打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] **************機體點解會係咁架 !!!?? D圖應該睇到喇

很好的分析,我想00劇場版已經俾人噴到七彩,明明第二季已經係S機,照計劇場版的第5代機一定會SS,點知…
回復 支持 反對

SD出機點會跟動畫/設定-.-
如果一跟左可能一堆C機可以升哂做B~A機,有D B機可以變S機都唔定
例如係迷紅改,佢個戰術武裝好似係擁有所有SEED技術,有光輪推進翼系統,又可以用迷金GE禍生之太刀(吸人能量果個)同另外一堆野,最勁係連龍騎兵都有.....一去到SD得番2把刀同一個變得1槍1大劍GE戰術武裝,仲要冇左輪推進翼系統,變左一架BR機,廢過突擊,又冇尊有技,話哂人地都係主角機
我諗如果SD出三高達(閃光的哈薩維),又唔知變左D咩狗屎野
回復 支持 反對

其實一個字可以解答晒樓主問題
就係:錢
同一隻機出唔同武裝不但易整好多,仲可以吸引愛其機者買/抽(穩定顧客.必有人抽)
例如:我愛新安洲,但近身戰難用.不想用了.但右我好愛.點算呀!!
        出SR@▽@!! 我抽定了
果時以一隻機賺兩筆了   有冇發現當一隻機出第2次時 就會比第一隻強? 大多都係
回復 支持 反對

RX-78-1唔等於RX-78-2又唔等於RX-78-3
OO OVA版 S機都正常 S.SS.SR係我眼中都係同一個級因為佢地都係5分機~~~
回復 支持 反對

有陣時佢連 摸組都有問題 例如 自由高達(對翼多左一件),uncorn高達(對眼 原作好光 SD好死),
    就 ...
/小愛x'戀o 發表於 8-5-2012 22:51

Freedom的翼沒有多也沒有少吧
只是半開狀態而已
不過原廠到底是根據什麼來做半開的啊....
回復 支持 反對

Freedom的翼沒有多也沒有少吧
只是半開狀態而已
不過原廠到底是根據什麼來做半開的啊.... ...
01021235 發表於 9-5-2012 00:04

頭燈綠色.   原作藍色。 自由真係需要改
回復 支持 反對

多餘!!!  沒乜好講~~~~

隻game一開始已經有問題,  Wing 是B機 , Strike 刀仔是 A機 ??  已經怪~ (仲有好多)
武器不齊全已經是公認 , 刀有刀玩 , 炮有炮玩...  所以有 劍Z 炮Z
S-Z 的出現便是為了要大家洗錢買點數.
這只是一隻game , 不是高達故事上的實力!!! 不用介意咁多~~~
回復 支持 反對

樓主的意見我大部分都認同, 只能怪SDGO有自己既定的機設準則.

補充一點:
有得爆夾都好過G系列的S機, 永遠只得3樣武器,  其實個設定可以維持5種武器架, 好似00系列的TRANS-AM咁.  系都要無得R….硬性減佢2種武器.  東方師傅的絕招5種武器都唔夠啦, 神高就長期屈佢無遠攻擊= =!  動畫裏不一定是要爆金才可以出電影蛋架.  無得R搞到我喜歡的G系列樂趣少了很多…..
回復 支持 反對

可能會出量子型00全刃式
回復 支持 反對

有陣時佢連 摸組都有問題 例如 自由高達(對翼多左一件),uncorn高達(對眼 原作好光 SD好死),
    就 ...
/小愛x'戀o 發表於 8-5-2012 22:51

其實最後........都係等韓方喇:lol
回復 支持 反對