打印 上一主題 下一主題
收起左側

林依晨的戲劇總匯:看看冷門的射鵰吧!#4有剛收到的消息 (18/01)

呢度有d資料,希望幫到想買依晨既野既朋友

購買有關依晨專輯、雜誌、書藉的地方

專輯:
如:惡作劇之吻原聲帶,天外飛仙原聲帶,東方茱麗葉原聲帶

信和一樓鋪頭仔
信和地庫echo+mini
HMV
各大CD鋪

雜誌:
如:Color,Play,Fans等等……

7-11
OK
各大書報攤

一代匯集:
旺角彌敦道582-592號信和中心219
旺角彌敦道582-592號信和中心221室

Kasin嘉升雜誌屋:
九龍達之路80號又一城LG2層01號舖
鑽石山荷李活廣場三樓304號鋪
九龍灣德福廣場二期6樓17號舖
東涌東薈城254號舖
九龍奧海城二期128號鋪

太子聯合廣場:
聯合廣場2樓,一上樓梯,轉右就係個間雜誌店

書藉:
如<林家女孩依晨的青春部落格>,東方茱麗葉寫真書等等……

榆林書店:
西洋菜街84號旺角城市中心8樓
西洋菜街62號2樓
西洋菜街59號2樓

田園書店
九龍旺角西洋菜街56 號2 樓

開益書店(旺角)
旺角西洋菜街61號一樓

開益書局(銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道520號一樓

轉貼自林依晨香港後援會Forum
回復 支持 反對

[quote]原帖由 維記.鮮奶 於 2007-7-25 01:29 發表
好奇一問,佢係咪拍緊
回復 支持 反對

原帖由 維記.鮮奶 於 2007-7-25 11:36 發表

換左個女主角睇泥做乜==

我一早話左換角就唔睇架啦-.-
不過希望檔期就得到啦......
之前依晨又要讀書,又要返內地拍天外飛仙都冇問題,應該今次都唔會有太大問題既
我諗換角既機會唔大
回復 支持 反對

惡作劇之吻消息

惡作劇之吻創收視紀錄 直樹與湘琴的愛情故事馬祖延續 熱潮可期

【本報訊】談到「惡作劇之吻」,可說是台灣的戲劇傳奇;「惡作劇之吻」於2005年首播時,創下台灣有史偶像戲劇收視紀錄,並超越流星花園,最高收視6.15(150萬人次同時收看),15至35歲的年輕族群最高達到16.87%,播映期間台灣有線及無線電視合計2000萬人次曾收看本劇,收視率在當時中視首播就已突破紀錄,高達6.35,再加上八大電視台隔週重播,兩者最高收視率相加更突破8的高收視率,也就是有將近四百萬人收看這個節目,更不用說它延伸出去世界各地從網路BT下載與DVD觀賞這個戲劇的觀眾人口,超過數千萬人。

2006年起,「惡作劇之吻」開始外銷,逆勢打破「哈日」及「韓流」的流行趨勢,連海外都開始感染惡作劇之吻的魅力,不僅中國、東南亞,連日本(TBS)、韓國(SBS)都擋不住台版直樹與湘琴的愛情故事。

「惡作劇之吻」現已在日、韓、中國大陸等全世界超過17個國家,一百多個電視台播出;2007年並將於日本無線台播出(共計四台),台灣與其他國家影迷網站超過一百五十萬個,這也是近年來台灣外銷日本及韓國的戲劇節目中,最成功的一部,這樣的成績使該公司決定再接再厲製作接下來的「惡作劇之吻」續集,相信該劇續集播出之後,一、二集連結的效應將更加驚人。

而惡作劇之吻的續集,在全球全華人引領期盼下,已於今年三月廿九日舉辦開鏡記者會,宣布預定2008年二月上檔,總集數估計播出15集,日前還飛往關島拍攝兩人的結婚場景;但是最令人驚訝的,還是「維尼導」瞿友寧昨天所宣布的,直樹與湘琴的愛情,將一同飛往馬祖,相信將會引發國內演藝圈的廣泛討論,演藝新聞媒體也將聚焦馬祖。
======================================================================================

最多人關注既問題,係呢則新聞入面已經有答案,就係出年2月就有得睇惡作劇2吻啦
大家唔好不停咁問
不過得果15集好似少得過分
仲有,唔好問邊度係馬祖,因為我都唔知-.-
有人倨既話唔該話聲比我聽
回復 支持 反對

原帖由 維記.鮮奶 於 27-7-2007 00:21 發表

我會睇天外- -
上面果d都唔岩- -

老實,好鐘意你簽名下面果個,
dl左泥睇了- -

天外飛仙真係正~.~
不過近期既劇集都一d都唔差,換換愛愈來愈精彩
岩岩播完既放羊的星星亦係呢一期台劇既收視冠軍
聽日首播既櫻野3+1都應該唔錯

2吻得15集會唔會小左d呢!?

相比之下係少架啦
但係台劇都係14~20集倒
之前熱情仲夏得果11集添啦

另外,因為呢期好多野搞,冇時間打惡吻2漫畫既內容
我將套漫畫upload上黎比你地download算
會慢慢增加

回復 支持 反對

原帖由 ☆▂鋒*仔〃 於 28-7-2007 19:29 發表
原來條女拍左廿多劇GE   睇唔出禍∼∼∼仲以為佢第一次拍惡作劇之吻

唔好"條女"咁難聽-.-

目光唔好困係香港,睇下外面既野~
你就會發覺現時香港個娛樂圈係幾咁xx架啦..........
回復 支持 反對

原帖由 維記.鮮奶 於 28-7-2007 23:19 發表

果條友係度洗版,
岩岩成個版差唔多佢回晒,

見到-.-
唉........都唔明d人點解咁鐘意呃post= =
岩岩係巨商版清post晒左我一粒鐘.....
呢度又有人洗
回復 支持 反對

岩岩又更新左惡吻2劇情既漫畫啦~
今次增加左兩話
回復 支持 反對

原帖由 豬肉佬~阿竣 於 3-8-2007 11:56 發表
我想問下大家覺得東方茱麗葉好唔好睇.........

開頭我覺得好好
但中間有d悶,結尾唔錯
加上吳尊表情生硬同埋任達華既國語發音唔正
整體黎講算係8套劇入面較差既一套
但係如果淨係想睇好既劇本同埋想有浪漫既feel既話,呢套劇算係幾好

嚴重聲明:唔好再偷我d圖-.-
回復 支持 反對

原帖由 j32738 於 3-8-2007 20:04 發表
我未睇過,不過呢套野顯示到依晨成熟既一面,之前果D都係扮白痴

咩之前果d都係扮白痴= =
係得惡吻係ja-.-

原帖由 j32738 於 3-8-2007 20:25 發表
係咪講緊我??我去依晨既壇搵的........
抱歉......
睇18歲好過

除左你之外,我見到有某個版主偷左我一行- -
連d link都係同我一樣=.=

回復 支持 反對