收起左側

[Jubeat] saucer fulfill已稼動位置一覽

沙田沙龍 4部已升fulfill 公價
1部copious $3一局三曲
回復 支持 反對

今日岩岩去左紅磡 GameStation
黎左4部新jubeat 入錢位封住左
問場務話遲d先玩得
加埋舊果2部 e家總共有6部
全部都係saucer fulfill 公價

話說舊果2部都有震掣情況出現
尤其是第2部
我原本應該係full combo SSS
佢震到我斷幾次combo 得SS

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 4 感謝情報

查看全部評分

回復 支持 反對

4部封左入$位既jubeat,,來自世貿??

尋日(6/7)好似係美國寶見過你玩jubeat(?)
Leaf~A 發表於 7-7-2014 01:43

我唔清楚
不過果4部機都好新淨 拍落去手感唔錯
(唔似果2部... 拍落去d掣會移位
第2部仲要拍1個掣震埋附近果3個掣...
d掣入面又模曬... 好污糟咁...)

果4部jubeat 連入錢位果塊銀色板都未上
警告字眼塊板都係
場務只係話"2部係我地原本既 4部係新黎既"
都冇講來自邊到 (可能佢都唔清楚)

我之前未去過GameStation
唔知邊d機係之前冇既 所以講曬啦
我琴日去果陣係見到DEA放係門口附近
行入少少 見到maimai
右邊有6部jubeat
後面果行就有2部SDVX
左邊係pop'n 冇開
對面有GFDM V7同V8 都係冇開
好似仲有PDA...?
唔記得係咪係maimai左邊...

你冇認錯人...
呢兩日(5/7~6/7)我都係美國寶出現
其實我係沙田友 平時唔常去紅磡
只係因為果到6蚊3 tune
同聽聞d jubeat狀態唔錯
比賽又係果到搞
先去果到見識下...
不過我諗 除非係睇比賽啦
唔係我難d會再去果到 ww
比左個太差既印象我 ww
回復 支持 反對

詳細希望
Torchic╳小火雞 發表於 7-7-2014 13:44

分點講

----------------------------------------------------------------
1. 吸煙問題

打開美國寶道門 撲鼻而來既就係... 煙味...
個場真係好大陣煙味...
我近排喉嚨唔舒服
係入面逗留咁耐 更加唔舒服
比d煙味搞到我咳唔停
越入面就越大陣煙味
打maimai果陣真係好辛苦

----------------------------------------------------------------
2. 跟機銀問題

唔知咩原因...
美國寶好多人唔知咩係"跟機銀"
至少佢地既行為唔似知啦

我見到有個人企係d jubeat後面
見到佢同人吹緊水 又冇咩在意啦
之後又見佢行黎行去 望下望下
但又冇放跟機銀
我心諗 佢唔係想玩掛...

我每玩完一局都望下有冇人放左跟機銀 冇就繼續玩
係入銀前一刻 突然比果個人叫住
問"你玩唔玩架 唔玩就比我玩啦"
我心諗 你睇我都準備入銀 點睇都似想玩啦
更何況你又冇放跟機銀...
算啦 我諗住佢可能係新手 就讓佢
(因為我岩岩去機鋪果陣都唔知跟機銀呢樣野)

去到maimai果邊
因為我同兩個fd去
一人放一個跟機銀 之後對打
咁就有個人企係後面
睇佢個樣都似想玩 又冇放跟機銀
成日望住我地
好似想講"連續三局都係你地玩"
當左我地係機霸咁
算啦算啦 見係新手就讓下佢
但之後見到佢係打MASTER既
咁就奇怪啦
打MASTER既人一定唔係第一次去機鋪
一定唔係新手
點解佢會唔識機鋪放跟機銀既規矩?
(我fd估係因為美國寶少人
所以d人唔知要放跟機銀排隊)

果日發生好多類似既事
好多人企係到排隊
我真係怕左
一陣我放個跟機銀但冇企係到
佢話我打尖點算...

仲有 行去PDA果邊
有個人散開目測約30個一蚊係部機到
嗯... 雖然我冇試到跟機...
唔知佢係咪真係會霸住...
但咁既行為真係好似機霸...
(如果唔係霸 d錢應該會放埋一棟
或者係有個散銀包裝住
至少點都唔會散開 放滿成部機掛...
自己都難執番起啦...)

3. 警察問題

我唔知美國寶定紅磡果頭發生咩事啦
我星期六去果陣真係一個街口都成6個警察...
耐唔耐又入下黎 比佢地望住曬
冇做虧心事都淆淆地

望住曬都算啦
我有個生得細細粒既朋友 比佢地查左幾次身分證
查都算啦 真金不怕洪爐火 查咪查
但佢係專係你玩緊果陣先查lo

係你玩緊果陣 叫你攞身份證出黎
等你幾秒唔見你有動作 就當你係心虛唔敢攞
一陣又話你阻差辦公
最尾都係怕左佢
搞到我個fd果局PDA死左
第一首玩得少少就死左 冇第二首
真係唔知幾蚊對我地呢d學生黨黎講幾重要
比佢咁查一查就冇左
唔通一路玩仲要一路望住附近有冇警察咩
或者直情放張身份證係機面仲好

仲有心靈上既創傷呢 你點賠
比其他人望住曬 比d警察審問
果種屈辱...
我一諗起果日d警察既語氣真係把鬼火
真係好粗魯 一路係到催
我地只係細路啊
就算真係未夠年齡入機鋪打下機
都唔算係做好壞既壞事掛...
又唔係打家劫舍 又唔係吸毒
唔洗用到好似對付重犯咁既語氣掛...
食煙果d又唔見咁惡對佢地...

我個fd心有餘悸 一講起警察又係到驚
諗住去玩下 放鬆下 玩幾個鐘姐
都要比人查呢樣查果樣加埋審問
受無謂既精神壓力
咁不如係屋企自閉仲好
起碼唔洗心驚膽顫
又冇做虧心事 都唔知點解要咁

彈番沙龍算
我地去沙龍咁多次都未試過有警察出現
冇警察一樣咁和平 又冇人食煙

字海唔好意思 我講野好累贅 orz

其實我都知有d唔關店家事
但對我地黎講 呢間野真係唔抵去
雖然話6蚊一局
雖然話機既狀態好 (jubeat同maimai都係)
雖然話係(暫時)全港唯一一間有4部gc既機鋪
但都抵償唔到我地去果陣要付出既野
車費又唔平喎

更何況沙龍d機都好新淨
jubeat拍落去手感好好 冇震掣
多數只係入銀既問題
唔係食銀就係嘔銀
入銀入到人都躁
但比我揀 我都係prefer沙龍lo
我d fd都唔太想再去美國寶
除非係行街岩岩經過果頭啦
總之唔會特別為左去美國寶而出紅磡

如果你睇完
覺得只係我未見過世面 大驚小怪 咁就算啦
我先16冇耐 唔好expect我去過好多機鋪
我基本上只係以沙龍做標準黎比較
沙龍d人好守規
個個都放跟機銀 又唔會霸住部機
人流唔雜 又冇人食煙
係食都係出左門口先食
(側門一出有個垃圾桶
好多時都有人企係果到食)

以上 美國寶比我地既陰影/差印象
感謝閱讀
(再次不好意思字海... orz)
回復 支持 反對

跟機方面
我冇親眼見到唔太清楚過程
不過我想問少少野
個位肇事者係咪本地人黎
因為以我所知尋日Jubeat比 ...
Leaf~A 發表於 7-7-2014 19:25

冇錯 jubeat果個係講普通話既人
而以我所知台灣係個人企係到排隊既
除非特別註明有卡片排隊區
(jubeat唔清楚 聽台灣人講maimai有)
但除左果個之外仲有幾個呀
有個係maimai企係到排隊 (好似唔止一個)
不過聽唔到佢講野就唔知係咩人啦
PDA果個疑似機霸都係唔知
卡名我冇留意呀

其實我講跟機既情況主要係星期六 (比賽前一日)
因為比賽日d jubeat好多人跟機
我冇跟到 亦冇走埋去睇

只係覺得有冇咁橋姐
第一次去就咁多惡劣既情況出現
而平時係唔會發生既?
比賽日都唔見有警察
係咪真係得果日咁恐怖?
不過我諗我fd都唔會再敢去
我今日咳到肺都甩
都唔知係咪比前日同琴日d二手煙影響...
你估沙田搭去紅磡再轉小巴車費好平...
所謂貼錢買難受...
回復 支持 反對

我很開心又有一場算蠻大規模的討論
來談吧
Torchic╳小火雞 發表於 8-7-2014 02:45

有我係到就一定係大規模 ww
我一係唔講 一講就長篇大論 ww
成日一打就千幾二千字 長到人地唔想睇 ww"

如果是一個完全拒絕煙場的玩家來說 美國寶固然不是一個好選擇
因為美國寶的而且確是一個煙場
Torchic╳小火雞 發表於 8-7-2014 02:45

其實都係呀
就算冇病果陣 我都係比較怕二手煙既人
同埋本身機鋪係禁煙既嘛
仲咁多人係到光明正大咁食煙...

不過相比其他煙場 我覺得美國寶已經不算是很嚴重
(這之上還有幸運、龍威等等

嗯 因為我只係新手 基本上固定去沙龍
唔知其他場點

之不過 如果你身體本身有問題的話 那還是不宜久留了
始終身體要緊

我怕冇問題都留到有問題 ww

我想這是一個特別事件而已
我也去過美國寶不少次 平時跟機的方法跟其他機鋪沒別 也是用銀跟機
jubeat也是 maimai也是 GC亦是 PDA同樣都是

咁就好啦 w
因為我有個fd去機鋪多過我
佢話 有時d場少人
d人就會唔放跟機銀 企係到排隊
仲舉左d example (只係我唔記得...)

同埋我之前係某forum
見到有個機霸開po鬧放跟機銀排隊既人 orz
仲話咩"佢見唔到我放左幾十個銀係到跟緊咩
玩曬先到佢嘛 識唔識規矩架" orz
我真係好怕咁蠻不講理既人/機霸 orz

不過我去了那麼多次美國寶都未見過有警察

我上面都有講過 可能只係個別事件...
但已經係我地對美國寶既第一印象 /w\
第一印象好多時都有偏差
但就係好影響對事物既觀感 /w\"

如果真的想再去美國寶煲6蚊jubeat的話
我建議你可以早上去 你可能會改觀

嗯... 但可能係好耐以後既事...
沙田搭去紅磡需時...
如果要朝早到 就要好早出門口...
但太早出門口父母會話
可能要到到冇人理既年齡先有機會 ww
同埋 其實要煲好多局先cover到車費 ww

不過跟沙龍相比呢...沙龍的而且確係和平好多
如果你本身係住得近沙龍既話 我都係建議你留係沙龍打

利申:住沙田 間唔中會去沙龍打下GC

嗯 我住沙田 行廿分鐘左右lo w

我間唔中去沙龍打jubeat, maimai, gc
全部player name都係TUNG-* w
jb岩岩SSS曬A~D既BSC 努力儲緊50個紅蘿蔔...
(我渣渣黎... BSC都EXC唔到...)
maimai一時開下MASTER 一時練下lv 10...
gc超新手... 先20lv左右... 練極都咁廢...

請多多指教 m(_ _)m
回復 支持 反對

如果係我感興趣既話題既話我就一定睇晒去既
Torchic╳小火雞 發表於 8-7-2014 19:52

好感動 (?)

旺角就有mk88 SmartGame 金星
九龍灣有VZ 荃灣就有荃灣金禾...呢d你都可以去既
Torchic╳小火雞 發表於 8-7-2014 19:52

多謝大大既建議~ 遲d帶埋d fd去 w
其實我都想試多d音game w

至於另外三成呢 一係就到繁忙時間先會有煙味(例如美國寶、旺角新之、大鋪i-game等
一係就大部份時間都係好大煙 一入夜甚至會煙霧瀰漫(例如龍威、幸運、元X...

多謝提醒~
新之城去過 又係好大陣煙味 w

如果覺得沙龍已經唔錯既話 你可以一直留係沙龍都得既
我都識有唔少人 習慣左去附近既機鋪 就從此少去(甚至唔去)其他機鋪

沙龍d音game唔齊 都會去下其他地方既~
不過唔想搭車果陣都係去番沙龍 w

我反而好好奇有咩example 可惜你唔記得左

或者我fd講果d example都只係唔識規矩既人 ww

本身有其他音G有玩開 但係沙龍冇

大大有冇玩DDR?
我想玩下但上網查唔到邊到有
淨係知荃金好似有...
回復 支持 反對

沙龍...係咪小瀝源附近個間?
六神綱 發表於 8-7-2014 22:57

係呀
係游泳池對面既娛樂城
一入去就係沙龍

美國寶陣煙味好似已經深入牆壁咁
六神綱 發表於 8-7-2014 22:57

深入牆壁 ww 笑左 ww
形容得好貼切 ww (?)

沙龍左二Jubeat間唔中會震
影之輪舞曲 發表於 8-7-2014 23:01

係? 我冇咩留意 w
可能好少出現...

反而最近我去幾次沙龍
d jubeat都係入銀既問題
試過入8個比佢食曬8個 ww
之後狂禁果粒掣
禁左好多次 終於嘔番曬出黎
之後再入過d銀啦
點知情況相反
入一個就跌一個出黎 完全唔肯吞入去 wwww
搞到我同我fd躁到爆 ww

貌似左三最常出現呢個情況
所以大家去沙龍就唔好玩左三啦
唔係一陣躁到踢部機 wwww <<

部DEA長時間無人玩 (梗係啦沙龍又多老野部,野個又似金魚缸
如果部DEA可以換2部SDVX仲好
影之輪舞曲 發表於 8-7-2014 23:01

其實都係 我多數去都冇人玩DEA w
一玩就勁多人(目測多數係50歲左右)係到望住 wwww
仲要放係正門 路人甲乙丙都企係到望 wwww
比我都唔敢玩 wwww
部DEA咁大 換其他音game仲好 ww

荃金 VZ mk88
真係得呢三間有
不過都係8蚊
Torchic╳小火雞 發表於 8-7-2014 23:13

多謝資訊 m(_ _)m
遲d去玩 w

WINNIE大大唔介意都可以去鑽石山打MAIMAI呀JUBEAT呀咁, 因為鑽石山都唔係煙場
victor609 發表於 9-7-2014 02:00

我多數唔想比車費就留係沙龍...
可能同fd一齊就會出去啦
多謝建議 w
回復 支持 反對

我o既情況反而倒轉
左二食銀、左三無食銀
影之輪舞曲 發表於 11-7-2014 21:13

其實我係左二、左三都有食銀
不過左三既情況嚴重過左二好多

我同我fd聯機 我玩左二佢玩左三
之後大家一齊食銀
過左個倒數時間彈番出去
好辛苦先終於聯到機 ww

有時好懷疑粒制係咪廢的
反而食銀果陣拍拍部機下面(大約粒制上面)會有反應
影之輪舞曲 發表於 11-7-2014 21:13

我唔知呀 不過有時禁禁下就跌番出黎...

我地試過禁極都唔跌番出黎
叫個場務 之後佢勁大力咁拍部機側邊 ww
(大力到成部機震曬 ww 聽到d銀係入面搖既聲 ww)
即刻跌番出黎 ww
雖然"貌似"好有效...
但唔好咁暴力啦 ww 部機好慘 ww
回復 支持 反對