樂古Nakuz

標題: SD 高達 online 結束營運 (惡搞) [打印本頁]

作者: waiqq123    時間: 13-3-2014 21:32
標題: SD 高達 online 結束營運 (惡搞)

親愛的《SD 高逹 online》玩家,您好:

自2009年6月4日《SD 高逹 online》正式營運開始,已歷經四年零八個月有您支持、愛護與相伴的日子。
很遺憾的是,天下無不散的筵席。
《SD 高逹 online》港代理合約,將於今年6月正式期滿,雖然我們希望維持代理,然而在開發商不同意續約的決定下,我們決定提前四個月通知您這個重要訊息:
《SD 高逹 online》香港的營運時間,將會在2014年6月3日 中午12:00 正式告一段落。伺服器亦將同步關閉。
因此,我們跟開發商爭取後續所有回饋與補償活動。

【重大事項說明】
一、M幣返還:
玩家剩餘未使用完畢的M幣,將全額返還為GO點。
二、回饋補償:
向開發商爭取了五項回饋補償活動:
1.每天向每位玩家發放100000G
2.周末狂歡夜:星期六、日 EXP,G幤300%(18/3/2014-3/6/2014)
3.EX難度調整:
活動時間:2014/3/18(二) 維護後~ 2013/6/3(二)中午12:00前
活動對象:所有《SD 高逹 online》伺服器玩家
活動方式:活動期間EX難度關卡進行下修 ,所有敵人HP減少50%。
4.送贈禮盒:
18/3,15/4,13/5
禮盒內容:
扭蛋機格納庫擴充券200張
特裝點數強化卡200張
機體格納庫2個
coins 50個
5.自定義扭蛋機價格下降
玩家每一次疊加1隻R級機體,原1200G變成200G

特此公告!

官方網頁:http://sd.hk.9you.com
帳號註冊:http://hk.9you.com/regist/index.php
下載遊戲:http://www.gameone.com/download.php#SD
作者: miceho97    時間: 13-3-2014 21:32
官方情報 : o)
作者: nicktsh    時間: 13-3-2014 21:37
我頂你
作者: yuzukiN'    時間: 13-3-2014 21:40
你覺得好有趣?
作者: b.for.bird    時間: 13-3-2014 21:52

作者: leung4    時間: 13-3-2014 21:58

作者: Simon844    時間: 13-3-2014 21:58
waiqq123 : 預言 ???
作者: xa1326    時間: 13-3-2014 22:03
某神版主已修改
作者: bevisyin    時間: 13-3-2014 22:08
一、M幣返還:
玩家剩餘未使用完畢的M幣,將全額返還為GO點。

如果係真 G1唔會咁做 佢會叫你快D洗晒佢
作者: man12164    時間: 13-3-2014 22:16
你做這事的意義何在?為了向我們博一分驚悚?OK,的確驚悚了.我是說你的腦智商!(笑)
作者: GiantStep    時間: 13-3-2014 22:22

作者: 鰐島亞紀人    時間: 13-3-2014 22:47
講真,樓主你如果發出黎,我真係會報警,等警察上你屋企打個轉黎判斷你有冇犯法,我係認真,唔係講緊笑,你話我報警lun,正義lun,乜都好,隨便你。

你有無想過你呢種一時之快會對當事人有幾大傷害?傳左出去人地點見人,張相仲要咁清?你地班友可能就睇得好happy,人地分分鐘就躲係屋企喊。人有時好脆弱,個女仔有乜事的話,你良心過唔過意得去?

我勸你放出黎之前三思一下,唔好受班花生友影響,呢度D人有野睇就唔會理他人感受,當中仲有成班小朋友字都未識得幾個,希望你可以作出獨立判斷,唔好助長網絡暴力,做埋晒D損人不利己的事。

P.S. 你果度我冇睇錯係黃大仙黎,要搵你住邊計下角度就知,IP 都唔洗check
作者: freeboy    時間: 13-3-2014 23:33
講真,樓主你如果發出黎,我真係會報警,等警察上你屋企打個轉黎判斷你有冇犯法,我係認真,唔係講緊笑,你 ...
鰐島亞紀人 發表於 13-3-2014 22:47

咁都好報警..唔怪得警局咁忙...
作者: AdolfHitler032    時間: 13-3-2014 23:40
除左on9 之外我都唔知講咩好
作者: GiantStep    時間: 13-3-2014 23:44
咁都好報警..唔怪得警局咁忙...
freeboy 發表於 13-3-2014 23:33

其實件事非同小可,再唔關帖處理/改字等,可能真係會有大問題
好在人流唔算多,唔係既話做壞事多過媒樂成份,可以算係玩大左
作者: hillson09    時間: 14-3-2014 00:56
某神版主已修改
xa1326 發表於 2014-3-13 02:03 PM

餅主來查帖,男左女右,小鳥你返回精靈球
作者: 實屬巧合    時間: 14-3-2014 02:44
一、M幣返還:
玩家剩餘未使用完畢的M幣,將不會返還為GO點,亦不接受任何終止賬號申請
二、回饋補償:
向開發商爭取了五項回饋補償活動:
1.每天向每位玩家發放100000G,大量經膠
2.周末狂歡夜:星期六、日 EXP,G幤200%(18/3/2014-3/6/2014)
3.EX難度調整:
活動時間:2014/3/18(二) 維護後~ 2013/6/3(二)中午12:00前
活動對象:所有《SD 高逹 online》伺服器玩家
活動方式:活動期間EX難度關卡進行下修 ,所有敵人HP減少5%。
4.送贈禮盒:
1/4日1300登陸
禮盒內容:
扭蛋機格納庫擴充券200張
特裝點數強化卡200張
機體格納庫2個
coins 5
5.自定義扭蛋機價格下降
玩家每一次疊加1隻R級機體,原1200G變成200G,M幣扭蛋機價格不變

消費賞:
所有消費:
滿5000M之玩家,可得到XXXX卡一張(由於遊戲終止營運,將無法得到卡片上之虛寶)
滿10000M之玩家,可得到XXXX卡一包共十張卡片(由於遊戲終止營運,將無法得到卡片上之虛寶)
滿45000M之玩家,可得到XXXX包一個(由於遊戲終止營運,將無法得到此包上之虛寶)
以上之XXXX包及XXXX卡無法自行抽選,視乎本公司之存貨而決定
頭1名最高消費玩家,可得SD 高達FIGURE 限定版 黃金版高達乙隻(欠盒亦可能欠件)

以上獎賞須玩家自行上本公司領取

特此公告!

以G1性格,咁就差唔多
作者: freedom040542    時間: 14-3-2014 12:33
天下無不散「之」筵席
作者: GiantStep    時間: 14-3-2014 12:42
一、M幣返還:
玩家剩餘未使用完畢的M幣,將不會返還為GO點,亦不接受任何終止賬號申請。
二、回饋補償:
向 ...
實屬巧合 發表於 14-3-2014 02:44

GO點都唔放過,好有代理商風度
作者: xa1326    時間: 14-3-2014 17:51
餅主來查帖,男左女右,小鳥你返回精靈球
hillson09 發表於 14-3-2014 00:56

我甚麼時候是精靈(°□°)
作者: GiantStep    時間: 14-3-2014 23:11
要結的話可能要睇國服先
話哂國服呃錢過港服
作者: asdf0818    時間: 15-3-2014 13:30
你有創意好好,但係E到D人5識欣賞
作者: GameThree    時間: 15-3-2014 14:04
Transfer my AC to ChinaServer pls
作者: 天滅中共...    時間: 15-3-2014 15:29
影響港服玩家心理都算
你搞個咁既公告對你本人黎講有咩益處先
作者: GiantStep    時間: 15-3-2014 16:42
回復 24# 天滅中共...

心理一早比人影響哂la...又咁負面,郁d話呢個話果個
成日比班國服,台服玩家睇死我地係班玩家渣渣之類,見到都非常無奈
作者: AdolfHitler032    時間: 15-3-2014 18:33
汁就係遲早既事,不過唔好再發ed on9負面post
作者: ninksicro    時間: 5-4-2014 21:16
幾年前汁機戰online幾年後汁咩好呢!
本人兩種GAME都玩過,而且仲係頭一班玩家.(長玩)
當然也買了不少GO點(機戰orSD>10000.00HKD)<所以都吾希望佢汁
E 2年來看住一個又一個FD離開轉其SD服,今年頭連我也......今日上翻SD,不料還是老樣子!!
今天我重上SD,就證明了....希望能見到有所妀善(假如有哪天,當天就是回歸之時!!)
我們也愛高達,這棵純潔的心靈,卻被它攪得氣不過活來

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www4.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2