打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] <元素守護者RPG_ver1_108>(17/1 更新,5#圖文教學)

多謝板主加分先=]

根據反應&本人玩過多次之後發覺劍兵幾乎無人玩- -
而且第一關 ( 選難或以上時 )通常會有隊員陣亡,通常係因為右守衛死了,被增加了10攻的左守衛秒殺
導致未到中央就ag了兩次以上
參考了之前幾次的情況,在詳細考慮之後做了Ver1_40

Ver1_40更新
1)劍士起始血量提升
2)選劍兵時會出
3)增加了劍兵的第三級合成
另外:
4)修正地場boss一開波就衝出門口的問題( 之前較得隻象太勇了 - -'',比佢係後場龜一陣先)
5)地場兵力提升 ( 當打到地場時都已經有成堆 哈 成 ,所以改了地場的兵力 )
6)出兵基地的防入兵位置會改係門口後面,改善玩家的主角被引出去的問題
7)暗場爆炸頻率調低 ( 因為近攻型無法埋身 )

( 致於寶藏的增加,決定了地點之後就會加 )

仲有...上次拉拉三人行用999殺爆機之後,有無人煉獄級爆到機?
多謝拉拉的意見
請各位繼續多多支持=]
回復 支持 反對

其實阿提拉既攻擊力係咪應該高d?

仲有...屈錢問題...=.=
建議傳教.拜占.馬車都無得賣.只能賣憎和馬
易=憎5$ 馬10$(不可能屈到錢~.以我的數學計算~)
普通=憎5$ 馬15$(不可能屈到錢~.以我的數學計算~)
難=憎10$ 馬15$(不可能屈到錢~.以我的數學計算~)
煉獄=憎10$ 馬15$(不可能屈到錢~.以我的數學計算~)

最後
中央平定戰爆左之後.係咪應該都要有條捷徑呢-.-?

我認為選劍兵出2隻..呢樣野可以係觸發到提一提..因為玩既人多數唔會睇呢個帖
回復 支持 反對

屈到錢的確非常影響遊戲平衡- -
所以以經根據樓上的價錢改了收購價

另外,Vel 1_42 增加了傳錢功能,可以傳錢比隊友,另合作更方便
阿提拉的合成方式仍改成了「劍兵+闊」,攻擊力亦提升了

劍兵2隻亦加了提示
回復 支持 反對

幫樓主推下
回復 支持 反對

唔該晒...
ver1_43有1p會多左資金的bug,請不要用ver1_43
回復 支持 反對

點解無乜人回?
回復 支持 反對

Ver1_51的測試版已經推出,今次拉拉正式加入修改

更新:
1)增加新的第四合成
2)整體難度提升
3)煉獄級難度高度提升

另外,第一關難度增加了,建議善用光明魔法
Ver1_50之前版本:用了光明魔法之後重生功能會關閉,所以請小心
Ver1_51版本:用了光明魔法之後重生功能不會關閉

玩過之後有任何意見歡迎提出=]
回復 支持 反對

因為50~66我有份改.
所以我講下有d咩新野同點用先

1:4小時後還沒掃平所有暗黑王就輸
2:開暗王後會倒數50分鍾.還沒掃平所有暗黑王就輸
3:地場為了防洗兵.刪除了原先的賣兵系統
4:賣兵系統改為買兵系統.可以買長弓兵.擲斧兵.土火
5:買兵系統在地靈王被消滅時才會開放
6:由於防止火炮/長弓攻擊寶物(8p).於是製作傳送系統(限長弓.土火.擲斧)
7:一開始有3座光明守護塔.1p可以任意把它改為大地之母/7p. 控制台在地圖最右(必須先解放中間的守衛兵)
8:新增寶物系統(自動) 每打嬴一次王就會抽一次(有4樣衰野5樣好野.睇運~)(王:中央守衛.地.火.水.風王.暗黑喪屍)

9:由於選擇煉獄以下的難度 暗黑弓手和喪屍會移除.所以一開始就會抽取了寶物.]
10:由於發現水場抽兵系統沒有什麼人使用.於是刪除了.改為賣道具的商人.
11:1分鍾後才能使用光明守護/力量.90分鍾後還沒使用就不能再使用
12:選擇極神級.在暗王開後25分鍾.下方的羅賓胡德就會解放.
13: (海盜劇情)危伏之森的盡頭有海盜埋下的寶藏.必須打敗海盜才會開路
14:
現中央金處有3個.
地3個.
火3個.
水3個.
風3個.
光2個.

15:為一開始防快死.弄了8p木牆.等待加血就會移除木牆(1分後)
16:水場的難度升級
17:防一開始屈主角(因為光明精靈先大地之母)
18:防中央合兵後被其他人食兵.
19:煉獄的分身金錢改為90金.
20:出兵處往左可以買特攻騎兵.55金
21:織田信長的分身金會比其他士兵多20金
回復 支持 反對

其實我都唔係好知點玩..同埋呢..有冇得一個人玩嫁

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
我要咀咀 -2 呃Post/無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

我想問一開始點樣用錢買野阿?

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由