打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] ★小說 狂亂之虎令異變 (巳更新第四十一話,最後更新在#993)☆

Originally posted by 逝星 at 2006-9-24 19:14:
樓主真好野!!
咁快就作到第10話啦!!加油!!
我每日都會cheap 呢個post
=0="""幾時到攻防戰@@?
加油!!

攻防戰就快架喇>口<"

Originally posted by sunny615 at 2006-9-24 17:57:
哩隻有少少愛情成份(百分之一)..
加多d可能會令讀者更吸引..加油
一係我做青面變種豬啦(-@@-)得唔得呀??

愛情成份係因為讀者要求-口-""
回復 支持 反對

請各位回覆支持小弟既小說入精華區><"""
回復 支持 反對

第十一話:修理?
試過播放十多次,錄影帶也是沒有影像。灰煙:「係唔係壞左啊?」希星:「可能la。」k.c:「我地跟住點做啊?」希星:「我有個老朋友係商洞。佢係一個錄影店既老闆,我深信佢可以幫到我地。」有兩個人踏入警衛室,他們正是無雲和藍鈴。另外有兩人在出面,一個是夢一個是jack,但jack被五花大綁。無雲問道:「唉...一番黎就有d咁既事!喂,希星!」希星:「咩事?你將會生主任去左邊啊?」無雲:「我將佢送左去聖門,不過又有一件煩事,就係連夢既哥哥都中左招。仲有天龍戰死......我岩岩埋葬左佢喇!」夢一聽到說到他哥哥的事,她立即衝入警衛室說:「救下你地......幫下我哥哥..........我想跟埋你地一齊去搵出個源頭啊。搵到源頭一定可以做到血清!」希星:「冷靜d,而家連一d線索都冇......」無雲:「咁我地下步係咩?」希星:「玄巖既留低繼續查,聖門既送夢同佢啊哥番去先!我去商洞搵我個朋友整錄影帶!有冇異議?」四人異口同聲地說:「冇!」突然夢說:「唔得,我要跟希星你去!我搵唔到個源頭都唔會番去!」希星:「是但你!」無雲:「等我送你啊哥番去聖門!」夢:「我哥哥就麻煩你喇!」希星:「就咁決定!」幾分鐘後,希星和夢去到了聖東隧道門口。希星對夢說:「一陣入去你小心d!」夢:「嗯。」當他們行到聖東隧道中央位置時突然聽到狗吠聲,他們前面有一群烈焰可滷,冰凍可滷和可滷撲向他們兩人。希星:「白虎掌!」希星把氣集中在雙掌上,之後雙掌向外一推。可滷們一陣強烈的掌風撲面,撞向牆上暈倒。他們再向聖東隧道出口前往,他們去到聖東隧道出口時非常驚訝。因為有一個背著大刀的男子和大狼狗對峙,大狼狗突然發動攻擊向男子撲向。那名男子站在原地揮刀,大狼狗與他擦身而過。瞬間,大狼狗頸部上出現了一條大大的刀痕,大狼狗的血像噴泉般噴出就倒地。希星拍手道:「高手,竟然可以一刀解決左聖東隧道既大狼狗!高手你咩名?」男子:「我係聖門nt!」希星:「聖門?你係聖門派黎?」nt:「係!我係聖門派黎調查商洞。」希星:「商洞都出左事?」nt:「嗯!咁你係邊位?」希星將一五一十說給nt,nt:「哦,原來係咁!咁講姐係虎令有某d野向外擴散緊?」希星:「唔肯定.......」nt:「你黎商洞搵人,同路la。不如我同你一齊去la,多個人關照好d架。」希星:「好!」此時,灰煙同k.c在本館b2調查。灰煙驚訝道:「呢度發生咩事啊?」
待續        請回覆支持此小說列入精華區-口-""
讀者們,請回覆唷-口-.................
我打得好慘架/ . \

[ Last edited by tamtamex on 2006-9-25 at 10:17 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by 逝星 at 2006-9-25 22:21:
睇完第11話!!
有以下呢幾點感想!!
1:今集好似悶左d!!
2:好似又有新人物!!不過好似少左人物介紹啵-0-""希望樓主update返個新人物介紹!!
3:希望會加入d解迷既情節!!希望樓主會留意一下!!

亦多謝你既提意
人物介紹會聽日更新,
今集悶左d請見諒,因為小弟作緊另外一個小說。唔係太得閒
回復 支持 反對

Originally posted by Ken168168 at 2006-9-25 22:39:
你出得真快=-=

讀者要每日一篇/ . \""
回復 支持 反對

Originally posted by 妤妤 at 2006-9-25 23:30:
樓主大大,我想問之後會去邊幾個地圖架?

將會去碼頭,監獄同實驗室。
以上地圖將會順序去到
回復 支持 反對

有咩方法先可以入到精華架-口-???
回復 支持 反對

Originally posted by n乂t at 2006-9-26 19:16:
得個講字=3="
咁我係唔係踩上青基先?
佢地係至尊打我個時先來?

唔洗入青基(^{}^)
佢直接走出黎比你打-﹏-
回復 支持 反對

Originally posted by n乂t at 2006-9-26 19:27:
咁爽~"~
遲d去埋本社個d地方呀
我幫你搵d相啦@_@

去埋本社@口@""
我唔知d怪叫咩名喎- -"
回復 支持 反對

第十二話:受襲!
在虎令本館b2,灰煙:「嘩.......成個森林咁既!」k.c:「小心d啊...」灰煙:「呢度好似係供水比成間虎令既地方,點會變成咁架。」k.c:「可能同件事有關!」他們向水庫進發,突然有兩條觸鬚鞭向k.c,灰煙反應極快地一刀砍斷那兩條觸鬚。觸鬚的主人原來是一棵大痘花,灰煙:「哈哈,虎令真係好野。連植物都勁過人,不過植物始終都係植物。」灰煙一刀砍向大痘花,大痘花就枯萎了。k.c面紅地說:「唔該晒,灰煙.....」灰煙:「唔洗唔該,唔知有咩影響到植物都變到咁大啊?」k.c:「我開始有頭緒喇!」灰煙:「咩頭緒啊?」k.c:「唔太肯定,去左水庫先。」灰煙:「ok!」正當他們想起步之際,傳來一道迷之聲音:「hihi兩位!」他們兩人轉身一看,看見有一個很成熟的女人,灰煙:「是敵是友?自動報上名來!」那女人嘻皮笑臉地說:「哦!我叫Dana!」k.c:「你黎呢度做咩?」Dana:「我既任務係殺左你地呢對小情人啊!」他們兩人感到Dana身上發出陣陣殺氣。同一時間,希星,nt和夢巳到達商洞的曲棍球球埸。希星:「再行入d就到我個fd間錄影店!」「蹬蹬蹬......」夢問道:「咩聲黎架?」此聲越來越大聲,在希星們身旁有一群黑影經過,希星:「可惡,比滑輪高手搶左錄影帶!」希星立即追他們,當nt和夢想追之際,希星和他們巳經不知所蹤。滑輪高手去到商洞住宅區就把錄影帶掉在地上就走了,希星跪下把地上的錄影帶拾起。正當希星站起時,在他面前有一個身軀龐大的男子一拳打去希星,希星中了此拳立即飛去牆邊,吐了一口鮮血.............另一方面,nt和夢的面前亦出現了一個神秘的老年男人。nt:「請問前輩,邊位?」老年男人答道:「我係四天之一----刀魔!我係黎殺你地架!」nt:「講到咁明。擺明非打不可!」刀魔:「哈,出手la!年青人。」nt擺出戰鬥姿勢說:「我出手驚你怕左我!」刀魔:「廢話少講!」雙方立即衝向對方.............三埸激戰立即開始   待續
回復 支持 反對