樂古Nakuz

標題: [危險]和鬼玩捉迷藏 [打印本頁]

作者: 開心殯儀館    時間: 25-9-2008 20:40
標題: [危險]和鬼玩捉迷藏
警告
以下內容只供參考,如有任何問題請自行負責及處理
準備的東西
1.有手腳的布娃娃
2.能塞滿布娃娃的米
3.指甲
4.縫針,紅色線
5.刀和玻璃片等,銳利的東西
6.玻璃杯一杯左右的鹽水(天然鹽較好)

進行方法
給布娃娃一個名字,將自己的指甲,米,放入布娃娃,用紅線縫合,用餘下的紅線扎住布娃娃
零晨3點以上最為適合,按順序行動(以下,自己的名字:○○,布娃娃的名字:△△(○○以外))。
對布娃娃說3次「由○○鬼開始」,把布娃娃放入裝滿了水的水桶(水桶放在浴室)。
關掉所有電燈,只開著電視,閉上眼10秒。
拿刀(第5點的東西)去浴室,說「發現了△△」,之後刺一下空氣。
說「下一個到△△鬼」,自己拿鹽水隱藏在衣櫃或其他地方等
終止方法
隱藏之後,2小時以內,口裡稍微含一些鹽水,去尋找布娃娃,布娃娃有可能在水桶,但亦有人試過不在水桶!!
找到布娃娃後,口裡含鹽水,對著他說3次"我贏了",便結束遊戲
找布娃娃的時候可能會見到很多不可思議的現像,但千萬別把鹽水吐出.
玩過這個遊戲的布娃娃,要將他放在最後找到他的地方燒掉!!
注意事項
1.遊戲其間,不可離開屋企
2.必需關掉電燈
3.隱藏的時候必須安靜
4.結束時和移動時才需要含鹽水,隱藏的時候不必
5.如果屋內有其他人,傳聞會危害他人
6.1∼2小時必須停止
作者: ivan6098    時間: 25-9-2008 22:08
我唔會玩ed 野=.=
作者: lovespeed    時間: 26-9-2008 01:42
咁如果真係俾隻鬼搵到咁點 = =
作者: billytsang    時間: 26-9-2008 11:51
那個娃娃會來找你的嗎囧
作者: woodyexe_3    時間: 26-9-2008 18:35
隱藏果陣你仲拎住利器?
仲有  開電視做乜- -
還有 [[隱藏之後,2小時以內,口裡稍微含一些鹽水,去尋找布娃娃]]
如果我搵公仔果陣  比隻公仔捉到又會點- -
仲有  又唔講下{如果比公仔搵到/隱藏時出聲/中途熄電視/中途開燈/搵公仔中途吐鹽水/玩完唔燒公仔/中途或一開始離開屋企/玩多過2粒鐘/....}既後果喎
都唔全面既- -
作者: danny831    時間: 26-9-2008 22:28
我想問含住水點出聲..講到野都聽唔清啦-0-"
作者: 阿葉eric    時間: 26-9-2008 23:18
好恐怖..唔敢玩=__=
作者: tommy416    時間: 27-9-2008 00:39
點都唔會試呢d野- -
作者: 小G:)    時間: 27-9-2008 10:00
作者: 不留名^^    時間: 27-9-2008 17:43
我想問,如果比個隻野搵到係咩......呀??但係我想問如果我鎖左到門咁得唔得嫁??
作者: 究極.面具    時間: 27-9-2008 18:12
好抱歉

我唔敢試=]
作者: 幻后    時間: 28-9-2008 00:07
含緊水點講野呀?= ="
你做到姐姐比個good你
作者: Y•Kuen    時間: 28-9-2008 15:25
一講野咪吐晒d水出黎...
但你又話含水好緊要 吐左出黎咪好大鍋-0-
作者: 奇蹟出現    時間: 28-9-2008 18:12
太高難度la
含住水好難up野
含小小就得
但係咁唔知係唔係叫含
作者: KIN-    時間: 2-10-2008 11:20
如果比個隻野搵到咁會點!
作者: 我愛羅超級fans    時間: 5-10-2008 12:37
好可怕-[]-我冇可能會試e d咁恐怖既野

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www4.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2