打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] ✿`* ·.¸¸ 九陰真經online吹水茶座 `•.¸¸.εїз*

佢地求其整個日子出黎...
唔整實比人插
整左起碼有班人信 封左佢地把口先 ...
刺客先生 發表於 23-4-2011 11:47

所以我地要做個精明既等GAME者~
BTW,D日子好似係唔係官方發放出來,十三妹自己都好似有澄清過根本就冇確實既日子...
回復 支持 反對

...咁我去找找任我行,跟佢學''吸星大法''
                                         ''北冥神功''
...
cyusk00 發表於 23-4-2011 12:47

任我行關北冥咩事?我冇睇過笑傲,但求得個明白咁解...
回復 支持 反對

我係想表達''我想學呢3種招姐''
cyusk00 發表於 23-4-2011 23:07

如果我冇理解錯既話,呢3招入面,北冥打包哂其餘2招...
回復 支持 反對

係....同一師父
cyusk00 發表於 24-4-2011 00:39

吸星大法係點演變??
我剩係知道化功大法係丁春秋離開逍遙自立星宿之後將北冥神功演變為化功大法...
但係效果就比北冥差勁遠,化功只係將其內力化去,但係北冥就能夠吸納為己用~
有冇人可以詳細講解下吸星大法既作用以及由來??
回復 支持 反對

北冥神功、化功大法、吸星大法三者都為吸取別人內力的武功,三者在一定程度上有相似之處。 三者之中,化功 ...
cyusk00 發表於 24-4-2011 13:15

明白哂,多謝轉載~
簡單D講:
化功大法:FAKE,解毒就得~
吸星大法:內力太雜,而且會痛...
北冥神功:係怕D內力更強既對手~
回復 支持 反對

我對西門吹雪的劍比較有興趣~
令狐傲龍 發表於 25-4-2011 16:47

睇星爺套大內密探零零發~
回復 支持 反對

如果西門吹雪有劍勝過無劍
就5算到左無劍境界
個人認為西門吹雪無劍勝過有劍
才是到了無劍的境界

我想 ...
令狐傲龍 發表於 26-4-2011 11:52

金庸角度來講劍之最高境界:
草木竹石皆可為劍,同時亦可以將真氣化為一把無形劍(好似係)
回復 支持 反對

無招勝有招都系
令狐傲龍 發表於 26-4-2011 13:35

冇招勝有招係講九劍姐
回復 支持 反對

話說,蛇仔老兄搵到GAME玩未?
浪跡天涯002 發表於 26-4-2011 21:04

搵左好耐啦~
鹿鼎記ONLINE嘛~
回復 支持 反對

好5好玩?同天龍8部比邊個勁?
我睇完官網覺得麻麻
令狐傲龍 發表於 27-4-2011 21:53

同天龍八部係好相似...
相似既地方有:
1)刷小,鹿鼎叫金頂亂世(國內簡稱JD),一樣都係入去門派場景刷怪,只不過鹿鼎係打防守戰~(相似度85%)
2)刷棋,鹿鼎叫吆五喝六(國內簡稱56),一樣都係入副本殺D唔識攻擊既怪~
D怪都係一樣會係一定時間之後變成骰妖(56係打骰仔)...
但係D骰仔有分3種色(紅白綠),每粒骰仔死左之後就係爆炸,炸到周圍既其他骰仔,
紅色係少血低傷害,白色係中血中傷害,綠色係高血高傷害...(相似度75%)
3)科舉(呢樣其實好多GAME都有),基本上除左D問題唔同之外,其他野一模一樣~
4)生活技,相似度高達88%~(其他GAME都差唔多...)
5)挖寶,鹿鼎叫吳三桂寶藏,一樣係有寶圖,一樣係有得入副本,但係唔係開寵書...(相似度80%)
6)水牢,鹿鼎叫鰲拜藏兵庫,都係入去殺怪執值錢野拎番出去賣~(相似度80%)
7)三環,鹿鼎叫小寶夢境,其實呢個唔算太似,事關三環來來去去都係3個副本,而小寶既夢總共有10個~
而咁多個夢入面,只有1個夢係一定要過左關先成功,就係噩夢根源,其他夢都係有特定方法過...
咁我所講既相似係邊度呢?!其實係每日既參加次數,每日五次...
如果夾硬要同天龍拉D關係既話,小寶同三環的確係幾似~(相似度50%)
8)伙伴之一,珍獸,冇咩好講,基本上同天龍一樣,又係有技能,又係有得生仔...(相似度80%)
9)又一個伙伴(鹿鼎可以有3個伙伴),尾,一直覺得呢個名好怪...
BTW,同天龍既武魂差唔多,又係可以提供技能俾玩家用,又係有得加屬性等等...(相似度60%)
10)屬攻,鹿鼎叫信仰,有6種:冰,火,電,地,光,暗~
除左種類多左之外,仲有樣唔同既就係玩家可以自由選擇加入2種信仰~(相似度65%)

當然啦,如果全部一樣,咁我玩番天龍唔好?!一定有D野係唔同而又吸引到我既~
1)角色有六大型態,唔再係好似天龍或者其他GAME咁得一種身形~
男同女各自都有大中細3個SIZE~
2)場景建築等遊戲設計都採用Q版風格,應該係用來配合番主角韋小寶既年紀掛...
不過個人認為呢種風格應該比天龍更加吸引女性玩家(認真的)~
3)玩家可以有私人住宅,MMORPG好少呢類系統,有左間屋可以玩好多野的~
4)一人三職,天龍雖則係多門派,但係只能夠單修~
5)天賦系統,比較討厭呢個系統,事關D天賦點難拎,而且D天賦書又要有本書激活左先升得...
不過如果升齊佢係好屈機的~(天賦書要刷JD先有,仲要係極少機會)
6)雖則同天龍一樣有幫派系統,但係鹿鼎同時有幫派系統亦都有家族系統~
7)上面講左3種伙伴既其中2種,剩低個種叫傭兵,你可以當佢係第2隻珍獸...
8)誇服平台,所謂既外域星球其實就係誇服平台,由PVP進化成SVS...
連副本都可以同第2個SER既玩家對戰~

上面提到可以一人三職,可能佢會有興趣想知道更多...
鹿鼎入面一共有6職,某程度上同天龍既某D門派差唔多:
1)猛將:血牛,血防閃最高成長率(經過本人計算,猛將成長係整體最好),有狂暴,增益等狀態...
天龍換算方式:80%少林+5%丐幫+15%明教
2)劍客:刺客,外攻會心最高成長率,有隱身狀態同埋特有既連擊段,控技亦都係最多既1個~
天龍換算方式:80%天山+15%丐幫+5%明教
3)火槍手:定位應該係獵人,各項成長率都係垃圾,攻擊距離最遠,多樣陷阱,有破隱身及隱身技能~
天龍換算方式:60%逍遙+40%天山
4)賢士:法師,內攻真氣最高成長率,有氣盾,解冷卻,回氣,瞬移等技能,特多減速技能~
天龍換算方式:90%武當+10%逍遙
5)藥師:醫生,會防最高成長率,有回血技~
天龍換算方式:100%峨嵋
6)隱者:祭師,命中最高成長率,有吸血,回血,血換氣等技能,亦有多元化既增益狀態~
天龍換算方式:80%星宿+15%天龍+5%峨嵋

總結:係幾好玩,有初初玩天龍個陣既感覺,希望呢個感覺可以維持到九陰公測...
如果要同天龍比邊個勁,我覺得鹿鼎好玩少少,全因一個活動:滿漢全席~
想了解更多既可以上官網睇,或者係度講聲我再打多篇~
回復 支持 反對