打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 誰是最強新人類專用機

關閉 [複製鏈接]
TurnX係黑歴史機體 唔係NT系的機體呀
HI-NU高達的確係最強NT系的機體
回復

投左NTD~
NTD係隻機勁~不過巴喇之渣機唔係好勁~
回復

回復 11# 漆彩原子彈

為甚麼TurnX不可能是NT專用機

話說TurnX可能是豬多整:lol (見V仔外傳
回復

投左NTD~
NTD係隻機勁~不過巴喇之渣機唔係好勁~
chriswong121 發表於 19-4-2012 19:36

末殺新人類專用機竟然..........................
回復

如果唔明你最好睇返TurnA(第一話開始睇
TurnX係UC等等系列之後的機體(姐係去到沒新人類的時代
回復

寶哥
回復

回復 15# 漆彩原子彈

如果唔明你最好睇返設定

自己吹?     官方都冇講明TurnX製作年份

請睇下V仔外傳    木星爺爺(捷度)同胡索計劃出太陽系發展   姐係又外左一個可能性

為何TurnX不可能是NT專用?  為何地球人不可能改裝TurnX以防TurnA月光碟暴走?

知道為何TurnX是TurnA後繼機   但也係TurnA既哥哥?   你根本冇深入了解TurnA

TurnA原本就設到了「未知」以防以後既高達超越TurnA
回復

回復 14# wingyat92

唔係好想你講咩.......
回復

回復 17# kenneth3d21

你講既V外傳即係講述UC0653年高尚獅王號到達人馬座alpha星那件事吧~雖說Turn X原來就是太陽系外的文明,而且好多人都話呢班人好可能搞出Turn X,但呢本外傳係冇被官方承認過,又沒有UC完後有冇NT既資料,所以單憑所知既資料,只可以肯定最強NT係阿寶,最強專用機係Hi-v。
回復

如果唔明你最好睇返TurnA(第一話開始睇
TurnX係UC等等系列之後的機體(姐係去到沒新人類的時代 ...
漆彩原子彈 發表於 19-4-2012 20:02

官方已明說Turn X是新人類專用機
又,NT不是U.C.特有,先不說A.W.,在Turn A的月之風中也有明言NT的存在,應該說在黑歷史中NT的出現是必然才對
回復