查看: 10273|回復: 96
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 討論下有咩高達年代未出/想出/可以出的機體吧 \=3=/

高達0079 : 渣古尼羅 (黃色好似隻狗有2隻爪果隻MA)  阿波羅號 (都係MA黎,好似有浮遊兵器) 瑪莎專用大魔

高達08小隊 : 阿布3  A_A (AS/S 機?)

Z高達 : 嘉布蘭(葛士尼,漢布拉比,拜亞蘭都有佢仲未出...)   阿寶專用Z PLUS

ZZ高達 : 重高MK2 高達MK3 (唔記得Z定ZZ年代) ZZ高達覺醒模式

瑪莎之反擊(小說版?) : 夜鶯

高達F91 : 死亡之花 (MA)  藍色版F91 (唔知駕駛員乜水) 高達F90

V高達 : 出左甘多V系列高達- - ....有冇其他呀?  有個車太包住部機果隻 (有冇人有印象@@?)

G高達 : 曼陀螺高達 (有個太極然後轉轉轉個身一節節果部...)  英國代表御林軍高達(大叔)>後來DG細胞變身 獅王爭霸(好X大部 有角 放電果部)  天劍絕刀 (前身唔記得左=0=)
           笑傲江湖 (諾貝爾DG細胞變身)  C機!-->死亡先鋒(好似甘叫...黃色單眼果D兵仔)  巨大尊者高達 (S機冇走雞0.0?)  魔鬼高達 (如果出應該分幾個形態吧我估...)

W高達 : 紅藍色果2部機 >"<唔記得咩名 (總之有個超勁防護盾,另一隻就射擊超勁!故事主角好似有渣過)  另外拖1 應該出個拳/剪版吧...

X高達 : G獵鷹  G獵鷹+DX合體 (SS?)  華沙哥高達 + 第第(唔知咩名>"<)

Seed : 禁斷剪版

Seed D : 破滅高達(好似甘叫?屎袋奶渣果部大機...)  大叔專用大地高達  海涅專用烈焰型老虎(雖然很快領便當...但人氣應該會高吧!)  尼奧專用威達  雷專用渣古  露娜專用炮渣
                   伊剎古專用渣古定老虎..(太多唔記得喇)  突自流星 無正流星   歌姖果部心心渣古 (補血機吧...剩係識跳舞=.=)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

記憶所及 這堆應該/可以/未出/想出吧
大家仲有咩記得架 歡迎提出 ~~~
回復

seed架重生
回復 支持 反對

高達0079 : 渣古尼羅 (黃色好似隻狗有2隻爪果隻MA)  阿波羅號 (都係MA黎,好似有浮遊兵器) 瑪莎專用大魔

高 ...
steveaustin 發表於 1-7-2012 13:00
高達X裏的BT兄弟 哥哥是華沙哥和弟弟亞士多龍高達  
回復 支持 反對

討論到聽朝都未講得晒
回復 支持 反對

尼奧專用威達 奇待
回復 支持 反對

實在仲有太多未出,點示錄,W外傳,AGE-2&3等等...
回復 支持 反對

tonylove55 發表於 1-7-2012 13:26

個人認為X之中只有兩隻高達嘅設計係叫好...(X同DX)

其他用色﹑模組都唔太出色,用色上甚令人覺得似山寨(汗
回復 支持 反對

AGE-3
回復 支持 反對

tonylove55 發表於 1-7-2012 13:26

正野!
回復 支持 反對

MSV那一大堆到哪裡去了ww
回復 支持 反對