查看: 23771|回復: 66
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] AION係唔係同AIKA一樣

個人意見...

太大分別...
冇得別

一隻神作 = AION
(個時玩大陸封測的)

一隻通街都係咁既類型...
(岩岩試完台版)
回復 支持 反對

aion都算通街都有...

又係站立原地打怪= =
風之雲 發表於 26-6-2009 10:54

講真我玩左8年online game ...
反而唔覺AION 同一般有得比....佢似wow.....唔洗等完一招...慢慢先出第2招
only畫面都冇得比...
aika我一入去...只覺...畫面咁垃圾既

仲有音樂...AION正到爆
AIKA呢...咪一般個D風格囉 =.=

係天空打怪aika冇得比啦掛...?

而AIKA既女兒系統...咪姐係一般既寵物...只不過變左樣...一樣有得長大...
回復 支持 反對

玩左8年online game都淨係著重畫面 (汗
飛行打怪 台灣隻 飛飛online n年前出左啦...
音樂我覺得未有game可以超越ro
畫面...得個靚字有咩用 而且好多game畫面都好靚架
aika同aion真係無得比 1隻玩系統 1隻玩畫面 比 ...
月祭_+ 發表於 27-6-2009 06:10

唔好咁天真啦...就係正因為我玩左咁耐GAME...
我之前咪又係玩古龍天外天翼RO大....
RO音樂我都好鍾意...但我覺得AION冇得比....
音樂我雖一覺得似AION既得RF...
靚字冇用...? 金庸系統夠好啦...唔見D人宜家去玩 ?
畫面本身就係個好重要既因素....點解唔重要 ?
你話AIKA玩系統....但點解我完全唔覺  ?
佢講既特色...女兒系統(寵物) , 攻城...宜家有邊個遊戲冇 ?
AION系統講真你熟唔熟 ? ...
講得岩, 就係因為得幾百MB...
你幾時見RO , WOW , 戰鎚 得幾百MB ?

我個同意wow係好好...不過唔得風格 一隻玩PVE的 =.= ...
(我個人有玩開激戰 ,一樣鍾意歐美風格)

aika係用自創技術黎壓縮隻game
佢玩千人國戰 畫面好似aion咁 你話會點?!
設計簡單 可唔可以講下邊部份設計簡單?!
佢千人國戰已經係其中1個系統
仲有女兒 你實會話同養寵無咩分別
不過就係有分別 佢可以同女兒對答
...
月祭_+ 發表於 27-6-2009 08:37

自創技術黎壓縮 ? ...哈 , 笑左
個個遊戲用同一引擎做咩....個個都話自己個個點架啦
講真我都玩過有遊戲可以同寵物對答 xD
千人國戰....唉 -.- 個時玩台版神泣...夠玩咩咩咩國戰啦...
咪有係一班人開放式pvp ...個名好聽D叫萬人國戰都得啦...

我同個位版主一樣...好唔鍾意打怪UPLV既GAME
但我一入game , AION就係令我有動力去玩 !

有時睇game唔可以咁膚淺...wow一開波係香港夠俾大班小朋友話唔掂啦
戰鎚又係咁 , 點解人地要用咁多時間開發....? 個個星期SD封E-MAIL來點樣人設改善平衡係有原因既
時間可以證明
你見aion有點宣傳咩 ? 點解一樣咁出名 ?
回復 支持 反對

你幾多歲?! 小朋友 講粗口好型咩?!
"佢進化身體 你進化性格"
唔好意思 你應該了解多d隻game先講野囉
aika係性格同身體都有得進化 唔似e家d game只有身體進化
"aika國戰果陣1定會有1千人玩??"
隻game用得千人國戰黎 ...
月祭_+ 發表於 29-6-2009 05:39

有錢買伺服器 ... 就幾多人都得架啦
同埋多唔多...我玩落aion多人個時都唔覺幾lag
用唔靚去借口幫助多人上線順暢....費話 ! 有邊個GAME商唔希望自己個GAME靚 ?
激戰,天堂2夠靚啦...連激戰咁出名既多人PVP, 同天堂2既攻城我玩又唔見佢lag wo ?

講真....千人一個ser好多咩 = = ? 我之前玩ro高峰時期都有啦 ...笑左
人地仲有幾十個SER tim...

唔係話踩唔踩....因為D個根本係事實
回復 支持 反對

我想話千1同1個ser 同 千人同1地圖係2回事黎喎
千人係個ser都會lag o既咁收得山唔洗做代理啦
e家係千人係同1地圖 aika可以同時容納2000人同1地圖
仲要計埋玩家同時出技呢
你玩果時多人都唔覺幾lag就係因為佢個自 ...
月祭_+ 發表於 29-6-2009 08:31

好明顯你唔熟悉大姐大天堂2....佢點解唔得 ? 人地不嬲就係玩攻城 , 而且仲要係咁靚
最好笑係aika官網話自己個引擎做既game好靚...好華禮...睇完真係唔笑唔得
自創壓縮技術....你唔好引我笑啦好冇
個個遊戲有自己既製作引擎,邊個遊戲冇壓縮...
出技...唔笑唔得 ,  人地係SER到只係一大堆文字碼
出技LAG唔LAG機咪九係睇你部機既DISPLAY....
我當唔同你講畫面 , 但係你講既系統...點解完全睇唔出有咩好 ?
人設又唔掂....技能又唔靚 , job就係一般online game個D....寵物系統對答 ?好聽叫女兒系統.... SET死左問題答案...有咩難度 ? x)
仲有把聲 ...真係
我按npc按得快 , 一次按幾下, 佢出幾次聲...
你唔好同我講dd叫系統好掛 ?
唔好咁膚淺啦...成日只係識講千人同一地圖 ...

我自己都開過私服 , 地圖伺服可唔可以容納幾多人....都係睇本身ser

玩左8年online game都淨係著重畫面 (汗
飛行打怪 台灣隻 飛飛online n年前出左啦...
音樂我覺得未有game可以超越ro
畫面...得個靚字有咩用 而且好多game畫面都好靚架
aika同aion真係無得比 1隻玩系統 1隻玩畫面 比 ...
月祭_+ 發表於 27-6-2009 06:10

唔好咁天真啦...就係正因為我玩左咁耐GAME...
我之前咪又係玩古龍天外天翼RO大....
RO音樂我都好鍾意...但我覺得AION冇得比....
音樂我雖一覺得似AION既得RF...
靚字冇用...? 金庸系統夠好啦...唔見D人宜家去玩 ?
畫面本身就係個好重要既因素....點解唔重要 ?
你話AIKA玩系統....但點解我完全唔覺  ?
佢講既特色...女兒系統(寵物) , 攻城...宜家有邊個遊戲冇 ?
AION系統講真你熟唔熟 ? ...
講得岩, 就係因為得幾百MB...
你幾時見RO , WOW , 戰鎚 得幾百MB ?

我個同意wow係好好...不過唔得風格 一隻玩PVE的 =.= ...
(我個人有玩開激戰 ,一樣鍾意歐美風格)

aika係用自創技術黎壓縮隻game
佢玩千人國戰 畫面好似aion咁 你話會點?!
設計簡單 可唔可以講下邊部份設計簡單?!
佢千人國戰已經係其中1個系統
仲有女兒 你實會話同養寵無咩分別
不過就係有分別 佢可以同女兒對答
...
月祭_+ 發表於 27-6-2009 08:37

自創技術黎壓縮 ? ...哈 , 笑左
個個遊戲用同一引擎做咩....個個都話自己個個點架啦
講真我都玩過有遊戲可以同寵物對答 xD
千人國戰....唉 -.- 個時玩台版神泣...夠玩咩咩咩國戰啦...
咪有係一班人開放式pvp ...個名好聽D叫萬人國戰都得啦...

我同個位版主一樣...好唔鍾意打怪UPLV既GAME
但我一入game , AION就係令我有動力去玩 !

有時睇game唔可以咁膚淺...wow一開波係香港夠俾大班小朋友話唔掂啦
戰鎚又係咁 , 點解人地要用咁多時間開發....? 個個星期SD封E-MAIL來點樣人設改善平衡係有原因既
時間可以證明
你見aion有點宣傳咩 ? 點解一樣咁出名 ?
回復 支持 反對

睇黎你活係自己個世界到
你見唔到我講緊係 低配備都可以玩到千人國戰?!
"天堂2 佢點解唔得?" 真係唔笑唔得 天堂2真係得?
你地講黎講去都係果幾樣
隻game同其他game無咩分別 其實aion咪又係咁
佢個飛行系統 有d gam ...
月祭_+ 發表於 29-6-2009 23:12

講真...天堂2好高配備咩 - - ? 我搵張幾百既AGP display已經夠玩啦...
可以一路飛一路打既game....你講下有幾多隻

天龍8部同巨商宜家好多咩 ? 笑死 xD
見識下WOW....咩叫多

講真...幾重要 , 如果唔洗畫面既話 , 點解AIKA 都唔會話自己好靚好華麗 ....?

講得岩丫 ! 我的確針對 AIKA , 講到自己個GAME點 ,點知入到去就笑死人
似乎你唔多熟悉aion...就係佢有好多人地冇既野
深淵系統你有咩 ? 一路出技一路打有邊隻 ? 時空裂縫你有咩 ?
變身你得變咩 ?
要塞攻城aion一樣有
就連最重要既職業平衡, 人設已經同你冇得比

一開始都唔想踩...但見到你咁好玩 .... 咁想幫AIKA...咁玩下囉
你講到AIAKA咁正...唔踩唔得囉...
社會好現實架...唔掂就要踩 , 唔掂就byebye , 係咁簡單
你連aika自己都冇咩玩過...都仲係度幫手講 ? AION同AIKA我自己試左好耐
你咁都夠瞻講出來 ?

回復 支持 反對

講咁多野o既目的終於出現喇 (終於露出狐狸尾巴
就係低級個自己就踩
你幾多歲?! 人地幫佢你就要踩多2腳?!
小朋友到你咁 唉 怪唔得知呢個世界咁多罪犯啦
1開始就玩針對 仲要扮晒野拎黎比 算吧啦你
針對根本就無可能 ...
月祭_+ 發表於 30-6-2009 03:03

對唔住...我又頭到尾不嬲都踩緊aika , 冇否認過....
我17歲 , 你好大 ?

講真 , 你睇清楚我所以講既野
全部有實例  , ddd叫扮哂野拎黎比 ?
你自己連個GAME玩都未玩熟 , 係到9up ?
我講全部事實
你呢 ?
回復 支持 反對

你又有"1般玩家"成日game比game
你咁比以前d game夠無e家咁好玩啦 你又玩
2隻game設計根本就唔同 成日拎黎比
aika只要唔同國家1樣可以殺對方架
講左咁耐 你地都只係針對 game比game
咁樣永遠唔會有結果 ...
月祭_+ 發表於 30-6-2009 03:07

點解冇結果
就係一隻垃圾GAME話自己大作