打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] 《SD高達》超人氣機體投票區

關閉 [複製鏈接]
唔知大家最鍾意邊部機體呢
霸王硬動L 發表於 10-12-2012 13:15

GP-03D(折疊式火箭炮), 本身大機厚血防, 再加上攻高的火箭炮, 再加上爆甲後反應速度快, 真係對戰的屈機利器

Hi-nu高達, 全防光罩+火神機槍, 比開了全防光罩後的Nu高達還實用和多彈, 而且比曉大鷲/不知火/V2A/V2AB這些防光罩機還屈機

Nu高達HWS, 好多人話呢部是無腦機, 只因呢部有超順超好拋超高攻的追彈, 不過爆甲後近戰速度之强就未必個個知道, 爆甲後無數次用反應速度屈死前來打近戰的死神、NTD、智天

00-Raiser, 唔使多講啦 量子化+追彈的拳機, 比剪機00Q還屈機

重裝高達改(EW), 鐵板一塊, 高防加OC高攻, 真係做任必備, 及對戰時兇人的利器

PS:
個人覺得 骷髏高達X2 比 骷髏高達X2改良型 還實用, 初初用X2時覺得二三武在射射唔多夠火力, 不過原來當X2插左V苗後再衝入敵方的拳包陣時真係好似虎入羊群, 對方包機會怕X2的三武機槍射射, 對方拳機會怕X2的R後2武打暈暈, 而且X2的技一是防拳, 真係好適合去衝鋒陷陣, 真係見拳打拳見包射包 , 不過R前的全彈型SP就唔多準, 成日都會射失, 呢點可以話係X2的唯一失敗之處

個人覺得最無奈的是 艾法陀, 雖然金波波夠硬, 但武器太少了, 雖然是剪機牛油, 但R前的牛油對上呢家好多機都唔夠給力了, 而且二武已經唔太多彈, 再加上牛油回得沒曉不知火快, R爆甲後更是很易被防光機剋制, 應該好多S-全甲ZZ咁加多個三武就好好多啦
回復

我諗佢應該會送比我地玩

三日
回復

車, 都冇007/G
回復

當然自由流星號la
好可惜,冇我部愛機獨角獸
回復

回復 21# dragoonkwok

金馬桶已經加左R3武,只係港服未跟韓服機体平衡
link在此:http://www.olgame.tw/sds/robot_detail.php?id=22032&inq=-1&ip2=15
回復

My favour :
自由高達(流星號)
回復

feel到G1 係2013食錢大計
回復

呢個投票相信系~g1的吸金指數
越高票數~g1就越會利用來賺錢
回復

唔好同我講送3日
回復

緊係HI-V