打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 好耐mo玩SD......

我成日用舊機..oc3打對戰架......好彩仲未試過比人踢  =w=

另外沒有M的話您又點買新倉放新機???出新機有錯咩???
回復 支持 反對

我只能同意部分舊機體係比最新一代機體弱 (韓服一直係度修正機體平衡,而且有d舊機體更過分加強 eg FAZZ)

但係 新機體 比 舊機體強 係一件合理嘅事, 新的不比舊的強就沒有亮點 吸引唔到人花"真錢" 買來玩[SD高達係免費商城制遊戲,要繼續運營下去就得想法讓玩家投錢]
SD高達這遊戲同LOL很像(現在沒玩, 年幾前我記得LOL 每次新出的英雄都很強勢,然後賣夠後就削弱),大部分不合理設定嘅新機都有比韓廠削過

不過港服來說,只要你唔係要個個月玩最新更新的機體,只用G幣都能玩得到大部分機體(新機G幣設計圖也就是新機更新後數個月後推出,港服除了SS圖 基本都不鎖新S G圖),只要你有花點時間玩遊戲,用G幣合早幾個月才出的機根本唔難

至於樓主說幸運蛋呃錢,其實你大可無視幸運蛋等Gameone下個月出M圖或者2個月後出G圖,我個人為例,我機庫大部分S機都是幸運蛋推出期間準備材料(用G幣抽普通扭蛋儲材料),然後等G幣圖合成的,除非遇上自己心儀的新機體再加上有些零錢就會買100粒代幣以抽材料機心態去抽,抽中曬材料就會收手等G圖

再加上Gameone 近期推出幾次免費送機體(SR,新S,SS圖)活動,不花真錢玩新一代機體 其實唔難(最新的機體也就等2 3個月就可以用G幣合來玩)

對我來講 港服SD只有機庫同SS機圖必須花錢買(當然我相信有人係開分身代替買機庫)

當然港服也有很多做的不好的地方(超"穩定"server,活動老是錯漏百出,不能成功爭取儘早支援Windows8......)

總之港服SD還算是技術型遊戲,還沒出現G幣玩家玩不過港幣戰士的情況吧,樓主太耐冇玩SD 認為機庫的舊機打不過新機 大可以儲G幣合商城的新G幣圖紙"新機"
回復 支持 反對

回復  don007
本人就是全靠G生存到紅星,1M都無充過,最新果部機就是deep striker ,抽左我9萬G ...
93149393 發表於 10-5-2013 14:08

玩到紅星,1蚊都未入過SD,勁!!!o.o
你有幾頁機庫,幾多粒防爆,各有幾多架OC6同EX的機體?
回復 支持 反對

online game這門生意不為賺錢為什麼?不過我就不認同你說舊機沒用,wings系列的s機架架都好強。神龍和死神 ...
BARATHUM 發表於 9-5-2013 17:01

神龍和死神是經典強機?????
你話較舊的神龍屈D定較新的SR螳螂屈D?(2架都有鉗)
新機SR螳螂都明顯強過佢好多......
死神都係,果招隱影根本5係隱影
靜止就真係隱影,一動就半隱形,人地一樣見到你
半隱形即係mo隱形,即係果招有=mo
如果果招真係隱影,死神就真係屈,未弊5係
死神的武器在s rank上係超廢,mo R得3武都是廢的,1武得3刀,2武機槍竟只有2000射程(A死都有2300)和傷害又不是高,3武CD超長而且係半隱形
不是真的隱影,即偷襲率一樣,這樣不如用其他更好的機體去偷襲5好?
回復 支持 反對

我最新既機係SS正義
我都好耐冇玩了(茶
回復 支持 反對

點解國服的太陽之都 可以敢強大
沒左2等兵任都可以當沒事發生

沒給我拿自由和正義做咩呢?
還是以前幾千元一部s機啊?

你知唔知我看到沒左2等兵任都可以當沒事發生
的國服9you 真係好mo_9啊?
回復 支持 反對

我仲用緊劍突
回復 支持 反對

新機SR螳螂都明顯強過佢好多 ...
don007 發表於 11-5-2013 00:15

我就唔太同意你對S死既看法S死技能移動中有點顯現,但有太空場配合真係好屈機
我玩有場有隻S死打爆2隻00R贏左,就只係靠呢D武器
仲有移動中真係唔係話好易搵.唔好講到好似無左技能咁
我唔見得s死比你講到真係咁無用
SR螳螂同雙龍EW,一架係布一架係拳,一隻大機一隻細機
你咁樣比較無人有你辦法

PS之後既G改已經幫左好多舊機出黎,更可以在公會戰有不錯的成績
回復 支持 反對

我就唔太同意你對S死既看法S死技能移動中有點顯現,但有太空場配合真係好屈機
我玩有場有隻S死打爆2 ...
渣古II 發表於 11-5-2013 07:36

你果場人品大爆發,好彩執雞打爆左2部00R,就以為真係贏左
大家都是拳機,都不是大機,有種死神對00R不用道具1P1打幾場,不格鬥場,可以太空場,格鬥場用3技走路全隱,其他不是,我看睇下邊個屈,我用較新的機而且技術一般看我贏不贏到你用舊機這個[SD高手]
SR螳螂是布機1武可以斬5刀,有R+6個武器,雙龍無R+3個武器,明顯SR螳螂偏強......
回復 支持 反對

新機SR螳螂都明顯強過佢好多 ...
don007 發表於 11-5-2013 00:15

睇強唔強 一定要比較先知?? 問題之不過係在於 玩家發唔發揮到
你識用自然玩得勁 ; 你唔識用, 玩部00r 都只不過係一篤屎
仲有 好心你要拎都拎第二部MS比喇, 拎部大機比 比JJ?

你果場人品大爆發,好彩執雞打爆左2部00R,就以為真係贏左
大家都是拳機,都不是大機,有種死神對00R不用道具1 ...
don007 發表於 11-5-2013 09:29

你就係唔比人地有實力 親手打倒佢?
既然係咁. 你不如玩部FA-ZZ 全場放追彈仲好喇  咁注重性能

人為的運氣吧,如果不是人為的運氣,我想澳門的賭埸一早關門大吉吧
那個賭場不是人為的運氣的,十賭十騙,騙光 ...
don007 發表於 8-5-2013 23:50

你咁注重運氣, 而你知道自已又無既話, 好心你就刪GAME 唔好玩仲好喇
回復 支持 反對