打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] 《SD高達》3月份儲值回饋獎償

呢個活動都出左成半年有多唔吸引之如真係好趕客feel
呢排聽人講之所以有唔少人轉台服
係因為幅利比得上泡服
國服係因為搵錢機會唔細,多人買點抽野唔出奇
GiantStep 發表於 6-3-2013 17:22

個活動一出我就話喺趕客啦, 以往有正機出(除左三國機), 我就最少都25600M消費, 跟住改送三國機後我就好少入啦, 跟住仲改為轉點仲無機送, 真係啋佢有味

港服一向有心無力就唔使再多講啦......技術人才同代理合同限制, 做人下家係咁, 不過最激氣就係成日好好地都整d腦殘野出來

韓服原廠有心做好隻GAME就無得講啦

台服有幾間大公司競爭, 做得唔好就隨時摺得快過將摺凳

國服初期都幾有心機做, 不過本土主意太強, 但又未有足夠經驗同實力去支持長期作戰, 跟住就做到唔湯唔水, 估計昆錢優惠包、改細刷圖抽機機率等等都是國服班精英搞出來
自己果邊都未做得掂, 唔該唔好搞死埋港服啦

做咁多唔等使野, 不如改快個進度比國服玩家早d玩到新機, 唔使國服個個又要斷線又要封ip都過來港服玩

以往錯字錯乜錯物都算啦, 現在仲一直無視bug同外掛, 真係5566掛場仲多過真人打的街場, 都唔知想點!?
回復 支持 反對

自從佢改左做轉點獎唔派機就無再入過點
一d都唔吸引
回復 支持 反對

機都冇條
回復 支持 反對

痴根G1,出埋4,5,6,7.8,9,月儲值獎啦,唔差在!
快D搞好D BUG先啦.又LAG機又盛.
回復 支持 反對

上個月2粒OC1-5, 變左 50000G..?

吸引力細左...

我都一個月無入點, 手頭上D機都未玩晒
隻SR S 鏡頭又有BUG...

韓服又係到咩G改革... 都唔知而家升到OC6, 到時會唔會得個吉...

投放愈多資金, 我就愈驚, 所以咪睇定D先... 人少都影響入點意欲
希望改革完會多返D人.....
回復 支持 反對

我由佢送最後一次機後都無入過點啦,好似岩岩好有5個月,最近都玩少左好多SD,一黎每月送機無左,2黎又有其他ONLINE GAME玩,手機都大把GAME,未排到佢已經要訓覺,SD最近D吸引力由佢唔送機果個月真係細左好多,任都無時間做,好似無哂樂趣咁,再唔送機隻GAME可能好快咁靜靜消失......
回復 支持 反對

話說近來sd差左咁多, 加上呢個乜儲值回饋根本唔吸引都做左咁多個月, 所以呢幾個月我都入唔過$100  ...
dragoonkwok 發表於 6-3-2013 17:12

冇出消費獎後, 而我又係一個貪新鮮的玩家
每期儲完450元都會買唔少野同埋抽蛋

感覺上用多左$.特別在買機方面

但同時也發現, 以前消費獎送既機, 佢如果改由優惠包出, 真係好少見到

好似 A布勇士, BR BD2, AS剪 白西等等

特別係BR BD2, 部機甘勁, 都好少出場率, 係D人唔想買優惠包定係
其他原因, 真係唔知了

至於近來賺多定賺少左, 真係G1先知
回復 支持 反對

上個月2粒OC1-5, 變左 50000G..?

吸引力細左...

我都一個月無入點, 手頭上D機都未玩晒
隻SR S 鏡頭又有BU ...
雙樹園 發表於 6-3-2013 21:13

佢個改革 好可能影響到OC系統, 所以有防爆可以即管OC 但唔好入太多點買防爆/經包之類就是了

隻GAME係生係死睇韓服近呢幾個月的反應

玩家接受度等等

到時再說吧
回復 支持 反對

個活動一出我就話喺趕客啦, 以往有正機出(除左三國機), 我就最少都25600M消費, 跟住改送三國機後我就好 ...
dragoonkwok 發表於 6-3-2013 17:42

可能因為之前儲值獎送的5000經包真係太多了, 都想佢轉一轉

每期入點最少450元也是當俾月費支持下隻GAME, 始於人少

之前某版主POST也講過,計玩家人數好易, 去好友列表望下就計到
而家上線人數可能先得反200幾人

假設玩家總人數 (每月都ON個隻, 1年上一次SD唔計) 有1000人

那麼入點的可能只有200個

200個入面可能有部分每月入點幾百元, 有人幾十元, 有人過千元

但無論200個人點消費, 都係頂唔起SD的

要改革,

第一改 SER 速度, 個SER 速度太慢, 容納唔到更多玩家

第二改人流,

搞點呢2樣野先好講其他
回復 支持 反對

可能因為之前儲值獎送的5000經包真係太多了, 都想佢轉一轉

每期入點最少450元也是當俾月費支持下隻G ...
雷臣 發表於 7-3-2013 16:55

伺服問題一向困擾sd, 加上先前傳聞搬上內地令連線能力下降, 及頻頻斷線都好影嚮玩家的興致, 再加上代理和廠方無視遊戲難易度及獎勵少的問題、任務及對戰的BUG也幾個月不修不理、以及對戰外掛和自動刷經錢房等問題, 真的會令不少玩家離場

再加上改消費回饋不只不能增加入點消費, 反而令入點的人數減少, 然後又加上一些抽1000次幸蛋直接送機的活動, 這不是分明說抽1000次都不會中嗎?

個人覺得自定蛋是廠方最出色的設定, 起碼玩家有心去抽, 肯比M/G就一定能得到心儀我機體

想出對於調低抽機及刷圖機率昆錢 真的是腦殘, 凡事有個譜好吧, 昆得人一次又點? 下次一定唔會再幫親!
回復 支持 反對