樂古Nakuz

標題: 你家有洋娃娃嗎 [打印本頁]

作者: в乂W乂¥    時間: 12-7-2008 13:23
標題: 你家有洋娃娃嗎
小美有一個很美麗的洋娃娃!

小美就叫他Mary。

但小美一天天的長大...

到了小美14歲的時候她爸爸又送給她一個最新的洋娃娃,所以小美就把Mary拿到
垃圾場丟掉!

幾個星期後小美的父母因為有事情就留下小美一個人看家!

到了傍晚小美接到一通電話!

電話那頭很吵,過了很久都沒有人說話.....

小美以為是惡作劇電話。

正當要掛斷時,電話那一頭傳來了一個很稚氣的聲音...

『小美,我是Mary!你怎麼可以把我丟掉呢?不過沒關係..我在5個街口外,我現在就去找妳』說完電話就掛了。

小美感到很害怕....可是又不太信邪,就繼續做她的事!

過了不久電話又響了起來!

小美接起了電話,稚氣的聲音又說...

『小美,我是Mary!我在4個街口外,等我..我要去找你喔』說完又掛斷了

小美覺得很毛又不知道怎麼辦!

電話又響了起來,小美以顫抖的手接了起來!

接著熟悉的聲音又說,

『小美,我是Mary,我在3個街口外!想到就快跟妳見面了,我真的很高興....』電話又掛掉了!

接下來小美一直接到Mary打來的電話!

而且2條...1條...到了樓下轉角.....接著電話又響了小美接起電話...

『小美,我是Mary!我在一樓,想到再走一階樓梯就能看到妳!我真的非常的快樂...』說完就掛斷了...

小美非常害怕,就把家裡的燈都關了...跑到棉被裡躲起來!

接著她聽到門鈴聲響了起來.......她非常害怕用棉被矇著頭!

後來門鈴聲不在響了...

小美正放心的時候....

熟悉的稚氣聲在她的耳邊說...

『小美,我是Mary!〝妳抱的我好緊喔〞....不過沒關係,我想妳是太久沒見到我了對不對......我....們...終....於....見....面....了.....』
作者: 傻傑=]    時間: 12-7-2008 13:36
我是男^_^家中沒有洋娃娃
作者: Lemon檸檬    時間: 12-7-2008 14:38
我都係男仔姐好彩@@
作者: 天金仔    時間: 12-7-2008 17:18
作者: chch123    時間: 12-7-2008 19:00
記得我好細好細個果時有.....果時我好似得3/4歲- -
果時有位晚上睇到個洋娃娃個樣好恐怖...so掉左...
不個e家諗返個洋娃娃個樣起都唔恐怖- -
作者: *龍蝦小兵*    時間: 13-7-2008 10:54
我唔會玩洋娃娃的~~
我是男仔-_-"
作者: 22459067    時間: 13-7-2008 16:52
唔知你講咩野[[m127]]  比人打
作者: 22459067    時間: 13-7-2008 16:52
唔知你講咩野[[m127]]  比人打
作者: cat520ar    時間: 13-7-2008 16:58
甘呢d野實係女仔身上出現啦=,=
作者: 西蘭    時間: 13-7-2008 18:44
巫毒娃娃或是什麼什麼鬼娃娃嗎A_A?
作者: NiGhT    時間: 13-7-2008 22:38
我屋企得 d 毛公仔-3-

高飛 米奇果d-口-
作者: ★峰仔★    時間: 14-7-2008 17:50
嗚嗚+_+"
我係男仔....但= ="
我有細妹= ="""慘=.=""
屋企d公仔= =多到你唔信= =""""""
作者: 小戈戈    時間: 14-7-2008 18:01
咩娃娃咁勁呀[[ipk (12)]]
作者: ★峰仔★    時間: 14-7-2008 18:12
= ="我知咩娃娃= ="
晴天娃娃嗎??(黑澀會既歌@@")
作者: 夜屮月    時間: 14-7-2008 20:26
好彩我係男仔姐
唔玩洋娃娃既既[[yoyo_169]] [[yoyo_169]]
作者: tommy416    時間: 14-7-2008 22:05
=.=
唔恐怖-__-
作者: 緣風    時間: 17-7-2008 21:37
terrifying
係唔係真[[mg_1_45]]
作者: runpak123    時間: 20-7-2008 00:31
我唔會玩洋娃娃的~~
我是男仔-_-"
作者: 邪.HANGz`    時間: 20-7-2008 00:34
屋企都幾多-0-
但係吾驚-3-v
因為mary我淨係諗到吹氣公仔- -
作者: 戀2×    時間: 20-7-2008 07:43
下=  =我屋企好多...不過唔會貪新忘舊!_!
作者: 魔鬼小子    時間: 20-7-2008 11:56
男仔玩洋娃娃-.-
到係第一次見
作者: Anth0ny:)    時間: 20-7-2008 16:24
我吾玩洋娃娃的-,-
作者: 誰是誰    時間: 20-7-2008 18:52
我很願意有這樣的洋娃娃[[bao_36]]
作者: 桑田本次郎    時間: 20-7-2008 20:02
睇完之後... 我記得之前睇 uso 有個故事都係咁 @@"
真係幾可怕下... 好在我家沒有   毛公毛就有小小= =
作者: 肥_文    時間: 24-7-2008 19:30
好彩我系男.
不過我屋企都系有好多.
我加姐有勁多.
....................................................
點解我要睇=-=
作者: ╭☆7x★╯    時間: 24-7-2008 19:32
-.- 個故仔寫得隻娃娃好恐怖,但可惜係抄人既-,-
作者: ~黑~    時間: 29-7-2008 12:42
哇係..咁恐怖......看來我要多錫d公仔lo
(雖然我冇.....)[[bao_40]]
作者: @喪屍仔@    時間: 29-7-2008 20:59
我係男仔xd
不過有幾隻公仔 - -
作者: q28577385    時間: 5-7-2009 19:14
\./男仔都會有,係超人哈~[[onion_57]]
作者: kit741    時間: 5-7-2009 23:40
我都係男仔..冇玩洋娃娃習慣..
但好怕洋娃娃...黑馬馬果時..有條友坐係度...=.=
作者: 雪傲天    時間: 6-7-2009 13:37
男仔^^ 但係有娃娃=.= 隻小熊唯尼- -
作者: changchunyin    時間: 20-7-2009 04:19
我都係男仔黎,洋娃娃5關我事^^
作者: q28577385    時間: 22-7-2009 11:11
咁咪好,個公仔知點講野,我想要[[onion_57]]

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www4.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2