打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] (認真mode) 如何在天梯中取得高排名?

XI GUNDAM r後無i-field
回復 支持 反對

想俢正一點:SS DX係好低防+低血.
回復 支持 反對

SD同LOL唔同,唔好乜叉都拉埋一齊講
回復 支持 反對

好心啦,唔好同班細路話BR死神同布1可用
我見到o既情況:
布1:含含聲狗衝死曬
BR死神:一上太空抓唔到人以港 ...
kwing96 發表於 8-5-2014 16:57
其實樓主寫呢篇野5淨止係俾細路睇。
其實今時今日好多老一輩玩家,例如son字尾嘅兩個玩家,個人技術可以話一二線,但係適應5倒現今戰況,都係雷。
認真gg改後打rank已經5係個人技術嘅問題。就算你只一單刀帝,定係k ball大王,你都要明白,呢d都係時代嘅眼淚。
我個人都好鍾情於單機突入掃場。邊個又5想好似刀劍神域個男主角咁兩把劍打天下?
可惜當你c機一命秒左人地部s機,你d隊友都排緊隊見龜覇lu
今時今再咁自私為爽打rank, 好快d有心嘅人都會被雷到變灰。雖然明白game theory,明白好多人都想輸少當贏,但係拜託各方高手,5好再埋葬自己嘅才華,開番部似樣嘅s機出黎問鼎天下,5想再見倒s地死同s正義,5想再見倒劍突。
回復 支持 反對

其實我想d分唔係random咩,
韓服有人開突自打超勁先得一分
http://www.sdgundam.cn/post/21764
我開s輸扣分都唔一定10或以上,有時10以下
回復 支持 反對

回復 15# arthur2012
感覺係同勝敗雙方機體性能差有關,不過實際計法就無從考證
回復 支持 反對

想俢正一點:SS DX係好低防+低血.
yeungyy9 發表於 8-5-2014 21:44

部野玩中距好難用
又大部同人鬥斬鬥射冇咩著數
靠支援搵食
回復 支持 反對

部野玩中距好難用
又大部同人鬥斬鬥射冇咩著數
靠支援搵食
GiantStep 發表於 10-5-2014 11:04

同意,主要原因彈少,火力高,所以做支援一流
回復 支持 反對

補充: B叔現在只用無正, F91不再是他的愛機

B叔現在上線時間不多, 聽說回了大學唸書甚麼的
回復 支持 反對

都係果句
你用低分機Carry得起隊友我又唔介意Z_Z
回復 支持 反對