樂古Nakuz

標題: 老手回歸求教 (微課) [打印本頁]

作者: cheman    時間: 29-10-2016 15:35
標題: 老手回歸求教 (微課)
小弟本身都會課下金合神合凶個啲,聽講港巨外掛少左好多,所以返黎同朋友玩下,預計課兩皮左右。
舊ac個陣係多次大改下outdate左,想向大家請教一下點改。

舊陣: 明男 巨2 金2 印象 天使 祖2 花2 美室 馬 雀 明凶 印龜 3lv水精

預計新陣: 明男 巨2 金2 燕1 天使 祖3 花3 黑龍車3 龜天/虎天 龍 雀 明凶 2lv雷精

主要係想開下新地圖既怪物會唔會強左好多? 我之前係靠天使盾+生死明男/馬 出去打,群怪就用美室頂。新圖全身鬼太套(頭身大波)頂唔頂到? 如果唔得可能要轉台男。

另外,燕3個攻速快唔快?我睇片覺得都慢得幾緊要,回魔起手同體積都好大...但我見好多人都轉左,為左雙抗?定佢仲有咩過人之處?

最後想問一下現時大家多數係邊到練功?
作者: arhoronald    時間: 29-10-2016 17:05

兩皮都叫小課兩皮你個陣點搞都得..去邊到升,升到打唔贏再搞都得啦,唔洗就住來玩A_A
4凶走唔甩,主要個7隻全無想,用晒勁裝合幾隻天王應該仲有剩玩埋城
作者: henryns    時間: 29-10-2016 17:26
2皮野唔夠做主城 大田 城主
作者: 秋天的紅葉    時間: 29-10-2016 17:28
2皮野…

作者: sam8214088    時間: 29-10-2016 20:23

如果我既話
兩皮左右
收AC7將(最好有掛`匠人250)`買改名書
抄哂D兵/250主‵重生
收全陣無想三百`上解封
明男 燕3 /祖3 /花3 /黑龍車3 /金2  /巨2 /項2/印狐/ 雀/明凶 /等虎天 /3lv火精
倉美室/雷公/修道1/帕羅爵士1
另外問答
1新地圖既怪物基本你個舊陣夠唒打‵
2燕3攻速一般啦轉佢可以谷戰~
3練工冰城‵可惜個地圖會易彈機‵
作者: Lkyb    時間: 29-10-2016 22:14
兩皮野
全陣無想 請哂五神四凶七帥 唔夠位既掉入倉
仲有BUDGET就炒哂啲野佢 再請過
或者拎哂啲錢去收十令二十座城 做土皇帝
作者: 一黑一白    時間: 29-10-2016 22:26
兩皮我諗你去埋台巨整個一樣既AC都仲可能得
作者: 31941684    時間: 29-10-2016 23:09
兩皮真係任你玩  
而家港巨天王ac全包都係放2000蚊左右
作者: d_lam    時間: 30-10-2016 00:02
係咪想講2000咋:L:L
作者: cheman    時間: 30-10-2016 18:28
sam8214088 發表於 29-10-2016 20:23
如果我既話
兩皮左右
收AC7將(最好有掛`匠人250)`買改名書

收左個AC,搵唔到人放神石,喊出黎
作者: cheman    時間: 30-10-2016 18:29
31941684 發表於 29-10-2016 23:09
兩皮真係任你玩  
而家港巨天王ac全包都係放2000蚊左右

搵唔到靚AC,本來打算直接收AC,但大多都係200馬+190神,咁紅利太少
作者: ko59595    時間: 30-10-2016 19:11
兩皮真係夠你玩一個完美ac有突 不過升lv都係靠自己
作者: arhoronald    時間: 30-10-2016 23:26
cheman 發表於 30-10-2016 18:29
搵唔到靚AC,本來打算直接收AC,但大多都係200馬+190神,咁紅利太少

靚ac點為止先靚?
作者: PMSK1314    時間: 5-11-2016 04:29
兩皮都....唔少啦..

哈哈
作者: foolruner    時間: 5-11-2016 09:22
arhoronald 發表於 30-10-2016 23:26
靚ac點為止先靚?

七帥合四神,然後選一隻天王合,都不錯
加上鉅、燕、孔、天使、申(如不合青龍天王)

或許你的「老」手太老,現在合馬比以前一隻神更低價

TO樓上各位,以10000一隻馬時代,兩萬確只夠合五神,還未計轉國
作者: andyout    時間: 5-11-2016 18:07
cheman 發表於 30-10-2016 18:28

認真果句... 神石 都算 "(easy to level up (唔知點解一直出唔到個中文字)"~~
雖然你係課金玩家
但我之前都有課 (國際服 The Great Merchant) 課左8千~1萬左右 無認真數住
你收左AC 我假設你收果個係100信以上(應該無人收100信以下咁kai 既...)

自己升 雀﹑虎
龜同龍 難升咪收囉...
龍 認真難升... 都唔知打咩升... 180裝又唔夠力 打 D 冰城地圖最高層果D 飛天boss~~~ (我試過,其實未合天王之前 條龍 真係用黎RJ ... 用左250陰 減哂法抗 開埋雀武技 做輔助 ... 逐隻遂隻BOSS 咁打真係 升到2046)

不過200 石唔難合 既~ 加油啦

純粹個人意見,如果你都係 堅持收既 無人阻到你 XD
作者: sam8214088    時間: 6-11-2016 22:19
cheman 發表於 30-10-2016 18:28

我放150神獸白虎石~WO

用150神獸石合馬會小幾多紅利?

合馬之後合王又會小幾多紅利?

@石像等级的平均值作为红利。

用4個150LV神獸石>合馬=150紅利
用3個150LV神獸石+1個200LV神獸石>合馬=162.5
用2個150LV神獸石+2個200LV神獸石>合馬=175
用1個150LV神獸石+3個200LV神獸石>合馬=187.5
用4個200LV神獸石合馬=200

姐係合馬曼多都係差50紅利

之後合王總紅利會要除10

*因此最後合天王的紅利差為1-5點紅利*

出自52巨商網

幻兽/神兽石像-在NPC处封印幻兽/神兽而获得。石像可以交易。
  封印石像时不需要封印书,封印和转职都不受国籍限制。
  石像等级的平均值作为红利。
  随便3个不同幻兽就行,没有特定3个的条件。

須彌山: 隆山4层, 介马庄园,印度博卡拉北边天树.
信用等级100以上
NPC(帝释天的使者)处转职。
红利点= 材料神兽总点/10
只能带1只天王,可在佣兵仓库保管。

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www4.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2