樂古Nakuz

標題: [已完][全曲可傳導] jubeat saucer 11月收錄曲 [打印本頁]

作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-10-2012 17:50
標題: [已完][全曲可傳導] jubeat saucer 11月收錄曲

seed

krkrs

twl

mib

===============================================

====REFLEC BEAT colette 臨近稼動限定曲====
SEED   /   DJ YOSHITAKA  (RB→)
キラキラ☆ステーション   /   Tatsh feat.Prico  (RBll→)
Twinkle Wonderland   /   Qrispy Joybox feat.Sana  (RBll→)
milky ice bear   /   S-C-U  (RBll→)
  ※ 由11月5日起,每星期推出一首,以限定曲推出。

========11月bistro saucer========
[0]BLUE STRAGGLER   /   L.E.D.  (tricoro→)
[0]LUV CAN SAVE U   /   HIDEKI NAGANUMA  (tricoro→)
[0]Little Star   /   REDALiCE feat. Ayumi Nomiya  (tricoro→)
[1]POINT ZERO   /   猫叉Master+  (tricoro→)
[2]405nm (Ryu☆mix)   /  Another Infinity  (tricoro→)
--------上述五曲全解禁後--------
[3]†渚の小悪魔ラヴリィ~レイディオ†   /   夏色ビキニのPrim  (saucer原創)
  ※ 前面[?]表示bistro saucer的解禁次序,
    [0]為初始可供選擇解禁。

========11月新版權曲========
オレンジ   /   (GReeeeN)
Find your way   /   J.Speaks
いっぽんでもニンジン   /   なぎらけんいち  (jb+ →)
One Night Carnival   /   氣志團  (jb+ →)
FANTASTIC☆DREAMER feat.SO-TA,Rhyzm Horse,Yoonji   /   MAYA feat.SO-TA,Rhyzm Horse,Yoonji
  ※ 無需解禁
作者: kirinx    時間: 27-10-2012 18:09

以上直接有的吧?

いっぽんでもニンジン...我好中意玩^^
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-10-2012 18:11
以上直接有的吧?
kirinx 發表於 2012/10/27 18:09

版權曲應該直接有

移植曲/原創曲唔知
好大可能要解
作者: kirinx    時間: 27-10-2012 18:16
回復 3# Torchic╳小火雞

我之前同FD傾..如果いっぽんでもニンジン移植就好LA...真系^^...好好玩@@
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-10-2012 18:28
回復  Torchic╳小火雞

我之前同FD傾..如果いっぽんでもニンジン移植就好LA...真系^^...好好玩@@ ...
kirinx 發表於 2012/10/27 18:16

果首係jb+打已經好辛苦
搬去AC仲得了

======================================

放返來源出黎先
我反而想知下圖既上面講緊咩
話有兩個主題 一個係「もぎたて!」 另一個係「おまたせ!」
代表既分別係IIDX20同RBll
------------------------------------------------------------------------------
http://www.ariesu.com/
作者: kirinx    時間: 27-10-2012 18:36
表上文字連動意味???

利申: いっぽんでもニンジン 951K JB+
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-10-2012 18:59
可能啦
始終個bistro saucer應該唔只咁少歌

利申:數字歌我唔記得左幾多分 陣間去打下
作者: [H]mel    時間: 27-10-2012 19:15
いっぽんでもニンジン
就係個首封面蘿蔔人
又有1-10同押個首歌?
印象深刻阿
利申:剛好900K
================
不過比起上面個首,我想K社搬百合OPED入去多D呢
不係GE話再前一排的愛殺ED都可以(被拖走
作者: jimmg12    時間: 27-10-2012 19:55
SEED幾好聽的說....

========
冇AKB =[
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-10-2012 20:19
不過比起上面個首,我想K社搬百合OPED入去多D呢
不係GE話再前一排的愛殺ED都可以(被拖走
[H]mel 發表於 2012/10/27 19:15

說起來
這次又的確發現不了什麼動畫相關曲

除非我所想的奇蹟發生了
作者: 六神綱    時間: 27-10-2012 20:27

WOW,4首RB移植曲都正WO

唔知有冇機會見到DJ YOSHITAKA慣例的大回轉呢

可惜的是,jb+冇我想入的歌呢

原來數字同押的歌係いっぽんでもニンジン
就好似同隔田川有得揮的少NOTES
作者: Torchic╳小火雞    時間: 27-10-2012 21:48
說起SEED
很久之前是有個傳聞說
SEED的出現是為了當時日後的FLOWER做準備

嘛 我不知道真還是假
不過歌本身蠻好聽就是了
作者: 影之輪舞曲    時間: 27-10-2012 23:48
SEED!!!(驚喜+尖叫
數字歌係AC上應該會易過Ju+掛(話晒可以拍
作者: Leaf~A    時間: 28-10-2012 02:06
好好聽既Seed
感覺上應該唔會系LV10吧
作者: 神之執事    時間: 28-10-2012 04:08
好好聽既Seed
感覺上應該唔會系LV10吧
Leaf~A 發表於 28-10-2012 02:06

Yoshitaka d歌一向都係 Lv10
Seed應該都唔會例外

另 オレンジ 應該係呢個 不過無artist名->cover
http://www.youtube.com/watch?v=LYGEiH7FWZg
作者: 六神綱    時間: 28-10-2012 10:31
Yoshitaka d歌一向都係 Lv10
Seed應該都唔會例外

另 オレンジ 應該係呢個 不過無artist名->cover
...
神之執事 發表於 28-10-2012 04:08

SEED冇10都一定係9, 但我都係估LV10,總覺得序盤會超多三連NOTES,不過好難出現大回轉

其實三首....
Twinkle Wonderland 我估LV9,可能係典型的混レ曲,純粹係聽出來的感覺

キラキラ☆ステーション 我估LV8,因為聽落感覺幾單調,可能包括zigzag的階梯以及著重同押

最後milky ice bear 我估LV9,感覺好似ナナホシ,涉及了混レ的範圍

雖然靜歌的Silence喺plus係LV9,呢個係完全冇預料得到

作者: Torchic╳小火雞    時間: 28-10-2012 19:35

cloche係RB係10
jubeat就變成8了

所以發生什麼事也不出奇
作者: bennyyam0614    時間: 29-10-2012 16:14
seed點聽首歌都係8上9下呱..
就算真係10 都唔會難
其他3首最多係9lv中位 (姐係不能盡錄既材料)
作者: Torchic╳小火雞    時間: 29-10-2012 16:54

剛剛從某友人收到路邊社消息
就是說IIDX有5曲會加入(不過沒有說是tricoro還是什麼版本

不過肯定的是
prim有新曲會放進bistro saucer內

http://www.youtube.com/watch?v=LYGEiH7FWZg
神之執事 發表於 2012/10/28 04:08

GReeeeN的話
之前GFDM都有出過キセキ
不過與現在那個情況一樣 也是沒有列明artist名 再找人翻唱

所以很大可能就是你所指的那首
seed點聽首歌都係8上9下呱..
就算真係10 都唔會難
其他3首最多係9lv中位 (姐係不能盡錄既材料) ...
bennyyam0614 發表於 2012/10/29 16:14

我在想的跟你差不多
不過四首裡面我猜當中有一首是8
而且我估的不是SEED 而是kirakira station
作者: 下..唔係掛    時間: 29-10-2012 22:23

有得玩seed 唔錯 @@

btw 感覺上近排DJ YOSHITAKA 比較好聽既歌只有 VALLIS-NERIA...

==================================
補充... 我好少玩reflec beat
VALLIS-NERIA 亦只是玩得果兩三次
但最近唔知點解成日腦海浮現出VALLIS-NERIA的音樂,,,
作者: Torchic╳小火雞    時間: 29-10-2012 22:53

已經確認到prim會有新曲
上次才賣完萌今次就中二
嗯嗯
Torchic╳小火雞 發表於 2012/10/29 16:45

下次賣什麼呢?
作者: Leaf~A    時間: 30-10-2012 03:06
咁佢個連動係有咩作用-.-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 30-10-2012 09:17
咁佢個連動係有咩作用-.-
Leaf~A 發表於 2012/10/30 03:06

可能真係「玩IIDX可以順便賺食材」之類既設定掛
作者: kirinx    時間: 30-10-2012 10:47
Twitter有新圖…rb4首系每星期出一首(11月5開始…
iidx未明…只見3首…2首?
作者: [H]mel    時間: 30-10-2012 15:08

睇番個圖
由左至右:
BLUE STRAGGLER?
LUV CAN SAVE U
Little Star

這根本逼我倒錢落JB到阿=口=
作者: Torchic╳小火雞    時間: 30-10-2012 15:37

原來是BLUE STRAGGLER嗎
只看封面的確難猜

不過redalice在K社出了四五首歌
就火速擴散到很多機體(茶

======================================

BLUE STRAGGLER
        曲名は「青色はぐれ星」という意味の天文学用語。
        BPM、曲調ともにSTELLAR WINDに近く、双方とも天文学用語を曲名に用いていることから続編曲である可能性がある。

嗯...
作者: 影之輪舞曲    時間: 30-10-2012 21:48
原來是BLUE STRAGGLER嗎
只看封面的確難猜

不過redalice在K社出了四五首歌
就火速擴散到很多機體(茶

==== ...
Torchic╳小火雞 發表於 30-10-2012 15:37

一堆歌可以組成星空系列(倒
作者: kingson2    時間: 31-10-2012 03:01

基本上而家儲既食材 夠開哂有突- -''暫時期待一下 SEED會係幾好玩;)
應該都有lv.9

BLUE STRAGGLER 好大機會lv.10!
作者: 六神綱    時間: 31-10-2012 10:48
基本上而家儲既食材 夠開哂有突- -''暫時期待一下 SEED會係幾好玩;)
應該都有lv.9

BLUE STRAGGLER 好大機 ...
kingson2 發表於 31-10-2012 03:01

如果係出左SEED先就好了,畢竟呢首唔知會唔會成為DJ YOSHITAKA史上第一首非LV10的曲呢

雖然個人希望佢係一首有實力的LV10,而非某大夏祭的逆欺詐
作者: Torchic╳小火雞    時間: 1-11-2012 07:19

RB曲目前未出現
睇黎可能要等一個禮拜之後先逐首逐首咁出

總結一下
版權曲就只有之前公布過的5首

而lv10的曲子 目前有BLUE STRAGGLER、405nm、†渚の小悪魔...名字太長就下略了
(當然應該會有更多 等待更新)
而且總括來說 lv8的曲子很少 而且看不見lv7的EXT曲
作者: kirinx    時間: 1-11-2012 08:52
據twitter…本月bistro得iidx五首…同final prim的…total6首…本人出緊去解了
作者: Torchic╳小火雞    時間: 1-11-2012 09:15
果然就只有6首

換言之今個月就得15首?
果然K社所講「每個月入15~20首歌」係真既
作者: kirinx    時間: 1-11-2012 09:21
10月甘多歌…11月小d都正常啦…composer們好辛苦呢………
作者: Torchic╳小火雞    時間: 1-11-2012 09:23
其實唔辛苦
完全新曲就剩係得一首
其餘都係移植/版權
作者: jimmg12    時間: 1-11-2012 10:25

限定曲 11月5日開始配信@@"

=================================
[youtube]nmc-6ORRvMg[/youtube]

岩岩youtube新鮮出爐@@"
作者: [H]mel    時間: 1-11-2012 10:35
Prim首新歌...
個名中二味極重
但係首歌卻在賣萌....
[youtube]s-P_Wl2w0HM[/youtube]
貓眼押......
作者: Torchic╳小火雞    時間: 1-11-2012 17:54
兩下「喵喵」的貓眼押

又萌又恐怖
作者: victor609    時間: 1-11-2012 19:20
但我發覺呢FANTASTIC★DREAMER feat.SO-TA,Rhyzm Horse,Yoonji 寫住"FANTASTIC★DREAMER feat.SO-TA,Rhyzm Horse,Yoonji" Licensed by Konami Digital Entertainment/NO DOUBT TRACKS

同埋Find your way 又寫住"Find your way" Licensed by Konami Digital Entertainment/TinyVoiceProduction

呢兩首係咪版權歌黎架-_-
作者: Leaf~A    時間: 1-11-2012 20:13
回復 36# [H]mel

係utube已經發現有玩家EXC左呢隻歌既片了..
作者: kirinx    時間: 1-11-2012 21:42
回復 39# Leaf~A

LEAF大都嘗試下EXC LA XDDDD...

首歌又好玩又好聽....喵!喵!
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-11-2012 19:21

提大家 聽日有新曲
雖然我諗大部份人都要等到星期五六日先得閒...嗯...
(點解K社唔揀逢星期五出新曲)

至於係出邊一首歌先...我冇資料
不過我諗應該係SEED架啦
作者: 六神綱    時間: 4-11-2012 19:49

提大家 聽日有新曲
雖然我諗大部份人都要等到星期五六日先得閒...嗯...
(點解K社唔揀逢星期五出新曲)

...
Torchic╳小火雞 發表於 4-11-2012 19:21

按圖左順起呢,很正常吧

我應該聽日會玩一玩新歌,始終得閒呢

反正我最多只會玩9TUNE
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-11-2012 19:51
按圖左順起呢,很正常吧

我應該聽日會玩一玩新歌,始終得閒呢

反正我最多只會玩9TUNE ...
六神綱 發表於 2012/11/4 19:49

我聽日大致上都得閒掛
不過肯定唔會出荃金咁遠就是了 所以你應該搵我唔到
作者: 六神綱    時間: 4-11-2012 20:27
我聽日大致上都得閒掛
不過肯定唔會出荃金咁遠就是了 所以你應該搵我唔到 ...
Torchic╳小火雞 發表於 4-11-2012 19:51

其實我聽日出沒的地點唔係荃金,而係VZ,因為同番學的地方近

兩間都係信譽良好的機鋪,兼有齊大量GAME

本身又係無煙場,幾可會見到有人食煙呢(除左機鋪後面的洗手間,尤指荃金

再加上目前又有SAUCER又有8部的就只有呢兩間....(茶
作者: kirinx    時間: 4-11-2012 21:11
10號先打…13號煲機
煲10lv yeah
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-11-2012 22:18
其實我聽日出沒的地點唔係荃金,而係VZ,因為同番學的地方近

兩間都係信譽良好的機鋪,兼有齊大量GAME

本身又係無煙場,幾可會見到有人食煙呢(除左機鋪後面的洗手間,尤指荃金

再加上目前又有SAUCER又有8部的就只有呢兩間....(茶
六神綱 發表於 2012/11/4 20:27

我呢個人好神奇
周圍越多人 戰鬥力就會越低
(唔只嘈 再加上有一種唔知邊度黎既壓力

所以我習慣唔會揀多人既時候去VZ或者荃金
作者: kirinx    時間: 4-11-2012 22:26
回復 46# Torchic╳小火雞

同我一樣....單拖...4圍冇人...首首推幾萬...

BTW照估計SEED無誤...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-11-2012 22:48
回復  Torchic╳小火雞

同我一樣....單拖...4圍冇人...首首推幾萬...

BTW照估計SEED無誤... ...
kirinx 發表於 2012/11/4 22:26

總之唔想聽日又見到一大堆人話「SEED呢_你?」

到底SEED會唔會成為DJ YOSHITAKA第一首係jubeat裡面EXT lv9既曲子呢?
作者: 六神綱    時間: 4-11-2012 22:48

理論上我聽日下午去打新歌

人都唔會多得去邊,照你地個套我初見應該都唔難拎S呢

============================

祝除Evans、FLOWER、AIR RAID、愛無雙以外LV10全S
(σ回ω・)σ←↖↑↗→↘↓↙←↖↑↗
作者: Torchic╳小火雞    時間: 4-11-2012 23:00
我記得我係knit尾 Evans上S
copious尾 AIRIP上S

所以我諗你今代代尾都應該上晒S架啦
作者: 六神綱    時間: 4-11-2012 23:03
我記得我係knit尾 Evans上S
copious尾 AIRIP上S

所以我諗你今代代尾都應該上晒S架啦 ...
Torchic╳小火雞 發表於 4-11-2012 23:00

FLOWER、愛無雙同Evans應該可以

不過AIRIP始終仲有一段的距離(我都係最近先B左=.=)

如果新歌係LV10的話,仲要係熟悉的歌的話

理論上初見應該唔會低分呢
作者: kirinx    時間: 4-11-2012 23:08
甘我米要SAUCER尾先BS S到T_T
作者: 下..唔係掛    時間: 4-11-2012 23:55
FLOWER、愛無雙同Evans應該可以

不過AIRIP始終仲有一段的距離(我都係最近先B左=.=)

如果新歌係LV10的 ...
六神綱 發表於 4-11-2012 23:03

愛無雙係?
作者: 六神綱    時間: 5-11-2012 00:13
愛無雙係?
下..唔係掛 發表於 4-11-2012 23:55

I'm so happy

紅字係日本人發音時聯想為「愛無雙」
作者: kirinx    時間: 5-11-2012 00:15
原來6神你IMSH未S?....以為你S左TIM= ="
作者: 六神綱    時間: 5-11-2012 00:19
原來6神你IMSH未S?....以為你S左TIM= ="
kirinx 發表於 5-11-2012 00:15

我諗我一日未喺末段的桂馬押全黃,一日都唔駛旨意S
作者: kirinx    時間: 5-11-2012 00:22
回復 56# 六神綱

應該你都系犯左1般人既錯誤

"左右左右...................."

甘樣系錯的......
作者: victor609    時間: 5-11-2012 01:13
咁應該係點樣, 求教導/__\ 我IMSH有時得B有時A-口-
作者: kirinx    時間: 5-11-2012 01:18

回復 58# victor609

左右左右左右左

一齊

右左右左右

一齊

我系甘打的

③□④□ |①-②-|
①□□② |③-④-|
③□□④
①□②□

□⑦□⑧
⑧⑤⑥□
□⑦⑧□ |⑤-⑥-|
□⑤□⑥ |⑦-⑧-|
②⑥③⑥ |--①-|
□④⑤① |②-③-|
②□⑥③ |④-⑤-|
□④①⑤ |⑥---|

利申:IMSH除頭同亂打位外...全黃
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-11-2012 01:25
回復  victor609
kirinx 發表於 2012/11/5 01:18

yayayayayaya我之前都犯過呢個毛病
左 右 左 右 左 右 左 雙 停 右 左 右 左 右 雙
登 登 登 登 登 登 登 登 ~ 登 登 登 登 登 登

紅色果一部份
好多人停左一停之後 可能不自覺會用左手先
最後後面就一堆good走晒出黎 咁就冇左萬幾分
不過其實唔駛背 你其實睇清楚係右邊出黎先定左邊出黎先就ok

綠色果一部份
就係右手要連續打兩個同押(7+16 → 4+11)
或者你睇返上面...嗯

大致上應該係呢兩個位易出事(雖然中間有3粒單掣都易出事
不過講就易 做就難...打下就明架啦
作者: Leaf~A    時間: 5-11-2012 03:04
反而有D想知呢個月會唔會有復活曲呢-,-
作者: bennyyam0614    時間: 5-11-2012 03:12
反而有D想知呢個月會唔會有復活曲呢-,-
Leaf~A 發表於 5-11-2012 03:04

出左新歌就唔好咁期待復活曲吧,,
作者: Leaf~A    時間: 5-11-2012 03:41
真心想有日DEL POINT ZERO,,復活返Good-bye Chalon
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-11-2012 04:47
btw
我身邊有d人一聽到會del Slang阿元氣阿Crosswind果d
反而會好開心
因為佢地既avg又有得升

不過當然
未必人人都會咁諗既
作者: kirinx    時間: 5-11-2012 09:34
Seed 5/11-12/11 ext lv 9
作者: Torchic╳小火雞    時間: 5-11-2012 09:55

應該是目前為止 三個譜面難度最接近的一首歌吧

不過有樣野各位要注意
今次唔同上次
今次假如去到下星期一(早上10點)都仲未解SEED既話 就唔可以自行解禁
必須要靠傳導或者bistro saucer第四人去解禁
所以 唔想麻煩既話就襯早

[youtube]XlxY_ZfNbo8[/youtube]
作者: [H]mel    時間: 5-11-2012 17:38
7/8/9...
難度太接近了吧
BTW
這3個不同難度的譜面在各自的等級中都算係上位譜面
特別係EXT,根本初見殺...
作者: 六神綱    時間: 5-11-2012 19:11
7/8/9...
難度太接近了吧
BTW
這3個不同難度的譜面在各自的等級中都算係上位譜面
特別係EXT,根本初見殺... ...
[H]mel 發表於 5-11-2012 17:38

初見殺....你指(3+5+16)/(2+8+13)定係(4>12>3>11>2>10>1>9)的那個?
可能我真係打慣Rb,個beat我係比較易捉到,這是對RBers有利的曲吧
作者: kirinx    時間: 5-11-2012 19:16
真心想有日DEL POINT ZERO,,復活返Good-bye Chalon
Leaf~A 發表於 5-11-2012 03:41

Point zero吾好聽…good-bye chalon 好聽

Point zero好難…good-bye chalon ok easy

點睇都系good-bye chalon win
作者: Leaf~A    時間: 6-11-2012 00:59

SEED ADV Notes->699(好似系)
作者: Torchic╳小火雞    時間: 6-11-2012 01:38
SEED ADV Notes->699(好似系)
Leaf~A 發表於 2012/11/6 00:59

ADV就不打算放上去了

不過的確是699
作者: 六神綱    時間: 6-11-2012 21:00
ADV就不打算放上去了

不過的確是699
Torchic╳小火雞 發表於 6-11-2012 01:38

講到三種難度最接近...以前都好似有3/4/5難度的歌

不過我忘了係咩歌
作者: bennyyam0614    時間: 7-11-2012 00:51
講到三種難度最接近...以前都好似有3/4/5難度的歌

不過我忘了係咩歌
六神綱 發表於 6-11-2012 21:00

goodbye little girl
ext 1great左都唔會有999既歌
作者: kirinx    時間: 7-11-2012 00:56
bennyyam0614 發表於 7-11-2012 00:51

小NOTES到甘= =?

中意為所有EXT都會有999 = ="
作者: bennyyam0614    時間: 7-11-2012 01:54
小NOTES到甘= =?

中意為所有EXT都會有999 = ="
kirinx 發表於 7-11-2012 00:56

得250notes

http://www14.atwiki.jp/jubeat_memo/pages/219.html
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-11-2012 04:08
bennyyam0614 發表於 2012/11/7 00:51

我成日係度諗
假如K社呢個時候先入呢首歌既話 就絕對唔會簡單到咁
肯定會塞一堆同押入去
[youtube]f_PyNOkOfpU[/youtube]
作者: 六神綱    時間: 7-11-2012 19:32
我成日係度諗
假如K社呢個時候先入呢首歌既話 就絕對唔會簡單到咁
肯定會塞一堆同押入去
...
Torchic╳小火雞 發表於 7-11-2012 04:08

你唔講我都真係唔覺

最近出的歌對同押力的需求增加了

LUV CAN SAVE U,405nm (Ryu☆mix)
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-11-2012 19:36
「節奏很複雜耶 就整個lv10吧」

「什麼?這首歌節奏很簡單耶 那麼就塞一堆同押插一堆音 變成lv9吧」

說實話夏色比基尼...本來其實應該是lv9
不過因為加插了一大堆同押...嗯...
作者: 六神綱    時間: 7-11-2012 19:41
「節奏很複雜耶 就整個lv10吧」

「什麼?這首歌節奏很簡單耶 那麼就塞一堆同押插一堆音 變成lv9吧」

說實 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-11-2012 19:36

我有個疑問

點解WONDER WALKER喺捉BEAT方面可以相差咁遠,我指比較ADV同EXT的情況呢
作者: Torchic╳小火雞    時間: 7-11-2012 20:01

因為ADV的節奏比較簡單
很多時間都是以8分做節奏 夾雜少量怪拍子
0:40開始那一大段是個好例子 後面也是
[youtube]Aj-WQhl8TjM[/youtube]

而EXT就跟音樂
不過WW本身旋律就很怪 所以所產生出來的譜面節奏也會很怪
[youtube]eOQqKTg_XcI[/youtube]

我想的大概就是這樣
如果再不明白的話 看IIDX那邊說不定會讓你明白
作者: Leaf~A    時間: 7-11-2012 22:36
話說岩岩睇返E-GATE個網
先發現黎緊每個星期一係邊首限定曲呢..
不過我已經太耐冇玩Rb,,特別係佢連動個幾首之前都勁少玩..
除左SEED,其他都唔記得左係點= =
作者: Torchic╳小火雞    時間: 12-11-2012 09:13

速報
kirakira station
與SEED一樣 也是7/8/9

片也有了
肯定易過SEED就是了
[youtube]RA6eT139xbc[/youtube]
作者: 六神綱    時間: 12-11-2012 14:55
速報
kirakira station
與SEED一樣 也是7/8/9

片也有了
肯定易過SEED就是了
Torchic╳小火雞 發表於 12-11-2012 09:13

香港時間中午前已經有人EXC...你是人來嗎?

【jubeat saucer】キラキラ☆ステーション(EXT)EXC player:SN.TNS-Y
作者: [H]mel    時間: 12-11-2012 16:12
又係789
K社你有多喜歡789...
總體來講比RB版難
不過的確比SEED呢HI你好打多了
以下報初見分:

附帶:這首的全PLAY稱號就是歌名,好冇誠意= =''''''
作者: 六神綱    時間: 12-11-2012 18:25
又係789
K社你有多喜歡789...
總體來講比RB版難
不過的確比SEED呢HI你好打多了
以下報初見分:

附 ...
[H]mel 發表於 12-11-2012 16:12

當年的愛無雙也是一樣,我倒想知道全fc稱號係咩,我最好的一次都係miss超過3下~"~
作者: [H]mel    時間: 12-11-2012 18:36
回復 85# 六神綱
ピカピカ☆バケーション
pikapika☆vacation
作者: 六神綱    時間: 12-11-2012 20:03
回復  六神綱
ピカピカ☆バケーション
pikapika☆vacation
[H]mel 發表於 12-11-2012 18:36

果然還是意思不明的稱號呢...

4首RB曲恐怕只有milky ice bear我係唔熟悉,一提起RB就好想佢快D UPDATE\

希望已經少人玩的RB唔好加價呢
作者: 下..唔係掛    時間: 12-11-2012 20:34
果然還是意思不明的稱號呢...

4首RB曲恐怕只有milky ice bear我係唔熟悉,一提起RB就好想佢快D UPDATE\

...
六神綱 發表於 12-11-2012 20:03

3$ RB 喪玩  爽爆
作者: 六神綱    時間: 12-11-2012 21:19
3$ RB 喪玩  爽爆
下..唔係掛 發表於 12-11-2012 20:34

$5 RB我倒係知道...$3!?邊度有$3RB呢?
作者: 下..唔係掛    時間: 12-11-2012 21:33
$5 RB我倒係知道...$3!?邊度有$3RB呢?
六神綱 發表於 12-11-2012 21:19

沙龍  
自從JUBEAT無UPDATE上SAUCER之後就3$了

咪話唔益你= =   爽到喊  有上網嫁
作者: Torchic╳小火雞    時間: 13-11-2012 02:23
香港時間中午前已經有人EXC...你是人來嗎?
六神綱 發表於 2012/11/12 14:55

唔出奇既
呢個lv9真係值lv9黎
冇SEED咁難

不過假若大家初見的時候
嘗試不要以玩RB的心態去初見...嗯...

============================

另外回上一頁
沙龍RB的確係3蚊
不過近排我都多左去沙龍......煲XG
作者: jimmg12    時間: 13-11-2012 19:01
咁似SOS...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 14-11-2012 01:01
又冇SOS咁多同押既
雖然真係好多打斜既同押 我明
作者: Leaf~A    時間: 14-11-2012 01:40
是咪因為咁,所以將SOS DEL了-_-
作者: Torchic╳小火雞    時間: 14-11-2012 02:50
是咪因為咁,所以將SOS DEL了-_-
Leaf~A 發表於 2012/11/14 01:40

k社又未至於「嗯...這首歌與那首歌難點很類似 所以刪除掉吧」之類而去刪曲吧
作者: Leaf~A    時間: 14-11-2012 03:08
回復 95# Torchic╳小火雞

哈哈,,如果真係咁
出到N代個陣,可能個譜會9成一樣係個歌名唔同,囧
作者: Torchic╳小火雞    時間: 19-11-2012 09:03

速報
4 6 8

QJ:為何我的歌次次都是EXT 8阿

[youtube]3It0WgZ3ljE[/youtube]
作者: 六神綱    時間: 19-11-2012 19:40
速報
4 6 8

QJ:為何我的歌次次都是EXT 8阿
Torchic╳小火雞 發表於 19-11-2012 09:03

雖然係lv8,但今次係很強的lv8,ADV都係很強的lv6(茶
作者: Torchic╳小火雞    時間: 19-11-2012 19:59

總之看起來比最近的lv9簡單就夠了
作者: victor609    時間: 19-11-2012 20:44
今次8LV真係OK難-_-初見得96但二見984了

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www4.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2