查看: 1404|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 【老機新片】戰埸先導者—Dreadnought Gundam >w0/

Hello >w0/

嘛~用朋友機玩,手感下降唔少..."

而且唔少打得好嘅埸數都忘記咁制>w<"

勇士雖然係塵年老機,同時亦唔多人

賞~不過依舊乃朕愛機之一!

========================

影片(21/6更新)

(720p供應注意>w<!)

正文

因為近來多左玩A機,而且發現唔少好機

今次要同大家介紹一部唔錯嘅A RANK

佢就係SEED中嘅α機體—勇士高達 >w0

本機特色

本機由於係seed中第一台以核能發動

嘅機體,所以有幸擁有反中子干擾器

呢個S RANK技能。同時,佢亦係第一

台搭載鯊式浮炮嘅實驗機,所以SD中

都能夠享有浮炮武器!

適唔適合我玩?

如果喜歡玩A-C埸,又喜歡簡單機設,

但又要趕上潮流(浮炮王朝),呢隻機

真係十分適合>w0/!

優點小介紹

首先講講佢三武先啦!!大家通常都會

認為勇士高達得個兩粒浮炮,真係十

分乏力。但其實佢一啲都唔輸蝕!!點

解?因為佢一發炮就有400系數,比正

常2XX系數高得多!而且呢兩粒炮十分

之聰明,回避障礙物成功率極高,令

人難以擺脫。最後仲有就係填充速度

嘅優點,你用開你就會發現勇士嘅浮

炮係一消失就會填充好,較一般浮炮

少出現缺彈情況!>w0/

另外就講講二武啦,二武算係一把好

用嘅光束槍,手感順﹑武擊力唔低,

同空西同級!

而且,本機只要點兩點oc係機動到,

收刀﹑甩刀同MCA等高機動要求動作

都冇難度!>w0/

---------------------------------

另外~有興趣跳槽去HF嘅囝囝囡囡可以KICK下邊睇下>w0/

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4364213&extra=page%3D1

~~/\-------/\~~
   /   |      |    \
  \>   \/\/   < /  一  嘛~有興趣被毆的話可以叫上朕唷~0w0
    ||||||||||||
一|               |一
    -----------
      /       \
(這是貓)
回復

先支持
喵~!
冇玩依嫁好耐
回復 支持 反對

用開as既路過
回復 支持 反對

回復 1# 藤星

是我的話會玩混沌 有R後 ps甲(a-c埸有ps甲很煩) 回彈技 牛油中2下=一下光槍
回復 支持 反對

一路想抽佢,不過抽極都唔中~
註定與佢無緣~
回復 支持 反對

用開as既路過
怪盜kid 發表於 11-6-2012 23:51

感覺A RANK勇士比較好用(浮炮﹑機動方面~

回復  藤星

是我的話會玩混沌 有R後 ps甲(a-c埸有ps甲很煩) 回彈技 牛油中2下=一下光槍 ...
c30033124 發表於 12-6-2012 10:13

而朕就成日用勇士虐混沌>w<!(ps甲加無限飛

加以好多人睇唔起勇士,唔會咁易比人集火~

一路想抽佢,不過抽極都唔中~
註定與佢無緣~
菠蘿君 發表於 12-6-2012 10:18

朕當年花左9m都冇中,最後合成拎強三>w0/
回復 支持 反對

部機唔用尼打S機場?
回復 支持 反對

部機唔用尼打S機場?
o19042 發表於 12-6-2012 19:58