樂古Nakuz

標題: SD高達Online 徵文計劃 [打印本頁]

作者: ttimecrisis4    時間: 9-9-2011 12:30
標題: SD高達Online 徵文計劃

會員好!此活動是希望推動SD高達Online版有更多有意義的文章供會員欣賞及討論,希望會員用地寫出良好的文章,望此版的質素提升。此活動會試辦一個月,若反應好的則會繼續,相反的話便暫停,希望會員積極參與,謝謝!

注意:

1) 會員需根據每次所要求的題目、字數來編寫。

2) 文章的格式需清楚。

3) 除特別的要求外,文章內的影片和圖片均不會影響分數。

4) 此活只接受個人原創作品,請會員不要轉帖。

5) 09/09/2011之前的作品不接受。

6) 一個月會有兩條題目給會員,視乎反應而定,但每月最少會有一條。

7) 會員需到特定的集中帖內發佈自已的作品,方便處理。

8) 請會員遵守以上的規則。

9) 活動若有任何更改不會再發通告,只會在此帖內更新安排,請各會員留意。

獎勵:

第一名:     樂點獎賞+300 ,設為精華3
                      【若成功3次入選第一名的會員可獲得[樂古機迷勳章](建議中)】
                                文章置頂一個月,放在#1

第二名:     樂點獎勵+200,設為精華2
                       文章置頂一個月,放在#2

第三名:     樂點獎勵+100,設為精華1
                       文章置頂一個月,放在#3

其餘投文者:樂點獎勵+40
                        (需達到該次的文章要求,最終決定權歸SD高達Online版版主所有)
                                文章會以Mircosoft Word保存並以附件形式放在置頂帖#4或之後)

評審:

首先會由SD高達Online版版主評審,餘下來入圍的作品會由會員來投票決定。

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

詳細資料稍候公佈,希望會員積極參與!
作者: 星星人xd    時間: 9-9-2011 12:38
作者: ttimecrisis4    時間: 9-9-2011 12:44
者係點寫呀
金剛板主
星星人xd 發表於 9-9-2011 12:38

只要根番當時既主題就得,想點寫就點寫
作者: 星星人xd    時間: 9-9-2011 12:47
作者: ttimecrisis4    時間: 9-9-2011 12:51
我只是直接說出x1改改ok?
星星人xd 發表於 9-9-2011 12:47

唔明咩x1改改?
作者: 星星人xd    時間: 9-9-2011 12:57
作者: 3-6-9    時間: 9-9-2011 13:05
講簡d係x1最終形態
因此改左2次
故名叫x1改改
星星人xd 發表於 9-9-2011 12:57

不是「最終」,後期再改了2次
作者: 3-6-9    時間: 9-9-2011 13:12
唔明咩x1改改?
ttimecrisis4 發表於 9-9-2011 12:51

Crossbone Gundam X1改‧改,又名骷髏之心,木星戰役後由X1改改造出來,事實上除了有新兵裝外,定位較像X1和X1改中間
作者: zeroexia01    時間: 9-9-2011 13:37
即係點寫-0-
影片算唔算的-0-
作者: ttimecrisis4    時間: 9-9-2011 13:46
即係點寫-0-
影片算唔算的-0-
zeroexia01 發表於 9-9-2011 13:37

要睇下到時既題目同要求先知,遲d發佈更詳細既資料
作者: jscn    時間: 9-9-2011 13:49
應該暑假舉辦的...
作者: ttimecrisis4    時間: 9-9-2011 13:56
應該暑假舉辦的...
jscn 發表於 9-9-2011 13:49

一言驚醒夢中人,,,,,冇計,果時我又唔得閒~~
作者: derek9394    時間: 9-9-2011 14:02
要睇下到時既題目同要求先知,遲d發佈更詳細既資料
ttimecrisis4 發表於 9-9-2011 13:46

徵文要有方向,例如在每月更新首10日可以辦一些    新機体資料及心得徵文投稿

Nakuz 現在最大問題是大量流動性高的垃圾文章不斷洗板,再出徵文只會令問題惡化.

想提升質數,首要做的是設一個機体討論區,把所有機体及遊戲資料歸納統一
就算不能有戰紀那種系數數據,最起碼要有六圍武裝技能資料及心得.
作者: ttimecrisis4    時間: 9-9-2011 14:05
Nakuz 現在最大問題是大量流動性高的垃圾文章不斷洗板,再出徵文只會令問題惡化.

想提升質數,首要做的是設 ...
derek9394 發表於 9-9-2011 14:02

所以到時我會開一個集中帖,到時會員要起入面發帖,應該唔會有問題
作者: derek9394    時間: 9-9-2011 14:10
所以到時我會開一個集中帖,到時會員要起入面發帖,應該唔會有問題 ...
ttimecrisis4 發表於 9-9-2011 14:05

長遠我建議學習一下戰紀或其他forum排版
作者: ttimecrisis4    時間: 9-9-2011 14:21
長遠我建議學習一下戰紀或其他forum排版
derek9394 發表於 9-9-2011 14:10

因為冇玩其他版,所要唔清楚佢點。我都希望個版唔會咁亂,盡量控制吧~_~
作者: adrwon    時間: 9-9-2011 14:25
個活動好好,繼續加油
作者: 開心船長    時間: 9-9-2011 16:55
作者: xa1326    時間: 9-9-2011 16:55

既然系第一次搞,就自由題目先啦OXO!
作者: ilikechan123    時間: 9-9-2011 17:36
機迷勳章<<<<<好似話人打機打上癮咁
作者: ttimecrisis4    時間: 10-9-2011 00:42
既然系第一次搞,就自由題目先啦OXO!
xa1326 發表於 9-9-2011 16:55

可以考慮,但都要同sd高達有關
作者: 紅系乂楓葉    時間: 10-9-2011 01:45
以為是小說徵文
路過算了
作者: ttimecrisis4    時間: 10-9-2011 01:52
以為是小說徵文
路過算了
紅系乂楓葉 發表於 10-9-2011 01:45

任何有關sdgo都歡迎
作者: xa1326    時間: 10-9-2011 12:12
可以考慮,但都要同sd高達有關
ttimecrisis4 發表於 10-9-2011 00:42

一定+......自由都要有個範疇~~~技術文又得,小說文又得,不要太遠就得OXO!
作者: happychanjiN    時間: 10-9-2011 14:52
任何有關sdgo都歡迎
ttimecrisis4 發表於 10-9-2011 01:52

劇情片可以嗎?
我套影……
作者: jscn    時間: 10-9-2011 14:58
可以用舊文嗎(拖走...)
作者: ttimecrisis4    時間: 10-9-2011 15:07
可以用舊文嗎(拖走...)
jscn 發表於 10-9-2011 14:58

其實唔得,不過,要睇反應....應該聽日會諗好哂點搞
作者: chriswong121    時間: 10-9-2011 15:32
回復 27# ttimecrisis4
版主你拍多小小技術片啦~我地會支持你架~
你到依家都好似拍過一次炸~希望你可以拍多小小比我地睇下~

作者: erictung    時間: 10-9-2011 15:38
嘛,即係叫我快D將你個德天評砍掉重寫姐
作者: karara691    時間: 10-9-2011 20:38
題目自己定???
作者: drgon123    時間: 10-9-2011 20:39
唔明wow= =
作者: ttimecrisis4    時間: 11-9-2011 00:49
嘛,即係叫我快D將你個德天評砍掉重寫姐
erictung 發表於 10-9-2011 15:38

個德天有咩問題?
作者: erictung    時間: 11-9-2011 00:51
回復 32# ttimecrisis4

有D野好似講漏左,而且R後要補番(你R後的介紹同評論不長)
作者: ttimecrisis4    時間: 11-9-2011 00:59
回復  ttimecrisis4

有D野好似講漏左,而且R後要補番(你R後的介紹同評論不長) ...
erictung 發表於 11-9-2011 00:51

因為好耐之前寫,同埋我都費事改番-.-
    百式係我第一次,有勁多漏野同錯野,,,,特別係格式...
作者: erictung    時間: 11-9-2011 01:10
回復 34# ttimecrisis4

嘛,WZC我也改了點(不過是在另一壇改,但仍不是很好,遲點更新後再改)
作者: yufengsss    時間: 11-9-2011 02:28
路人甲路过

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www4.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2