查看: 3304|回復: 43
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] **************機體點解會係咁架 !!!?? D圖應該睇到喇

引言:
世事未完美,呢層就一定係,但係有時唔可以係有能力之內,令更機體完美咩 ?
更奇怪既係,有時唔知係韓方自創定個機真係有咁既實力 ?
諗諗下,呢個問題其實都冇乜討論價值,但最少會有思想空間諗諗
以下就會引出部份依家韓方既機體自家創作同不足

1. 同一武器多樣化
一部機體其實係唔係真係有咁多武器玩 ?
事實上又真係唔係既,睇下RX78-2( )就知,無何奈何3武會係火神炮,有野玩咪出多隻囉
相反,多武器又未必出得晒架喎,以00劇場版為例,隻火雞( )仲有背部果兩枝地圖級數既炮係邊 ?
但我地討論既唔係呢點,而係同一武器多樣化,有時我真係唔明點解同一種武器有咁多種玩法

以上兩位受訪者都有同樣問題,兩者3武都係榴彈發射器,前者同武冇追蹤,後者同武有追蹤
點解要咁既設定 ? 明明就係同一部機之餘仲要係同一種武器,其實我認為有D唔公平,況且部機又唔係冇野玩

仲有你

2. 你把野真係咁勁咩 ?
呢個部份我並唔係針對1D硬直槍同地圖級數炮等等,而係地圖大絕 ! 如果你話係我就真係冇野講,不過我都係企硬咁講架喇~~
何解我會針對地圖大絕而唔硬直槍等等既呢 ? 係因為岩岩講既野「少武器」,留意一下依家有硬直槍既機,其實都唔係好多花神玩
就好似你喇( )仲有你喇( ),我就真係諗唔出有咩更多既花神玩喇~

呢樣野都係因為近排韓方出既機先有問題,而且係地圖大絕問題,不過呢類問題既機唔多,暫時都好似得幾部

暫時諗到呢兩部,前者同武已經有硬直槍版本,到左SR版 吓!? 你把野真係有咁高出力到地圖級數 ?

後者改版自己攞黎衰,吓!? 你把野真係有咁高出力到地圖級數 ?

總結:你地把野真係勁到咁既地步 ?

3.同機唔同級
呢類既機圍數唔多,Z果3部仲有堆高達

點解會有問題,其實自己都唔多清楚
,總之係覺得好怪,加上「變強」左之後都唔多見有市場,堆高達就係例子

4. 最後, 要完美時你缺陷美
可能係我咁多部份黎講最好既一部份,因為例子好多多多,而且講得黎比較有力,以下我會一部一部機咁講

呢兩部野出左冇耐就覺得我唔會入手,主要係爆甲
部野主打係R前其次係R後,如果唔係點解要流星號先 ? 啫係咁,你買野飲唔會係為左個膠樽掛 ?
同時我又覺得加埋本身部機既武裝唔會唔夠野玩呀,點解你要爆甲先 ???
我記得有人講過呢兩野主打係R後,咁點解你唔情願出另外一版既自由正2先 ? 會唔會無聊左D呢 ? ;P

部曉,設定咁既樣想笑都笑唔出
前者裝備係出地圖大絕既最好素材,你同我走去玩劍,我係你就改版可以脫裝先慢慢玩劍喇
後者大絕已講,不過你咁多龍騎兵,點解你塊鏡有前冇後既 ?

你2武唔係一向都係實彈既咩? 邊位搞成你咁 ? 好應該番去補補呢部機既資料喎

爆甲 !? 你仲有咩好爆 ?
實在唔明你爆甲黎做乜,又唔見SR版係咁既樣,都唔知邊個設定

你 ?? 2武換番把槍先講喇

人地期望你會係SS既時候,你變左做S,唔好講笑 果下真係幾無奈
以你地咁既資格唔只係S掛 ?不過咁,唔駛爆甲已經好好彩 ;P

呢堆作文基本上係我對韓方設定既1D問題,我就唔明你會搞到呢堆機咁既樣
,好玩還好玩,都唔駛搞到咁
去到最後我已經冇心情再打得咁詳細,自問我野係冇乜說服力,不過希望你地睇完之後都會有同我一樣既想法
以上都係個人見解,希望大家多多指點喇

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
龍井茶 + 1 內容有趣!!

查看全部評分

回復

大堆死圖...搞搞佢~
回復 支持 反對

死晒圖
回復 支持 反對

好多死圖....
回復 支持 反對

都叫你唔好偷圖喇 死曬喇!
回復 支持 反對

我睇到D圖
基本上佢都系講機設問題
你自己同開發個班講啦!!
回復 支持 反對

叫左你唔好偷圖架啦...;P
回復 支持 反對

依家會唔會睇到D ?
回復 支持 反對

d字點解唔可以全黑色.....
回復 支持 反對

d字點解唔可以全黑色.....
drift 發表於 7-5-2012 21:13

容易睇D..........
回復 支持 反對