查看: 1137|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 曉。大鷲 將一切光束反射 金之機體(排版,補片)

關閉 [複製鏈接]

前言:係
小弟既第一次機評,希望大家多啲支持 有意見都可以反映下
請大家多多包涵>,<

一見依隻機體 武器 完全冇S機的味道 佢的武器同
救世主高達根本冇咩分別 但用落就知有很大的差別
機體介紹:
歐普‧曙光社的本國防衛MS.奧布的代表烏茲米·納拉·阿斯哈托付給女兒卡嘉莉的機體
最大的特征為在全身配置的大型光束防御和反射系統八咫鏡裝甲.“八咫鏡裝甲”
是在機體表面使用納米技術特殊鏡面處理從而將光束和能量炮反射,
體現了在防御上強化的中立國的特征的系統
“大鷲”背包可以讓曉在大氣圈以內飛行的同時增強了2門高能量光束炮的火力

機體資料:
攻擊:19.8
機動:18.6
速度:27.6
血量:15.3
防禦:18.3
必殺:21.3

技能一:裝彈速度上升
使用武器的恢復時間(CD)增快25%
技能二:八咫鏡裝甲
HP40%以下機動提高+附加燃料+反射光束

武裝:
一武:73J2式試制光束軍刀X2[距離:近][4刀倒地]
二武:72D5式“百雷”光束步槍[距離:中]
三武:73F式 改良型高能量光束炮[距離:遠]
必殺:亂舞型
六圍分析:
防 攻 機動 血 同平常S機冇異 速度就係佢算最突出的六圍
技能分析:
一技可以確保佢有足夠的彈藥 火力去進攻 CD時間快25%係好好用的技之一

二技就係依隻機體令人眼前一亮的特點
(機動提高左+附加燃料+反射光束) 之後再詳談
武器評價:
一武 四刀出奇地快 攻擊力不俗 唯一缺點係範圍唔大 令對拳機時用的最後武器 威力下降
二武 係剪機通用武器 但佢的光槍威力唔差 出槍速度快 常用武器( 唔通係因為加左
72D5式“百雷”依幾個字?.?
三武 亦係佢另一亮點 唔倒地 令佢唔會左住隊友用刀 超視的距離令佢很快可以扣左對方布機一半或以上 方便進攻
武器多樣性唔大 但攻擊力搭

技能評價:
一技 之前提過 令火力有保證 唔會彈切
二技 唔提唔得 機動提升 燃料增加 反射光束 令佢的出槍速度更上一層樓 增加燃料令佢同拳機拼命有足夠推進 平時移位亦可提升速度 反射光束更係變態技 將一切光束武器反射 例如:浮游炮,光槍 PS:唔包括 回力鏢[正義個個  但 最恐怖的係佢反射出黎的光槍照可以打人 並唔似NU高達 吸左去 係將佢以不固定的方向射出  依一種技能 令佢不單生存能力大幅上升 更係擾敵一流的機體
綜合評論:
佢的火力是有一定的保證 不管係攻擊力 或 彈藥 都係令人卻步的機體 但唯一要注意的係 未開二技前 請唔好做大英雄主義 如果唔係 你只好去會見龜霸 互相憐憫下啦 緊記: 玩依隻 如果唔想咁早去見龜霸 請懂得與拳機拉開距離 仲有最好油到唔好咁金 太搶眼了= =" 集火專用機 >,<
配點
建議:
3血全攻係保守做法 廢事食必食上癮
而我就唔想咁保守 全攻就最好啦 方便秒殺機體 或 助己方一把 強化技能就加新人類卡 方便未有2技時 走位更快
而加防就唔
建議了 因為佢打中後場 防好少用得著 加上2技的幫助 防就唔係一個問題
http://www.youtube.com/watch?v=s ... ure=player_embedded
回復

這是不是叫排板問題- -
回復 支持 反對

不錯...但係句句唔好分格咁多空合-_-|||......另外,補上影片會更好
回復 支持 反對

我第一次做機評唔識整
回復 支持 反對

吾錯,有機評左
回復 支持 反對

咁都叫多樣性唔大
回復 支持 反對

開左技2就更加唔好英雄主義啦
回復 支持 反對

下面d圖...
我睇唔到定死圖-.-?
見係愛機既機評就支持一下~~
不過配點應該3血全防吧...
個人希望可以開耐d八咫鏡幫隊友幫多些少光,
曉既薄皮程度基本開技2食幾野實彈已經可以88...
回復 支持 反對

麻煩可以弄弄排版嗎?
看得有點辛苦...

==========================

讀後感 :
心得可以再寫得詳細一點
配點3血全防才是保險點法吧?
回復 支持 反對

第一次整算系咁,加油啦~:]
回復 支持 反對