打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] 《SD高達》3月份儲值回饋獎償

伺服問題一向困擾sd, 加上先前傳聞搬上內地令連線能力下降, 及頻頻斷線都好影嚮玩家的興致, 再加上代理 ...
dragoonkwok 發表於 8-3-2013 12:30

你打左好多隻字仔,我都有野想覆, 不過因為時間關係,夜D先覆

有空你將近數月G1的問題集中起來開個POST, 但注意不是聲討POST, 我們不是大陸人搞批鬥

而係一個玩家集中意見反映問題的POST

我沒時間了,近來好忙....直覺你得閒D, 文筆思路也很好, 就是唔見你開POST, 加油吧XDXD
回復 支持 反對

你打左好多隻字仔,我都有野想覆, 不過因為時間關係,夜D先覆

有空你將近數月G1的問題集中起來開個P ...
雷臣 發表於 8-3-2013 15:03

其實講來講去都是果d問題............不過次次見到有人post出來我都忍唔住又加把口鬧下

1) 伺服速度、容量及lag問題

2) 斷線及卡loading問題

3) 對戰卡sp, 及放map時可以被攻擊至死問題

4) 部份新機有bug, 入任務會彈, 及狙擊開鏡模組問題等等

5) 脈衝系列新手任完成後無法解任領取脈衝以做下一個任務, 已bug幾個月都未修好! 之前還有出現過戰艦的炮火新手任寫錯難易度、危險的時間限制出怪數量不足夠、某任務未有說明三人才可以完任等bug問題!

6) 原作任務機體要求難以通過該任務的難易度, 大都昃怪的血防和防技太高太變能及任務中的艦炮炮擊和導彈太強, 玩家跟怪是同一機體都沒這麼變態的血防和防技, 不說對新手來說是不可能的任務, 對於一些老手就算用oc高的機體及使用道具, 而沒有一定的技術都難以去以正常的方式過到任務, 面對normal難易度不normal的遊戲會有多少人玩呢? 至少normal不要太難正常的noarmal點好不好? 不可能完成的任務這簡真就是間接是趕走新手以至令人氣下跌!
結果, 所有人刷任都用卡怪外掛改機等不法程序, 令伺服和連線的負荷大增, 最後又做成一比較多些人玩就會勁lag、斷線和死服等問題

7) 其他任務也有冇以上相似的情況, 這是什麼難易度? gm給我正常地過一次看看!

8) 消費回饋改換點回饋, 回饋禮品曾一度欠佳而且改為機體, 幾個月來因為改為換點回饋而令入點下降已是不爭的事實, 官方都視而不見

9) 抽機及刷圖機率再次下調

10) 國服玩家因為國服更新太慢而不玩國服轉玩港服, 港服又封國服玩家ip, 近來機房又連連出事, 澳門玩家又經常出玩斷線問題, 官方卻不思改善更新進度和服務質量

11) 以前官方都會有gm入game捉對戰頻自動刷經錢和bd等行為, 但這一年來就完全無視, 就連對戰用加速的投訴也不太理會, 難道為了這一少部份一開幾個ac狂刷經錢和對戰用加速外掛秒殺正常玩家的不法行為玩家, 便可以無視玩對戰的正常玩家和新手感受嗎? 不法玩家就算入點再多, 但他們的行絕對只會令這隻game更爛更沒人想再玩而且

12) 官方活動內容出錯、錯字、錯時間, 說明不夠明白等問題不斷, 加上遊战入面翻譯及錯別字等問題, 最近又經常出現不能派出原先定好的獎勵, 又經常有派漏及派錯活動獎勵旳情況, 雖然聖人都有錯, 但網上遊戲只不過是去控制一堆數據而且, 錯不是不可容忍, 不過也錯得太多太離譜太密了點吧? 再加上不去修正不去解釋, 就算修正和道歉公告也很少出現, 及加上派獎問題及更新出問題等次次都要等玩家發現後才去補鑊, 令這遊戲、廠方和代理在玩家心中的形象一直插水, 看看韓服及台服的活動那有象港服這麼少這麼差的? 少玩家少人流少收入不是玩家不願意花錢玩, 是官方一直在趕客!

為什麼別的公司開發產品、代理產品就能夠有好的業績?
原因除了產品本身的品質、包裝宣傳人氣和服務外, 就是商家能不能善用商業手腕去爭取更好的產品來源成本至售後服務, 不是生產方給來什麼就什麼, 到售賣管道後產品出問題, 前線服務出問題卻又不去理會, 市場的競爭是只有同款產品之間的競爭, 而是去競爭去爭取別的市場的客戶到你的產品上

那個什麼供求、基本和高端的三角形, 有讀過市場和品質什麼的課都知道吧!?
3p4p知道吧? 用家首先要一個關係到實用的穩定性、耐用性和價格恰當的產品, 然後才到使用家對產品的高低定位、使用後的意見和改進期望, 最後就要滿足用家的期望和虛榮心

那些之所以能做幾個世紀的老品牌, 就是夠穩定, 然後再興時並進, 一步一步的貼著每個時期的用家期望去做
而現在新的公司出現的問題就是在競爭大的時代, 沒站穩陣腳, 沒有預定發展方向, 而只能行一步算一步地去做, 摸著石頭過河都要知道河的對岸大慨是在什麼地方吧? 盲目的向前走或去不斷快速地轉變, 只會更容易走進死路或失足或迷路罷了!
回復 支持 反對

其實講來講去都是果d問題............不過次次見到有人post出來我都忍唔住又加把口鬧下

1) 伺服速度 ...
dragoonkwok 發表於 8-3-2013 17:00

單單看你這個回覆, 你對呢隻GAME既認知比好多老玩家都要多

既然有能力, 米試下多D幫下其他玩家又好, 當打下字仔消閒時間又好, 開個POST啦

因為我本身唔多熟SD,加上ONLINE時間太少, 你比我清楚, 也希望你可以山山聲.

你岩岩講左甘多, 我有唔少都係第一次聽到,

特別係新手任個類問題
回復 支持 反對

至於你講G1既營運手法, 我以前某POST也講過

該公司既GM 係老闆既屋企人..

即係自己人甘話

搵自己人睇檔唔係壞事,起碼唔會穿你夾萬

但不是每個人都有能力做好一件事, 加上該GM施小姐也不一定是位人才

一位管理網GAME的人才,

這個人在數個新聞採訪也看得出來,講野9唔搭8

同無線吹水,1000幾蚊賣緊既唔係機體,而係最強主角角色卡

又請AV女神過來鼓起個波俾玩家抱抱

又請成堆靚模將個CODE貼在其山峰上面叫人照等等

我唔知呢D叫乜野,,

只知道SD好多小朋友玩緊, 而佢地媽媽一定唔中意佢地去抱AV女神同埋照人地個波

就算你話冇做,我都唔想鄰居陳師奶知道我個仔玩埋D 意淫野

總之預防勝於治療

"000. 阿仔!!!你再玩個隻乜野SD高達GAME,你就同我滾出去,自己搵地方住!!!"

回復 支持 反對

至於你講G1既營運手法, 我以前某POST也講過

該公司既GM 係老闆既屋企人..

即係自己人甘話

搵自己人睇檔 ...
雷臣 發表於 9-3-2013 10:23

如果開post有用, 先前咁多師兄弟出過咁多post, 隻game一早已經返去正軌啦, 好明顯唔放個心係度, 我地個post比版主睇到都仲有得話反映下

以我咁多年江湖經驗, 有一句話, 天下烏鴉一樣黑, 睇開d啦兄弟, 老闆搵女宣傳隻game為乜? 佢條野想做乜, 大家心照啦

人地家事我唔講咁多啦, 不過自己人未必同自己一條心, 更何況縱觀歷史, 敗家覆國的多數都是王親國戚, 抄家滅族的都是勁高震主的忠臣大將, 改朝換代的都是那些口蜜腹劍扮可憐昆兄弟去送死人

想長命百歲都係做一個混飯吃等死, 做一個傳說中的癈人
回復 支持 反對

如果開post有用, 先前咁多師兄弟出過咁多post, 隻game一早已經返去正軌啦, 好明顯唔放個心係度, 我地個p ...
dragoonkwok 發表於 9-3-2013 11:14

大家都知開POST冇話乜野, 但都有一定作用的

好似限抽等也是我開POST, 而官方也接納了 (當然佢唔會同你講係抄樂古會員的想法/意見)

而係官方自己叻叻

講反古代做反,

古代做反好, 背叛好, 都係以完全KO對手,殺死對手為目標

唐代李生殺兄弟,軟禁老豆

楊廣仲堅, 自己動手搞完老豆的女人, 東窗事發再自己動手殺埋老豆堅哥, 再殺埋大哥

安綠山,屎思明也是仔殺老豆

帝王家就是因為太多細路,所以多衝突
好似曹操都幾十個仔, 不過扣除左出身 (小人物在古代生左仔, 也可能會俾正室殺左,生女反而沒事)

加上曹操要求高, 能在史書留名的仔仔不過5,6個
而現代, 少左血腥, 多左是非

而講反皇親國戚

由打工仔角度諗同埋由老闆角度出發都唔同

始終

有時D野老闆明知係錯都會做, 冇得佢話事
回復 支持 反對