樂古Nakuz

標題: CB活動《超時空戰記》隨時取得神秘機體!! [打印本頁]

作者: 火焰龍帝    時間: 18-12-2009 17:29
標題: CB活動《超時空戰記》隨時取得神秘機體!!
只要在樂古《超時空戰記》討論區本主題中回覆文章

即有機會在CB期間優先體驗神秘機體

有份在本主題中參與討論的會員,會在CB前隨機收到官方人員"火焰龍帝"所送出的道具序號一組

22號前還沒有收到的,即是沒有中獎哦~多回覆,得到神秘機體的機會愈大哦

參加資格:所有樂古會員

在本活動中只要在樂古《超時空戰記》版回得多,獲得機體的機會愈大

如果發現呃post而取得機體,樂古有權要求官方取消該機體的使用權!!

討論題目如下 :

1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?
3.  神秘機體活動吹水
作者: 乂死神張乂    時間: 18-12-2009 17:44
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到   :報到-.-''

2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?   :因為我玩左好多game 都好悶 金次我又想試新game呵呵A_A

3.  神秘機體活動吹水   :我想用DOS機 A_A唔知大家會用咩A.A 我又想問VIZ機有冇男機?
作者: h99h77    時間: 18-12-2009 18:00
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到:報到!
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?我一向都中意日本D動漫(因為萌!E個字.哈哈)同埋我中意玩E種射擊遊戲,但係超時空戰記有齊曬我中意ge要求,所以我絕對唔可以錯過
3.  神秘機體活動吹水:雖然我唔知有咩機,不過3個要塞D機體係咪全部都有...女機體...!_!
作者: wl00341512    時間: 18-12-2009 18:09
1: 到
2: 無料任砌(誤
     自由組裝(汗...
作者: 火焰龍帝    時間: 18-12-2009 18:23
其實向呢個post吹下水都得架...XD,唔好呃POST就得
作者: 88k    時間: 18-12-2009 18:23
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到:當然要報到~~~
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?:多人團戰...機體自由砌...等等XD
3.  神秘機體活動吹水:我係新手...而唔了解有咩機體~
作者: 再次一遊    時間: 18-12-2009 18:30
呢邊都有呢個活動= =
fb又有 如果都中哂就真係無言
作者: lkpoji999677    時間: 18-12-2009 18:32
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到: 新兵報到!
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?:可以有100人對戰,我睇過日本既相超正同埋可以自由製造機體幾得意
3.  神秘機體活動吹水:希望我抽到啦。。我係新手 所以無論咩機體只要得到既我就好開心 希望有男機用啦     >_<
作者: 賢..    時間: 18-12-2009 18:35
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到 : 報到報到~
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? : 夠多人玩 夠刺激^^
3.  神秘機體活動吹水 : 唔知有咩機 正係要Dos 男機喎~
作者: 夜天光    時間: 18-12-2009 18:37
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到 報到
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? 當然係女性機體啦-  -+
3.  神秘機體活動吹水 會唔會係高達娘?!
作者: rockmanzo    時間: 18-12-2009 18:39
黎報到先a___a
機械人是男生的浪漫(?XD),主要都係有得自己選手手腳腳幾得意咁
其實我冇睇過點玩,有冇人話我知係好似SD敢達(GUNDAM)咁定G7咁呢-3-
作者: MEIJI樂    時間: 18-12-2009 18:39
到~
機体吸引 再加上自製外觀既系統~一級棒!
機娘我黎啦!!
作者: a0124692003    時間: 18-12-2009 18:40
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到:報到11號基拉a_a
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?神秘機體....同機娘(打飛....
3.  神秘機體活動吹水 : 機娘a_a係唔係定係seed高達呢a_a
作者: ※可愛┐小章§    時間: 18-12-2009 18:43
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到: 報到~
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?: 相比起其他升lv game, 呢隻game既特色好好, 吸引到我
3.  神秘機體活動吹水 : 希望有類似高達既機體出現@@
作者: 黑天使•暗靈    時間: 18-12-2009 18:51
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先"舉報": 好有呃post feel = =+
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?: 恰吉制做麻
3.  神秘機體活動吹水 : 又係ob用唔到唔要都罷
作者: 檸蜜走檸    時間: 18-12-2009 18:53
1: 到
2: 50 vs 50 la!!!
     自由組裝(汗...
作者: 檸蜜走檸    時間: 18-12-2009 19:03
只要在樂古《超時空戰記》討論區本主題中回覆文章,

即有機會在CB期間優先體驗神秘機體。

有份在本主題中參與討論的會員,會在CB前隨機收到官方人員"火焰龍帝"所送出的道具序號一組

22號前還沒有收到的,即是沒有中 ...
火焰龍帝 發表於 18-12-2009 17:29

其實係幾時pm 俾我地?  同我地幾時先知我地有冇中到獎牙??
作者: 雅琉    時間: 18-12-2009 19:07
家下報到@@)/
機械人+50人大型國戰+羅莉.簡直係男人既浪漫!
仲唔比我抽到鐵人28/27!?
作者: derekchan    時間: 18-12-2009 19:15
報到呀
當然係萌娘a_a
吹水先~吹吹吹吹(杯水好熱同...好爛...同好舊
作者: lcp115    時間: 18-12-2009 19:30
1. 《超時空戰記》報到
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? :可以自由組合,又可愛,又性感,又3d
3.  神秘機體活動吹水 :咩機都好,最好有惡搞機
作者: 雅琉    時間: 18-12-2009 19:31
龍帝.幾時封測?
我而家頭搖又尾擺.買定幾個KB.諗住可快D禁爛佢!
作者: 神駱    時間: 18-12-2009 19:38
報到/_\
我為機娘而玩xd
作者: wl00341512    時間: 18-12-2009 19:45
報到/_\
我為機娘而玩xd
神探飛機頭 發表於 18-12-2009 19:38

順道也為機娘而死(汗....
作者: hoho4877    時間: 18-12-2009 20:02
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到 卡波/KBALL/K波君
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? 機體組裝自由度大,利用修改頭部模組功能可以做出各種奇怪的東西,最大50VS50的百人國戰....你說機娘?那種東西不強的話我才不會用
3.  神秘機體活動吹水 因為官方活動說雙頭機是未開放機種...所以雙頭以後的機都有機會!?
作者: derekchan    時間: 18-12-2009 20:35
大家快d吹下水a_a
作者: ARX7    時間: 18-12-2009 20:45
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到: 我到了= =

2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? :因為我係日本玩過,又唔錯,加上中文! ! !

3.  神秘機體活動吹水 :唔知係咩機呢?
作者: 傑;]    時間: 18-12-2009 21:08
作者: 翼風    時間: 18-12-2009 21:20
報到先~
終於可以玩一隻唔係sd高達的game=___=我唔想玩bb...
希望可以拎到部機>口<"
大家唔好同我搶XD
作者: 神駱    時間: 18-12-2009 21:26

SD轉過來0.0(在SD不夠人打/_\
作者: 神兵之子    時間: 18-12-2009 21:31
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到:報到
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?可以100人對戰同可以自由組合機體
3.  神秘機體活動吹水 最好係女性機體
作者: Marcoooo    時間: 18-12-2009 21:38
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? 有女玩@口@
3.  神秘機體活動吹水  高達GD~
作者: hinson7777hk    時間: 18-12-2009 21:40
到...
ACGN畫風+機械人+機娘...
也許有新型部品獲得...
設立2-3種方案用於強化...
作者: 魚條仔    時間: 18-12-2009 22:19
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到 報到了a0a
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?  機娘大戰(50個機娘vs50個機娘,想起又瘋狂)
3.  神秘機體活動吹水 (吹呀吹,吹唔起d水a0a,哈哈)
作者: 孤單乂俊    時間: 18-12-2009 22:42
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? 新game
3.  神秘機體活動吹水 到時咪知
作者: otaking    時間: 19-12-2009 00:11
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到   :係~~~到~~~(揮手)^0^/
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?   :
(1)機体能夠自由組裝, 更換, 武器多元化
(2)戰術多變化, 因應不同環境使用不同的機種和變幻莫測的攻勢
(3)大型國戰, 30vs30打到爽歪歪 XDD
(4)簡單直接, 我愛機娘!~~
還有就是龍帝的雄姿, 冰雪的聰明, 獅王的勇猛......(迷:這和超時空戰記有什麼關係?)
3.  神秘機體活動吹水   :
神秘機體要有龍帝的力量, 獅王的勇猛, 冰雪的聰明, 另加埋機娘的機体咁就完美啦~
(迷:喂!未免太貧心了吧!)
好好, 認真的......基本上係機娘的我就ok了,
另外砲戰的"狙擊手馬克西斯"和"狙擊手馬克西斯2"也不錯, 若能機娘化就更......
(迷:你滿腦子除了機娘還有什麼呀?)
機娘是Cosmic Break的賣點之一, 有何不妥? XD (逃)
作者: a0124692003    時間: 19-12-2009 00:27
其實向呢個post吹下水都得架...XD,唔好呃POST就得
火焰龍帝 發表於 18-12-2009 18:23

是你說的....
那我們給人呃分要說你教我a_a
作者: wong87    時間: 19-12-2009 01:14
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到  大名wong87在此報道
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? 機娘=v= 3d立體機械人大戰@@又有國戰,又分機種,又分國,新game-0-
3.  神秘機體活動吹水  好想快d到封測-0-...
作者: 小雲    時間: 19-12-2009 01:34
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到  報到耶
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?  紅豆那隻機娘耶
3.  神秘機體活動吹水 機男請(自重!
作者: 軒dee    時間: 19-12-2009 02:00

期待左隻GAME一年多...
第一次發現佢係係某短片網站廣告
唔知神秘機體會係咩呢,我估係全金色的初階機...
作者: kankeomg    時間: 19-12-2009 02:12
真係想睇下抽到咩機[[bao_33]]
作者: wl00341512    時間: 19-12-2009 02:35
話說序號是怎派的?
抽到就會自動有短消息?
作者: derekchan    時間: 19-12-2009 09:30
話說序號是怎派的?
抽到就會自動有短消息?
wl00341512 發表於 19-12-2009 02:35

我想就是啦-_____-
作者: jimmy12220    時間: 19-12-2009 10:52
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到 :報到~~
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? :機娘-v-同大型戰爭~~~
3.  神秘機體活動吹水  :港版未出機體???
作者: neopetleo    時間: 19-12-2009 11:24
1.到=_=
2.果個facebook無料任砌既廣告(搖呀搖呀搖xD)
3.好用就得啦@~@
作者: otaking    時間: 19-12-2009 12:54
報到/_\
我為機娘而玩xd
神探飛機頭 發表於 18-12-2009 19:38

為機娘而玩+1
機娘至高!~

(p.s.話是話, 你最喜歡是哪一隻? XD)

1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到  報到耶
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?  紅豆那隻機娘耶
3.  神秘機體活動吹水 機男請(自重!
小雲 發表於 19-12-2009 01:34

紅豆那隻機娘 = 空娘?
作者: yuen19942003    時間: 19-12-2009 12:54
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到   :報到先@_@
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?   :因為呢D類型既game 唔系太多 而且又見到可以整下機體個樣 所以就吸引左我
3.  神秘機體活動吹水   :唔知個神秘機體系咩野樣咖呢a_a 我好想睇下咩樣
作者: 林仔林林仔    時間: 19-12-2009 13:07

1.《超時空戰記》未玩GAME先報到 :報到
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?: 睇個D相好正 D機好型
3.  神秘機體活動吹水: 希望有男機用LO同有咩機用的--我未玩個
作者: lkpoji999677    時間: 19-12-2009 14:49
之前冇簽名依家有啦
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到: 新兵報到!
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?:可以有100人對戰,我睇過日本既相超正同埋可以自由製造機體幾得意
3.  神秘機體活動吹水:希望我抽到啦。。我係新手 所以無論咩機體只要得到既我就好開心 希望有男機用啦     >_<
作者: WIZ    時間: 19-12-2009 16:07
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到   報到
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?   因為機體的變化令我更好奇,更想認識和體驗多點
3.  神秘機體活動吹水 我想要WIZ男機體<---不知道有沒有男機體
作者: s2006181    時間: 19-12-2009 18:30
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到 ! YEAH 封測見

2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? 佢有機械人玩 又有得正!正 玩技術

3.  神秘機體活動吹水    《超時空戰記》等緊你牙! 快d來玩la
作者: s2006181    時間: 19-12-2009 18:32
唔知大家玩過未呢? 我好想快d玩牙q![[bao_35]]
作者: awedcvb    時間: 19-12-2009 19:29
報到啦~
好想要機娘 (拖)
好想砌機娘 (再拖)
唔砌機娘就砌高達啦 (被圍毆)
http://tw.cosmicbreak.gamania.com/
台灣官網...三個神官翻譯good job[[bao_06]]
作者: 狙影x小凡x    時間: 19-12-2009 21:36
=====================
報到了= =現在....
好像自由度俾sd更好的...
想玩下新遊戲...不想天天玩信長.......
勁d的嗎!?(路人:你腦殘呀!)
作者: 神駱    時間: 19-12-2009 21:40
o仲有2日就可以玩
作者: 軒dee    時間: 19-12-2009 22:25
     來報到....
  自己組裝,強化機體,強化組件
  唔知d機體派晒未呢
作者: elwin1001148    時間: 20-12-2009 01:14

報到~~我可沒玩過超時空戰記

自由組合. 加特林機槍

唔知有咩機呢,給我看看吧xd
作者: 乂琨    時間: 20-12-2009 01:25
現在報到喇~
自由砌機,,數十人的對戰
好想知道部機系咩呢a_a
作者: nothing625    時間: 20-12-2009 11:30
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到         : 我尼左啦xD
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?         :女機械人!!!
3.  神秘機體活動吹水   希望可以快D公測!
作者: 傑;]    時間: 20-12-2009 12:42
作者: kankeomg    時間: 20-12-2009 12:50
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到:報到
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?機體
3.  神秘機體活動吹水 :會唔會係男高達?!
作者: kankeomg    時間: 20-12-2009 13:02
     來報到....
  自己組裝,強化機體,強化組件
  唔知d機體派晒未呢
作者: kirbydx    時間: 20-12-2009 13:09
路過式報到...
自由裝配系統(雖然同家的還有一個C什麽來著?)
其實  最吸引我的應該是cri子她們吧?(羞...)
神秘機體?
零馬刀?
wind man?
方塊炮臺?
作者: asd623    時間: 20-12-2009 14:30
Share
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到:報到!
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?我一向都中意日本D動漫(因為萌!E個字.哈哈)同埋我中意玩E種射擊遊戲,但係超時空戰記有齊曬我中意ge要求,所以我絕對唔可以錯過
3.  神秘機體活動吹水:雖然我唔知有咩機,但好似超正咁
作者: moknetnet    時間: 20-12-2009 14:58
作者: 石仔成    時間: 20-12-2009 14:59
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到:: 報到;)
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?::不靠LV數..只靠技術
3.  神秘機體活動吹水::希望抽到啦..神秘機體咩樣嫁先?? XD
作者: 軒dee    時間: 20-12-2009 15:13
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?       可以自己上色,有獨特風格
3.  神秘機體活動吹水                        唔知仲有冇剩0.0
作者: bego2006    時間: 20-12-2009 17:58
睇落好似唔錯-.-
神秘機體係咪勁D嫁0.0
作者: justin13qq    時間: 20-12-2009 18:44
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到   :報到-.-''

2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?   :因為玩某隻機械人GAME玩到悶想轉一D新鮮D既GAME=W=

3.  神秘機體活動吹水   :我都好想要神秘機體的-3-
作者: a0124692003    時間: 20-12-2009 19:09
回得多就有機-口-咁我都回下先
作者: a0124692003    時間: 20-12-2009 19:13
睇落好似唔錯-.-
神秘機體係咪勁D嫁0.0
bego2006 發表於 20-12-2009 17:58

我都唔知呀但係好想要呀
作者: yinyin..    時間: 20-12-2009 19:25
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到  我黎報到啦=]
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? 30vs30好吸引
3.  神秘機體活動吹水  最好Dos機 男/女都得
作者: 炎帝天王    時間: 20-12-2009 19:25
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到   炎帝天王報到
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?       可以自己組機,有獨特風格
3.  神秘機體活動吹水  機體呀 ~~~~~~~~~~~~
作者: a0124692003    時間: 20-12-2009 19:27
D人訓哂教-.-?無人傾計
個個訓教準備聽日玩
作者: 夢.米古    時間: 20-12-2009 19:34
2:自由組裝~
作者: a0124692003    時間: 20-12-2009 19:35
2:自由組裝~
夢.米古 發表於 20-12-2009 19:34

一定無可能A_A
作者: 軒dee    時間: 20-12-2009 19:39
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你?       可以自己上色,有獨特風格
3.  神秘機體活動吹水                        唔知仲有冇剩0.0
作者: 軒dee    時間: 20-12-2009 19:39
??????點解樂古咁lag
作者: a0124692003    時間: 20-12-2009 19:40
唉樂古呢邊無哂人
作者: wilkinson    時間: 20-12-2009 19:40
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到 : 報到囉
2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? : 多人玩
3.  神秘機體活動吹水 : 唔知有咩機
作者: a0124692003    時間: 20-12-2009 19:41
??????點解樂古咁lag
軒dee 發表於 20-12-2009 19:39

因為樂古成日死機- -
作者: wilkinson    時間: 20-12-2009 19:50
點解超時空咁多人玩??
作者: a0124692003    時間: 20-12-2009 19:52
因為有機娘A_A機娘好靚
作者: wilkinson    時間: 20-12-2009 19:53
係@@?
比圖睇下~~
作者: a0124692003    時間: 20-12-2009 19:54
好似呢張咁

圖睇落去好似比人咩咁
作者: tank.L    時間: 20-12-2009 19:54
1. 《超時空戰記》未玩GAME,先報到 : 報到

2. 《超時空戰記》有什麼吸引你? : 類似國戰模式 起馬唔會日日都係10vs10/5vs5 愈多人模式就需要合作..唔係一個衝字
3.  神秘機體活動吹水 : 出男版既機體 雖然女版的都好令 但有男有女 會更有樂趣
作者: 夢.米古    時間: 20-12-2009 19:55
77# 軒dee
岩岩我同你一樣
lag到我講粗口咁制..
作者: wilkinson    時間: 20-12-2009 19:58
對佢有性幻想- -??
作者: 夢.米古    時間: 20-12-2009 19:59
對佢有性幻想- -??
wilkinson 發表於 20-12-2009 07:58 PM

對邊個=="
作者: a0124692003    時間: 20-12-2009 19:59
對佢有性幻想- -??
wilkinson 發表於 20-12-2009 19:58

我無波無性幻想- -
作者: a0124692003    時間: 20-12-2009 20:00
對邊個=="
夢.米古 發表於 20-12-2009 19:59

對樓上樓上樓上個張機娘圖- -
作者: wilkinson    時間: 20-12-2009 20:00
呢隻似唔似SD嫁?
作者: a0124692003    時間: 20-12-2009 20:01
呢隻似唔似SD嫁?
wilkinson 發表於 20-12-2009 20:00

都幾似啦
作者: 炎帝天王    時間: 20-12-2009 20:02
呢隻game係SD+百變
作者: 夢.米古    時間: 20-12-2009 20:03

91# wilkinson
2隻唔同既game
SD自由度低
對戰都係得8條友仔
E家有5V5/10VS10/15VS15/30VS30一齊既國戰
SD得任務同對戰
CB有埋野外
SD將D機分哂等級
C機同A機分別好大
CB就無分(一般係玩家評下好用既程度分)
作者: wilkinson    時間: 20-12-2009 20:03
係@@?有d興趣
作者: 夢.米古    時間: 20-12-2009 20:05
95# wilkinson
玩完日版你會愛上佢
作者: 夢.米古    時間: 20-12-2009 20:06
93# 炎帝天王
2隻MIX埋都唔似啦呀化
作者: wilkinson    時間: 20-12-2009 20:08
點解會愛上佢- -??
作者: 炎帝天王    時間: 20-12-2009 20:09
93# 炎帝天王
2隻MIX埋都唔似啦呀化
夢.米古 發表於 20-12-2009 20:06

百變的free度+SD的機體數量
作者: 夢.米古    時間: 20-12-2009 20:09
98# wilkinson
好玩既game你唔愛架咩T^T傷心

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www4.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2