樂古Nakuz

標題: 網遊界呢排真係食左屎 [打印本頁]

作者: Mr.Rose    時間: 6-12-2009 12:07
標題: 網遊界呢排真係食左屎
12月明明係game既旺季
但係都無大作出
出埋晒d低b作
唉!
作者: 小朋友你好    時間: 6-12-2009 13:08
低b作
有咩
作者: tocheukho    時間: 6-12-2009 13:12
有咩低b作 舉個例睇下
作者: 童言*童語    時間: 6-12-2009 14:06
依家好少玩網遊,,
期待緊隻m2會搵到代理推出[[bao_50]]
作者: EY3P    時間: 6-12-2009 15:21
依家好少玩網遊,,
期待緊隻m2會搵到代理推出[]
童言*童語 發表於 6-12-2009 14:06

唔明白點解昱泉正系開發..唔代理埋= v=''
作者: tik1007    時間: 6-12-2009 22:55
有咩低b作 舉個例睇下
tocheukho 發表於 6-12-2009 13:12

..所有...先睇睇wow,出左約4-5年,呢幾年內港台mmorpg不停抄wow...又話咩咩新系統,其實炒埋一碟又當新game,自己又加d咩咩"內掛"入去,電腦玩定你玩?
再睇睇日韓,人地慢慢開始研發d game,淨係睇畫面流暢度已經令人急不及待想玩.
港台呢? 淨係識買代理權,仲要唔平唔廢既都唔去代理..開左一段時間等賺夠又刪server,又代理過第2隻廢game,
自己寫game?人地外國果d用年黎計既,港台就用月,什至用星期去計,賺少d錢都唔得..
仲有好多人:"好想玩番果隻game阿",係你地令到d奸商得逞,d奸商改過個名又當係新game出,佢地有得賺,味會繼續買d舊game代理囉,仲洗唔洗買新game代理姐?
仲有,果d不停升lvl既game,真係笑死我...d人仲係咁買雙經卷衝衝衝...你味封頂佢又開,追lvl都追死你地啦,嘿嘿嘿
我打機係為娛樂既,唔係比d奸商玩,你話得隻game"永久免費",我就唔會比一毫子你.
如果個個都係咁,我敢同你地講,香港係電玩界一定會有好大進步
聖誕節願望:
!!!!奸商收皮!!!!
作者: [H]卡尼路    時間: 6-12-2009 23:26
真係好希望昱泉可以代理返流星
作者: 黑天使•暗靈    時間: 7-12-2009 00:15
..所有...先睇睇wow,出左約4-5年,呢幾年內港台mmorpg不停抄wow...又話咩咩新系統,其實炒埋一碟又當新game,自己又加d咩咩"內掛"入去,電腦玩定你玩?
再睇睇日韓,人地慢慢開始研發d game,淨係睇畫面流暢度已經令人急 ...
tik1007 發表於 6-12-2009 22:55

有mmorpg既出現-->有新mmorpg game --->比人話抄
外國人口有幾多?
工作能力高既人都多D
香港又有幾多??
識多野先好講野
作者: 童言*童語    時間: 7-12-2009 01:05
唔明白點解昱泉正系開發..唔代理埋= v=''
EY3P 發表於 6-12-2009 15:21

係!!之前係華義手上失敗左...

真係好希望昱泉可以代理返流星
[H]卡尼路 發表於 6-12-2009 23:26

流星蝴蝶劍!?

有流星Online,不久將來會推出
至於流星蝴蝶劍,我玩網際都係入朋友ac
不過依家可以用區域吧0,0
之前想搵番完整原版下載點都搵唔到-..-
作者: tik1007    時間: 7-12-2009 01:46
有mmorpg既出現-->有新mmorpg game --->比人話抄
外國人口有幾多?
工作能力高既人都多D
香港又有幾多??
識多野先好講野
黑天使•暗靈 發表於 7-12-2009 00:15

香港人工作能力高,但佢地都集中o係商業..因為遊戲製作搵唔夠多錢
天賦本錢係重要,但後天努力更加重要,主要係你究竟有冇呢一個心!!
唔通blizzard一開始就有一大班人才人咩?
始創人都係一班學生囉,..咁佢地又一出世就識整game咩?
作者: 黑天使•暗靈    時間: 7-12-2009 14:04
香港人工作能力高,但佢地都集中o係商業..因為遊戲製作搵唔夠多錢
天賦本錢係重要,但後天努力更加重要,主要係你究竟有冇呢一個心!!
唔通blizzard一開始就有一大班人才人咩?
始創人都係一班學生囉,..咁佢地又一出世 ...
tik1007 發表於 7-12-2009 01:46

人地外國係有專研發遊戲既公司
人地D作品一研發又要研發幾年
你香港搵唔到架啦
一黎又要本錢,所以香港既遊戲製作到LFO呀,機甲鬥神傳呢D已經好好
你期望香港製造到大作係好難
係話後天努力更加重要,問題係香港係想後天努力都好難下/_\
因為香港又唔會有好多人教你寫game同課程,要學多數要上網學
如果好似你咁講,咁你搵班人一齊寫game,寫完就知咩野事
作者: tik1007    時間: 7-12-2009 14:47
所以話奸商當道..好多game完成度超低都可以出,有d連人物控制都味做好,是是但但行到,殺到怪,升到lvl就出...就係因為d奸商.
作者: 有可能    時間: 7-12-2009 20:40
12月16號瑪奇heroes
作者: EY3P    時間: 7-12-2009 22:49
人地外國係有專研發遊戲既公司
人地D作品一研發又要研發幾年
你香港搵唔到架啦
一黎又要本錢,所以香港既遊戲製作到LFO呀,機甲鬥神傳呢D已經好好
你期望香港製造到大作係好難
係話後天努力更加重要,問題係香港係想後 ...
黑天使•暗靈 發表於 7-12-2009 14:04

內地的人比香港更有才華=P
內地有遊戲開發的課程...
作者: 小雲    時間: 7-12-2009 22:51
只能怪香港重商業 不重IT行業=[
作者: [HK]賢先生    時間: 7-12-2009 23:33
內地的人比香港更有才華=P
內地有遊戲開發的課程...
EY3P 發表於 7-12-2009 22:49

但內地的只會抄襲
作者: tikplay2011    時間: 8-12-2009 14:28

16# [HK]賢先生
你話呀...你究竟有冇玩過內地d作品嫁...好似我曾經玩過既刀劍online/殊仙咁...我真係覺得有內容有良好操作性同可玩性囉...係俾香港個垃圾代理搞衰哂喳...唔知唔好亂講喇...
你講<只會>lee兩個字真係非常之錯囉
冇錯...大陸真係好多老番...但係你敢話你冇用過任何大陸破解既野同老番?
作者: 黑天使•暗靈    時間: 8-12-2009 15:42
內地唔係只會抄襲既...
好似遲下流星咁都係自己研發
不過始終仲係追唔到出面研發既進度<v<
同埋你話香港代理搞衰哂都唔可以咁講啦.....
人地始終要成本,GM人工呀,代理權呀,出點卡,燈油火蠟都唔少
所以一隻game賺唔到錢仲要係咁蝕既話
比你做老細你會點做丫?!
諗野真係要將自己放入人地個角度諗下先
人地咁做一地有原因架麻~~
作者: [HK]賢先生    時間: 8-12-2009 16:05
16# [HK]賢先生
你話呀...你究竟有冇玩過內地d作品嫁...好似我曾經玩過既刀劍online/殊仙咁...我真係覺得有內容有良好操作性同可玩性囉...係俾香港個垃圾代理搞衰哂喳...唔知唔好亂講喇...
你講lee兩個字真係非常 ...
tikplay2011 發表於 8-12-2009 14:28

kr人已經怕左中國
ok?
作者: 戰場暗殺者    時間: 8-12-2009 22:18
我認同樓主....因為我都搵唔到好game玩...明明好玩果d都係11月~12月封測...今年係冇好玩既game囉...
作者: EY3P    時間: 9-12-2009 00:44
但內地的只會抄襲
[HK]賢先生 發表於 7-12-2009 23:33

你只沒看到內地人才還在開發的遊戲=     =
kr人已經怕左中國
ok?

韓媒:中國山寨太可怕韓國企業不敢推新產品
上個週末,記者訪問了在釜山會展中心BEXCO舉行的“G-star2009韓國國際遊戲展”展場。
在這個全球198個遊戲廠商參加的韓國最大的遊戲盛會上,人們交頭接耳地議論起來。
因為,在那裡看不到已經聞名於世的網絡舞蹈遊戲《Audition2》。
T3Entertainment公司正在開發的《Audition2》是僅在中國擁有1.1億名玩家的代表性舞蹈遊戲《Audition》的後續作。
據說,去年《Audition》從中國賺取的專利費就高達300億韓元。
該公司代表KimKi-young就沒有公開《Audition2》的理由解釋說:“如果在開發階段展出遊戲,中國馬上就會推出山寨產品。”

中國會員達1.1億名的網絡遊戲《Audition》(上)和仿照《Audition》的中國遊戲《勁舞團》/照片=Hanbitsoft提供
據說,在中國和《Audition》雷同的遊戲已達20多個。

KimKi-young說:“《Audition》成功以後,雖然韓國也湧現出很多舞蹈系列遊戲,但它們都有各自的特點和風格。
”他還指出:“中國的舞蹈遊戲都應該被視為《Audition 》的山寨版。”
中國甚至已經出現了名為《Audition2》的遊戲,而且頗具人氣。
作者: 翼風    時間: 10-12-2009 19:03
我本人比較期待激戰2(gw2)
佢隻1代真係做好好
一隻有劇情+畫面好+玩落唔悶
真係好難得
不過可惜佢隨住收費而開始無咩人玩
講真...佢個pvp好好玩=3=
可以連上佢地的外國ser
本人係主獵人副死靈~~帶住一大班手下嚇死d 外國人=0=
即使英文一桶水唔full的我~=0=" 同外國人玩都可以玩得好開心
作者: EY3P    時間: 10-12-2009 19:59
佢隻1代真係做好好
真係好難得
本人係主獵人副死靈~~帶住一大班手下嚇死d  ...
翼風 發表於 10-12-2009 19:03

激戰..很久已經聽過此大名了=P
同意是因為收費而導致被忽視.....
作者: Sl0veR    時間: 11-12-2009 21:35
1.勁舞團2(勁舞團MOOV)[Gameone/香港久遊代理]
2.勁爆籃球(暫名)[Gameone/香港久遊代理]
3.龍Online[Gameone代理]
4.夢夢Online[Gameone代理]
5.開心Online[Alta代理]
6.啟程Online[GameCyber代理]
7.安魂戰曲[GameCyber代理]
作者: 小朋友你好    時間: 11-12-2009 23:15
佢隻1代真係做好好
真係好難得
本人係主獵人副死靈~~帶住一大班手下嚇死d  ...
翼風 發表於 10-12-2009 19:03

單機都未出......
作者: 翼風    時間: 11-12-2009 23:50
回#23
不過佢收費~我都有買任玩果個plan=口=
之前成日同d外國人玩
最深刻係我隻人物為左要買琥珀...搞勁裝(最終裝備)~~有蕾絲XD....問落D FD借落唔少金 OR 琥珀 XD
果時D FD重笑搞裝搞窮自己
最後個代理商唔再代理GW1~把我們港台玩家全部送左去外國SER
之後我再無玩過
===========================================
回樓上:
我想問下咩叫單機未出....
GW= ONLINE GAME
唔係單機
另外GW2都唔係單機0.0
作者: 櫻道    時間: 12-12-2009 01:31
1.勁舞團2(勁舞團MOOV)[Gameone/香港久遊代理]
2.勁爆籃球(暫名)[Gameone/香港久遊代理]
3.龍Online[Gameone代理]
4.夢夢Online[Gameone代理]
5.開心Online[Alta代理]
6.啟程Online[GameCyber代理]
7.安魂戰曲[GameC ...
Sl0veR 發表於 11-12-2009 21:35

就咁望落無隻好玩
作者: 小朋友你好    時間: 12-12-2009 11:58
回#23
不過佢收費~我都有買任玩果個plan=口=
之前成日同d外國人玩
最深刻係我隻人物為左要買琥珀...搞勁裝(最終裝備)~~有蕾絲XD....問落D FD借落唔少金 OR 琥珀 XD
果時D FD重笑搞裝搞窮自己
最後個代理商唔再代理GW ...
翼風 發表於 11-12-2009 23:50

我以為guild wars係單機版連線
因為要俾錢買...
作者: chen-i誠x    時間: 12-12-2009 12:17
-____-點解我地香港成日正係識代理
又唔自己整下[不過以依家呢個香港我都知唔太掂]
好似個隻東遊記睇到以經唔想玩
作者: 翼風    時間: 12-12-2009 22:10
回樓上:
香港唔係好重視IT...
加上佢地根本做唔到好似魔獸果D引擎...
講真搞一隻好玩的GAME...真係要投放好多時間.錢同心機
E.G 魔獸的設計團隊超多人...另外搞個引擎什至可以搞幾年-_____-
      太多專業字眼要講..因此本人不在此解俾大家知=口="..唔想講完大家唔明...
E+好多GAME出左都係為左一個"錢"字
無咩內容可言...
作者: 小朋友你好    時間: 12-12-2009 22:42
回樓上:
香港唔係好重視IT...
加上佢地根本做唔到好似魔獸果D引擎...
講真搞一隻好玩的GAME...真係要投放好多時間.錢同心機
E.G 魔獸的設計團隊超多人...另外搞個引擎什至可以搞幾年-_____-
      太多專業字眼要講 ...
翼風 發表於 12-12-2009 22:10

有d 2000年畢業IT以謂好好做 但科網爆破之後
都冇公司投資 搞到香港都冇咩自家制出名的pc game software等

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www4.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2