設定,「軍事戰略」的發展更成為遊戲中的一大特色,可大幅提升玩家參與遊戲的黏著度與樂趣。

原文轉自台灣巴哈:http://gnn.gamer.com.tw/7/30147.html

《PANDORA SAGA》日本官網:http://pandorasaga.com/index.action

作者: 20030355    時間: 20-2-2008 22:44
想玩.....但好可惜部機玩唔到= =
作者: 笨猴子    時間: 20-2-2008 23:04
真係好似好正~
d風格都唔錯~
可惜係我唔識日文~
作者: ☆樂★    時間: 20-2-2008 23:05
標題: 回復 3# 的帖子
不需要明 只需要你自己明明知就可以

好過玩香港遊戲
作者: hkhk882004    時間: 21-2-2008 07:11
其實玩得多就會識
作者: pkolij12    時間: 21-2-2008 07:11
唔識日文好難解任務嫁= =
作者: pkolij12    時間: 21-2-2008 07:15
個暗號 我o左
作者: bbman233615    時間: 21-2-2008 09:01
我玩過la 好好玩 不過太多人所以很LAG
here the video
[youtube]7XKeCd5QRZw[/youtube]
[youtube]jlmOf8fTy_Y[/youtube]
[youtube]e4auS_6UdKw[/youtube]

作者: pkolij12    時間: 21-2-2008 10:23
d技 點睇嫁 玩到一頭汗
作者: nikki38    時間: 21-2-2008 12:16
請問點用最後兩個種族? 好似"巨人"同"小朋友"果兩個, 係咪未開放? 還是要解任再開新角色?

我去左 wiki 睇都唔係好睇得明, 請指教

我玩左陣, 畫面真係好正, 控制有d似 wow, 不過"汁野"有冇 hotkey? 下下用 mouse 點, 好煩

隻黑妖好大隻, 又唔多見人用弓手, 你咪唔好用呢?

3q
作者: pkolij12    時間: 21-2-2008 12:54
我更新左超奈 畫面十分正 好game
作者: pkolij12    時間: 21-2-2008 12:57
燈入唔到= =點解
作者: acein    時間: 21-2-2008 13:17
我都係有沒人知點解--佢錯誤..
作者: acein    時間: 21-2-2008 13:29
我知啦佢維護緊 17點先開

作者: a6985433    時間: 21-2-2008 18:15
有冇人一起玩?
m群  group111723@msnzone.cn
作者: kim702    時間: 21-2-2008 18:29
樓主好介紹,呢期番工都冇玩game
難得有隻甘正gejp mmog,因為我本身都只玩日game
真係多謝你~!
但你可唔可以答我入面打唔打到中效速成?
至少可以用到中文同入面hk d人用fd頻講野
作者: lichufai212    時間: 21-2-2008 21:13
THX for share ar!!!!!!!!!!
作者: 20023001    時間: 21-2-2008 21:20
原帖由 nikki38 於 21-2-2008 12:16 發表
請問點用最後兩個種族? 好似"巨人"同"小朋友"果兩個, 係咪未開放? 還是要解任再開新角色?

我去左 wiki 睇都唔係好睇得明, 請指教

我玩左陣, 畫面真係好正, 控制有d似 wow, 不過"汁野"有冇 hotkey? 下下用 mous ...

巨人"同"小朋友"果兩個我都唔知點拎可能遲d先出呱
汁野好似冇hotkey只係可以禁右下個粒一次拎晒d野
弓手呢個職有很多人用的只是你看不見吧
作者: [S]阿鋒    時間: 21-2-2008 21:32
我想玩弓手 @"@ 有無人一齊玩
作者: nikki38    時間: 21-2-2008 22:04
原帖由 20023001 於 21-2-2008 13:20 發表

巨人"同"小朋友"果兩個我都唔知點拎可能遲d先出呱
汁野好似冇hotkey只係可以禁右下個粒一次拎晒d野
弓手呢個職有很多人用的只是你看不見吧

多謝回答, 我都玩緊第二個server, id: Ayane

希望多d人玩, 遲d開個香港工會啦
作者: tonytam1989    時間: 21-2-2008 22:31
點解我入到game  果d系統同設定果d都變晒做問號ga  有咩方法解救
作者: tonytam1989    時間: 21-2-2008 22:32
點解我入到game  果d系統同設定果d都變晒做問號ga  有咩方法解救??
作者: *Yo”威∼*    時間: 21-2-2008 22:36
大家玩緊咩ser????
-.-講黎聽聽   
我768ram玩吾玩到?
作者: tonytam1989    時間: 21-2-2008 22:37
有圖睇睇   thx
作者: pkolij12    時間: 21-2-2008 23:09
原帖由 tonytam1989 於 21-2-2008 22:37 發表
有圖睇睇   thx

有人dl Microsoft AppLocale
作者: kwongfat    時間: 22-2-2008 01:21
server2
i call kwongfat
play toghter~~
msn:hog99yo@hotmail.com
作者: kim702    時間: 22-2-2008 01:25
下,個註冊碼要日文
點算=_=
作者: pkolij12    時間: 22-2-2008 01:25
請加入 group111723@msnzone.cn  呢隻game既m群 :lol
作者: *Yo”威∼*    時間: 22-2-2008 02:07

好令既圖^^呢隻game  要求吾係好高咋嫁  
旦係最緊要   吾好係game入面打中文
作者: kim702    時間: 22-2-2008 02:15
搵個好心人幫我申請一個pm比我la,thx
我申請左3個鐘都係錯錯錯...............
作者: nikki38    時間: 22-2-2008 09:04
好令既圖^^呢隻game  要求吾係好高咋嫁  
旦係最緊要   吾好係game入面打中文 [/quote]

琴日先見到有個人既 id 叫 "中国人"

d大陸人用毒餃子毒d日本人都唔夠, 仲要去玩串人地個場,

好多時鎖 ip 都係因為呢d小白 ,

如果希望玩長d時間, 請大家都係低調d好,

多謝合作
作者: Zeo2468    時間: 22-2-2008 10:23
我真係好討厭果班白痴= =
用漢字做名唔緊要...
但點解要講埋中文,,,
人地日本人見到一大堆亂碼唔封IP就假啦...
我都有個漢字名既角色
井上零
但日文漢字都係有呢d字~而且我唔會打中文(唔識打日文~)
作者: lovelovecow    時間: 22-2-2008 13:02
多謝分享 試玩一下[[bao_31]] [[bao_31]] [[bao_31]]
作者: 柑仔~    時間: 22-2-2008 13:48
好似幾好玩咁WOW
作者: *Yo”威∼*    時間: 22-2-2008 15:37
-.-隻game幾好玩  我玩到3lv....呵呵     /.\旦係渣吾到弓既 同埋-.-玩弓要加咩點
作者: 20023001    時間: 22-2-2008 16:03
原帖由 kim702 於 22-2-2008 02:15 發表
搵個好心人幫我申請一個pm比我la,thx
我申請左3個鐘都係錯錯錯...............

自己申請吧雖然搵暗號係難d
作者: rgm    時間: 22-2-2008 16:04
有人一起玩嗎,我玩法師lv9ID:yan
有識日文大大可以帶玩嗎
作者: 20023001    時間: 22-2-2008 16:11
原帖由 rgm 於 22-2-2008 16:04 發表
有人一起玩嗎,我玩法師lv9ID:yan
有識日文大大可以帶玩嗎

9LV升得好快wow我都係得7lv[[bao_27]]
作者: a6985433    時間: 22-2-2008 16:13
琴日帶個ec 都1個鐘差唔多9lv
作者: 20023001    時間: 22-2-2008 16:15
原帖由 a6985433 於 22-2-2008 16:13 發表
琴日帶個ec 都1個鐘差唔多9lv

你幾多lv 你帶人升嗎?[[tyjp-5-17]]
作者: zhyskoaz    時間: 22-2-2008 17:09
想問樓主轉職洗唔洗解任個d..
如果係可唔可以幫幫我地@o@
見咁多人玩ser 2
我都玩ser 2  今日開角色叫   ZhyskoaZ
用英文算@@
作者: pkolij12    時間: 22-2-2008 18:10
請加入 group111723@msnzone.cn  呢隻game既m群 :lol
作者: nikki38    時間: 22-2-2008 18:30
原帖由 *Yo”威∼* 於 22-2-2008 07:37 發表
-.-隻game幾好玩  我玩到3lv....呵呵     /.\旦係渣吾到弓既 同埋-.-玩弓要加咩點

我玩左2個角色, 1.斥侯, 2.法師, 都升到 lv10, 不算很高,

法師很好升, 可以打高1,2級怪, 冇錢買藍水, 打完2,3隻怪, 就乖乖坐低回藍, 主加智力

斥侯會難升好多, 又唔知點用二刀流, 小刀攻又低, 防又低, 打得慢, 又易趴,

用弓,弩打會快好多, 不過1蚊1支箭, 太花錢了, 怪又唔跌錢, 唔知邊d材料值錢,

好易窮死, 斥候加筋力唔明顯, 加2,3點先加1點攻, 加敏好似攻速真係快d, 迴避又多d

想走暗殺, 可能後期, 有二刀流, 玩放毒, 玩陷井, 會好d, 否則要慢慢打怪

樓上問要不要做任務, 做任務會多d錢, 但係升級沒差吧, 經常點你跑來跑去,

很花時間, 又唔知唔做主要任務可否轉職呢? 解任唔識日文都可以,

他會叫你去街既東,西.北打怪, 地圖會有支藍色旗仔, 跟住去打就可以

收集材料可以上 wiki 找找
作者: rgm    時間: 22-2-2008 20:06
請問到幾lv先轉職.........有人一起玩嗎
作者: *Yo”威∼*    時間: 23-2-2008 04:26
-.-我都重玩左幾次
第1次弓手8LV 法C 7LV 戰士10LV E+再玩弓手  10LV      玩左4個人......
弓手A_A是好玩既

請加入 group111723@msnzone.cn  呢隻game既m群
作者: nikki38    時間: 23-2-2008 09:09
原帖由 *Yo”威∼* 於 22-2-2008 20:26 發表
-.-我都重玩左幾次
第1次弓手8LV 法C 7LV 戰士10LV E+再玩弓手  10LV      玩左4個人......
弓手A_A是好玩既

請加入 group111723@msnzone.cn  呢隻game既m群

弓手會比暗殺好玩好多, 我琴晚將個10級法師升到19級, 再將d戒指, 手飾過比弓手,

再買多一千支箭, 打怪會有明顯分別, 有錢玩弓手會幾過隠, 只要有箭, 有紅水,

可以坐少好多, 打怪只係慢過法師少少

不過法師打怪真係好快, 琴日有個高我5級既劍盾, 我殺2隻, 他才打完1隻,

當然佢坐得比我少, 有趣的是我回滿魔, 他都未打完一隻,

唔怪得好多高級戰士都係用雙手武器, 我仲見到有個3x級劍盾, 拉一堆4級怪,

任d怪打, 唔知係咪好似RF咁練盾呢?;P
作者: tomlamhowai    時間: 23-2-2008 15:59
開ac開到燥唔玩了
作者: Behappy    時間: 23-2-2008 17:25
ser 2
id:Cinderella
Candy123
加我LA
作者: sin941022    時間: 23-2-2008 17:29
d日文超多唔識 玩唔到囉
作者: sassdu11    時間: 23-2-2008 18:06
作者: 花皇    時間: 25-2-2008 22:12
新到 ~~
ser 2
名: 花wAiTtImE皇
lv7-法師
作者: *Yo”威∼*    時間: 25-2-2008 23:59
隻Game吾錯嫁   大家可以試試  旦係我e經退出左
作者: 滅聲    時間: 26-2-2008 21:21
睇落去 係一隻正game...但我部機太廢 玩唔到 [[bao_29]]
作者: 偶月    時間: 26-2-2008 22:38
日文....不會日文啊~~但是人物很喜歡....
3D GAME比較有真實感呢~~
作者: a6985433    時間: 27-2-2008 07:54
[quote]原帖由 *Yo”威∼* 於 25-2-2008 23:59 發表
隻Game吾錯嫁   大家可以試試 旦係我e經退出左
作者: jossuper2003    時間: 27-2-2008 21:57
不如...申請去臨時ONLINE game 討論區..

開個 板啦= =
作者: 20023001    時間: 28-2-2008 16:35
原帖由 jossuper2003 於 27-2-2008 21:57 發表
不如...申請去臨時ONLINE game 討論區..

開個 板啦= =

呢個提議幾好
作者: csc726    時間: 28-2-2008 21:06
更新中,勁期待~[[bao_36]]
作者: 雜果涼粉    時間: 29-2-2008 02:04
點解更新唔到既?
冇啦啦受信失敗
更新左幾個files連結唔到
作者: areB    時間: 29-2-2008 07:56
第2個ser~
ID : Baby

希望有人可以同我一齊玩
作者: 〝小笨豬jump〞    時間: 29-2-2008 10:23
我係隻game到呢,,有好多問號呀,,
點算呀
作者: 雜果涼粉    時間: 29-2-2008 19:13
仲係更新唔到
有冇人知點解?
作者: csc726    時間: 29-2-2008 23:44
標題: 回復 61# 的帖子
用Microsoft AppLocale
作者: csc726    時間: 29-2-2008 23:45
我玩到7lv覺得好悶-.-,又小招又難升0.0..
作者: [H]星空下的緣份    時間: 1-3-2008 13:14
d畫面幾令wo~~ 不過可惜係日文...
作者: pkfrankie    時間: 2-3-2008 23:01
點樣組隊???????????????我同個fd一齊玩但係組唔到= =
作者: a61887698    時間: 3-3-2008 01:09
咁多人介紹自己= =
不如總結一下啦 唔好散開晒咁難睇
我見咁多人想玩ser2 我又玩ser2先 = =
名字 仲未諗到
不過應該會有hk 2隻頭 擺係個名ge頭同復= =放便人地知道係自己由
哈哈
作者: pkolij12    時間: 3-3-2008 12:59
m群  group111723@msnzone.cn 香港人
作者: 暗之天    時間: 3-3-2008 13:09
最憎d我睇唔明既game- -
作者: 永毅工會    時間: 3-3-2008 16:59
真係好似好正~[[bao_36]] [[bao_36]]
作者: BB貓    時間: 4-3-2008 18:48
你地玩咩ser嫁  岩岩下左
作者: 20023001    時間: 4-3-2008 20:26
原帖由 BB貓 於 4-3-2008 18:48 發表
你地玩咩ser嫁  岩岩下左

我地玩2ser嫁1ser冇香港人
作者: jossuper2003    時間: 5-3-2008 00:19
原帖由 csc726 於 29-2-2008 15:45 發表
我玩到7lv覺得好悶-.-,又小招又難升0.0..

覺得幾好玩...畫面個feel 唔錯...
同人組隊先好玩..
作者: chanchan1303    時間: 5-3-2008 01:23
大家快d玩啦~加入組群 方便搵人組隊升lv
@0@
作者: pkolij12    時間: 5-3-2008 11:34
M群-group111723@msnzone.cn  2sever  玩呢隻game既集中討論地方 :lol
作者: zidang007    時間: 5-3-2008 16:22
玩唔到啊''
= =係唔係機太勁''
我VISTA~WD''
有關?
作者: 不滅者Tx    時間: 5-3-2008 17:07
呢隻game好似幾好玩
不過好似係日文黎wo
我唔識睇-3-
作者: 蘋果。﹏綠茶    時間: 7-3-2008 20:27
好想玩下  睇到d畫面咁
作者: zidang007    時間: 7-3-2008 20:40
原帖由 zidang007 於 5-3-2008 16:22 發表
玩唔到啊''
= =係唔係機太勁''
我VISTA~WD''
有關?

有人幫我啊''
好想玩啊''
十萬個THZ...
作者: 20023001    時間: 8-3-2008 10:04
原帖由 zidang007 於 7-3-2008 20:40 發表

有人幫我啊''
好想玩啊''
十萬個THZ...

佢應該會彈舊野出黎叫你更新d野嫁wow 如果冇ge話你試下重裝吧
作者: Smart〝笨    時間: 8-3-2008 14:01
暗號我打左4次先掂,真係俾佢玩死=.=
作者: 李亞涼    時間: 9-3-2008 20:45
我Lv20了...想問邊度可以轉職?
有無人幫下我, THX~
作者: chanchan1303    時間: 13-3-2008 02:00
轉職要從中央東面出去平原
再去王國轉職@@
小心d........個度d怪一下秒殺你
作者: 20023001    時間: 13-3-2008 17:58
標題: 回復 83# 的帖子
除佐王國仲有帝國同連合國
作者: 花皇    時間: 14-3-2008 01:23
請問e家重有沒人玩呀 ?
作者: BARBE    時間: 15-3-2008 21:04
有~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: 期待∟wINg”    時間: 16-3-2008 18:15
我開隻game到入埋去都只係見到畫面白晒= =
係咪部機玩唔到= =?
但係我睇官網...d條件應該符合晒....

作者: chrisli328    時間: 21-3-2008 11:10
你應該玩倒
因為當維修緊個時我同你一樣都係白曬
維修完就玩得
作者: 凍檸樂    時間: 22-3-2008 21:58
無想像中咁難申請姐...
e家下載緊,下載完入去玩>.<
我想知有咩職業?
同埋種族有咩分別?
作者: chrisli328    時間: 23-3-2008 23:50
有4大職業
轉職後有分枝

種族分別係佢地d特殊能力,,點數分配,,血量mp量,,同個外貌
作者: simon444nk    時間: 24-3-2008 14:31
vista係唔係玩唔到啊??
作者: [H]藍Dee    時間: 24-3-2008 23:24
我唔識解以個任務呀..
可唔可以幫幫我=3=
[attach]199584[/attach]
作者: tamtamex    時間: 25-3-2008 12:50
睇黎我部機玩到都勁lag-口-"
不過整ac方面好簡單@.@"
值得一試~
作者: 期待∟wINg”    時間: 25-3-2008 18:13
原帖由 [H]藍Dee 於 24-3-2008 23:24 發表
我唔識解以個任務呀..
可唔可以幫幫我=3=

呢個我都未解到...
不過我都唔接任既...
一日可以去到2x lv...
反正打錢仲好搵過做任

p.s..你個名....如果佢第時封香港ac果陣第一個一定搵你先=3=
作者: [H]藍Dee    時間: 25-3-2008 19:56
sorry..我都唔知改咩名..
以家我轉左人架喇..
你點搵錢架?

我又有任務唔識做啦..
又要幫幫我=3=
[attach]200008[/attach]

作者: 期待∟wINg”    時間: 26-3-2008 19:11
原帖由 [H]藍Dee 於 25-3-2008 19:56 發表
sorry..我都唔知改咩名..
以家我轉左人架喇..
你點搵錢架?

我又有任務唔識做啦..
又要幫幫我=3=

你果個要去西街搵間屋...呢啲應該行去間屋企度會解到
開弓手打7lv骨....我試過半粒鐘都唔洗就一萬
作者: [H]藍Dee    時間: 26-3-2008 20:01
原帖由 期待∟wINg” 於 26-3-2008 19:11 發表

你果個要去西街搵間屋...呢啲應該行去間屋企度會解到
開弓手打7lv骨....我試過半粒鐘都唔洗就一萬

咁正?!
咁間屋係邊=3=
作者: 期待∟wINg”    時間: 26-3-2008 20:50
原帖由 [H]藍Dee 於 26-3-2008 20:01 發表

咁正?!
咁間屋係邊=3=

唔清楚= =我未接過呢個任
我都係照字解-3-
作者: chrisli328    時間: 29-3-2008 14:30
打骨宜+已經冇用na
佢改左掉野%
宜+打2粒鍾都冇1m
作者: 挑機丫    時間: 30-3-2008 14:49
我都好想玩呀
但係又唔識日文 好難做任 唔知係hk玩會唔會好lag

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www4.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2