查看: 1428|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 暴徒之心( AEU-05 )(交流)(1st post)

當X3新鮮出爐, 某「死好命」開POST放閃光2X抽中(恭喜), 光束狙機神化......小暗 我更新不了SD, 只好百無聊賴, 寫寫字...(好無聊
小暗技術未到家, 電腦拍片神LAG, 未有片獻醜, 就請見諒。
各位在S機死亡房(無限制), 通常一部二部SZ, HWS, 00Q, 00R, 綠螳螂, 03d... 鬥技術鬥屬性鬥隊友(重點)

小暗獨喜歡暴徒式(C拳), 遊走於炮火劍影之間, 得閒射兩三槍, 遊擊一下, 或者上前補刀。
不過, 這種heahea的打法, 怎稱得上暴徒???

暴徒之所以暴徒, 因為打法很暴徒!!!
暴徒的生果刀, 可能是最可怕的生果刀。

格鬥連擊抽氣( 三武 )
判定:近 距離: 200
係數:260*25 攻速倍率:1.6  延遲:0
小暗四速OC6全攻EX加回氣速度, 三技加新人類, 20.4攻+260*25係數, 足以捅穿各S剪, 尤其命運, 突自......
格鬥連擊抽氣( 三武 )可以滿足三個願望: 殺人, 抽氣, FAKE人
三武第一下捅一刀, 停一下再狂插, 小暗曾FAKE過好多S拳, 尤其雙龍EW...
至於S包, 就偷背吧!
300場後, 生果刀上沾滿鮮血。雖然一開始插EXP上, 但EX後更認真練暴徒式, 在S機房殺人如麻。雖然小暗並非高手, 只是小小一名AEU雜兵, 但對暴徒式很有愛, 不只因三武SM, 二武神準, 一武神短, 而是其外型性能都很有愛。
小暗希望暴徒式人見人愛, 車見車載, 神見神驚驚, 鬼見鬼怕怕......
小暗全名暗夜泠風, 泠字三點水架! 有機會相逢沙場, 血戰一番!
靛夜sky招有品小朋友^^( 5關事
(常虧戰
?t=1342537473
死亡
回復

恭喜樓主搵到一部自己神喜歡的機體:handshake
回復 支持 反對

呢部野...我試過同無正對持約30秒...2套3武正面kill佐佢...

3武唔單止係數高...用起來都好爽:lol

另外我想問...佢3武係咪有3段使用?

禁地一下揮1次刀...第二下推,第三下倒地?

同埋我試過對訓練渣古用...2段比起3段痛

有無人有確實答案告知小弟?
回復 支持 反對

爆發力高 線式步槍又易用 可惜脆左d~
回復 支持 反對

埋到s機身已經算好彩
回復 支持 反對

埋到s機身已經算好彩
zelda8698 發表於 18-7-2012 00:47

所以4速
回復 支持 反對

回復 2# Renne
多謝多謝!!!
回復 支持 反對

回復 3# 逍遙豐
以我所知( MCA的話 )只有兩段: 1: 捅一刀 2:狂捅
正常機體(無反格無熟搏)MS都5會DOWN, 但補多刀就DOWN.
第二段時中途不能MCA或放大
回復 支持 反對

回復 4# 小KAI軒
wing zero custom (S) 一炮秒佢。S機房好多時要靠兜路, 找落單機殺
回復 支持 反對

回復 5# zelda8698
4速(24.3)+機動力上升(2.4)+新人類(2.4)=29.1速
剩下靠技術
回復 支持 反對