打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] sr螳螂同sr妖天邊個比較好用

型唔型係睇個人而已
我覺得路亞型過妖天,好用過妖天,霸氣過妖天 ...
199xabc 發表於 13-2-2014 16:43

想起出妖天SR果時,勁多人話妖天好垃圾
S機勁過佢多多聲,抽左=冇抽
唔知其他服d人咩睇法呢??
回復 支持 反對

唔知其他服d人咩睇法呢?? ...
GiantStep 發表於 13-2-2014 16:50

咁螳螂呢

話話有次玩街場
俾對面隻SR螳螂拉過去強姦
回復 支持 反對

咁螳螂呢

話話有次玩街場
俾對面隻SR螳螂拉過去強姦
天滅中共... 發表於 13-2-2014 17:36

螳螂玩屠劍,好少機夠佢斬
回復 支持 反對

你個頭像同名好難令人正常覆你野=.=

兩部都勁....特別係SR綠怪比原版勁.....

SR妖天對比S妖天就各有各睇

但如果係實戰....S房.....SR妖天生存同輸出時間應該比不上SR綠怪

話晒而家S房一般都係超視+甩彈時代....
回復 支持 反對

唔知其他服d人咩睇法呢?? ...
GiantStep 發表於 13-2-2014 16:50

SR妖天係斬人麻麻(對比呢部大機)

但射的話短時間輸出非常可怕, 特別在隊友斬人, 你係後面補槍
回復 支持 反對

你個頭像同名好難令人正常覆你野=.=

兩部都勁....特別係SR綠怪比原版勁.....

SR妖天對比S妖天就各有各睇 ...
雷臣 發表於 13-2-2014 18:18

講真,S妖天各方面真係強過SR妖天多多聲,BOOST量更加唔洗講
除左水槍,兩部鬥斬都係S屈好多...SR妖天有必要改強少少,前題係00系列,要改都有個度
回復 支持 反對

SR妖天係斬人麻麻(對比呢部大機)

但射的話短時間輸出非常可怕, 特別在隊友斬人, 你係後面補槍 ...
雷臣 發表於 13-2-2014 18:19

佢支援方面可以話冇得輸,同原石差唔多一個定位打法
回復 支持 反對

兩部都簡啦,遲早都拿哂,係我會簡SR妖天先
回復 支持 反對

打街場覺得sr妖天最終式樣好屈機,開技氣多速度快,把刀又大又快.有d拳機都未必追到佢
回復 支持 反對

SR螳螂我都未抽 但睇落相對缺乏刺激感,
實戰經驗覺得佢火力絕對唔弱,
而且有無恥格反 夾到人埋黎對方都9死1生
又有I力牆同團體技能, 係一部非常難應付嘅機

SR妖天識玩嘅都唔係淨係用槍玩支援, 佢把刀絕對有S妖天水準
無錯佢6個武裝 S妖天都有,但佢有變身(觀星者,報喪女妖等變身機廚感不解釋)
未變身前放完跟彈同射一兩槍儲夠少少SP已經可以衝去斬人,雖然得4刀但絕對有本錢斬贏人,
一個唔好彩斬輸或畀人圍,變身斬返人轉頭1打2冇難度(不過如果變身後按錯左2武先好易GG 企定定射完先換到1武會畀人打返 要練習)
變身後氣量機動等都係頂級(當然氣量唔夠S妖天多, S妖天 氣量只輸SR新安洲.而且有回BOOST技能基乎無限噴),
就算人哋用啲大刀機都唔駛驚(如果有格鬥衝刺或旋轉就要小心D)
無可否認,G改後浮刀傷害大削,咁亦令佢更須倚靠1武嚟持續高輸出,
S妖天 一直都係神機 用刀機會相對較少(雖然係神刀 又有衝刺抽氣武 但其他射擊武都太好用)   
而SR妖天由於唯一比S版優勝地方就係變身,即使以前係剪機 但更需要衝鋒陷陣 爽感略高1啲,食必殺技機會亦其高
利申:SR妖天打死亡競賽兩次逆轉殺7

總結: 兩部其實定位完全唔同, 但如果用刀唔太好唔建議揀妖天 淨係射嘅話難有突破
回復 支持 反對