打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 各位認為港服幾時壽終正寢呢?不仿講下SD歷來發展轉變感想

直到現在,
我也很好奇那4位人士拍賣得到的機會有何感受
GiantStep 發表於 4-2-2014 01:37 AM

當年7500既八一力某日係樂古既某一個post有講過~
都係做善事姐~冇所謂wo
回復 支持 反對

s機愈出愈變態
總覺得abc機年代多人d好玩d有味d

睇韓服更新d機愈黎愈有吸金味,普通扭蛋機冇,取而代之既係一大咋s/a機及零聲幾部所謂稀有b/c機

前景不容樂觀就是了,不過相信僅憑一班熱愛gundam的玩家支持,sd gundam online應該冇咁易汁既
回復 支持 反對

s機愈出愈變態
總覺得abc機年代多人d好玩d有味d

睇韓服更新d機愈黎愈有吸金味,普通扭蛋機冇,取而代之既係 ...
聶羅阿瑪特 發表於 5-2-2014 00:51

高達作品出唔完,SD都唔會汁,而加普通扭蛋真係出都唔出下
回復 支持 反對

單論港服   大去不遠
研究所  勢力戰  各種遊戲系統不推出
可以理解成
無錢購買patch / 續約
回復 支持 反對

回復 2# miceho97

講真有大陸照住係唔會汁既....但人數唔會多-.-...
港服冇人玩只係時間問題
拖機太勁真係,最初出部正義都拖左1年先出黎比人拍賣....
我有個FD佢獲獲出新機抽唔到都唔收手
依家連ON都冇ON-.-....可想港服已經....
回復 支持 反對

小弟覺得SD之所以人流不斷下降的其中一個原因就是原廠每個月的更新內容,以前每個月都對更新非常期待,但相信各位也留意到原廠只是不斷出新機,並且充斥著大量"專屬技能''(實際上只有曉的光速反射、00R的量子化、NTD的侵蝕、倒A的光速實彈防技、S死的無限隱身技、反格技和無限飛比較有特色,武器種類也不斷重複),再加上出新地圖、任務、模式的速度非常慢,令玩家不斷流失
回復 支持 反對

模式冇變化掛,高達人性化方面做得比較差
好多game同人性化方面好大關系
回復 支持 反對

回復 19# GiantStep

你係咪on9? 而家播緊既有Gundam Build Fighters
   今年仲有GUNDAM THE ORIGIN ,G Reconquista,UC最後一集

唔識就咪出聲
回復 支持 反對

回復 28# miceho97

sorry,我講野on9左,表達得唔好,意思係除非唔再出
種有SEED重制未講,唔知計唔計埋一份
回復 支持 反對

小弟覺得SD之所以人流不斷下降的其中一個原因就是原廠每個月的更新內容,以前每個月都對更新非常期待,但相 ...
PKPKPKPP 發表於 5-2-2014 05:40

係lo,加上手機流行競爭強大,人流不停流失

HF勁耐唔出地圖外,普扭都冇出現過
回復 支持 反對