查看: 8475|回復: 54
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 本人對天梯對戰的看法和感想 (利申:已把積分清空)

天梯本來係一個不錯的對戰系統,但經過這幾天的經歷和感受,我開始對天梯感到厭悶。

其實本人已經沒有玩sd高達接近1年,這次回來主要是因為看到積分對戰,引來了好奇的我。
在還沒推出天梯的時候,我一直覺得積分對戰會為我帶來更好的對戰感受,相對的積分分配,令遊戲顯得更公平。
可是,我玩過後沒有這個好感覺,我感受到的只是一堆為了積分而對戰的人,一班用"低分機"屈分的人,就算已經打到頭20名的分數,也不會感受到公平的對戰。
我開此貼用意不是要指罵用低分機的那班人,因為我知道低分機(如果真正識用)其實也可以很高輸出。
我反而想知道的是大家為什麼而玩天梯?是天梯機體?成就感?還是因為沒有街場?

要是你只為了積分機體的話,我不跟你搶,因為我跟本對這些機體沒有感到任何興趣。
我想的是港服sd高達online 能有更多高手,不是為機體而戰的人,而是為了有更高技術而戰的人。
本人的道具都全用完了,所以由1500分刷回1000分。我刷回1000分的目的,不是代表我已經放棄了sd高達,
而是想說明給大家知道,分數不是代表一切,別再盲目上分了,用你真正的實力打起每一場,總比起等carry好。

最後有一個問題,有人見過聖王乂微微歐嗎?為什麼他有接近2000的分數? 是外掛嗎?我不敢相信,你們相信嗎?

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
derek9394 + 1 恭喜樓主駁番條J,做番男人! 10port ...

查看全部評分

回復

回復

做咩咁睇唔開
回復 支持 反對

回復 3# 鰐島亞紀人

我唔係睇唔開, 我有d後悔之前用過c機屈分,
    所以我會重新上過d分, 但今次全部會用s機泥上。
回復 支持 反對

半夜刷分 沒有神盾的HK服 開幾個分身無難度
附送 HK服永遠都不會出現在天梯的機體
http://www.sdgu ...
Q赤武Q 發表於 4-5-2014 20:37

唔係唔會出現,只係用既人都係新玩SD
我見過最離譜係B元祖玩天梯
回復 支持 反對

回復

半夜刷分 沒有神盾的HK服 開幾個分身無難度
附送 HK服永遠都不會出現在天梯的機體
http://www.sdgu ...
Q赤武Q 發表於 2014-5-4 12:37 PM

神~我第二場就用緊....
但開太空太吃力

回復  鰐島亞紀人

我唔係睇唔開, 我有d後悔之前用過c機屈分,
    所以我會重新上過d分, 但今次全部 ...
xJefferSoNx 發表於 2014-5-4 01:01 PM

少校用S機6成勝率上到架..加油啦~
你吾玩紅星個AC啦!?
回復 支持 反對

港服有幾多雷友,其他人心照啦
今日同個少校一隊,佢用迪恩,我用布2
打到最尾,得番我同佢,對面得00Q(35%血量)
我開中佢必
點知.........
佢衝埋去諗都唔諗就射埋去,部00Q量子化咗呀**!
我心諗
好波,我地咁就玩q完
最後輸了,條友比我小柒咗...
btw:唔識用迪恩就咪鬼用,要用就比輸出,無輸出就轉機..如果你係咁cheap既,你咪一直咁輸落去囉~!
回復 支持 反對

回復

我都希望技術好既人可以一直玩落去

不過我更懷念公測果時 同唔識既人玩 一樣有講有笑既日子
回復 支持 反對