查看: 7292|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 台巨帳戶停權 - 解封教學

前排玩台巨, 玩左2星期就比人停權(封AC)由停權->提交申請書->解封AC 用左1個月時間
有感而發: 台服人員好不知所謂!!

由於唔少人都比台巨亂封AC..依加出個教學
幫大家減少浪費無謂既時間, 去等台服人員回覆

1. 點知自已被停權?  你可以在停權名單輸入自已帳號

2. 解決方法
i. http://www.playwith.com.tw/cs/cs.html 去台服CS網頁登入帳戶
ii. 左邊有客服中心, 你將會用使用"1:1詢問"和"表單下載"

iii. 按"表單下載", 下載服務同意書如下圖
(你下載的文件有申請書及同意書, 解封AC是要用服務同意書)

iv. 填服務同意書有3大重點!
     A. 同意書要印出黎, 用中文填,再SCAN入電腦 (同意書不論簽名,日期,內容全部都中文)
     B. 你身份證明文年要有出生日期, 要同你開AC時所填資料一樣
     C. SCAN同意書為JPG檔案,而且內容要清楚看倒 (如果你話影相影得清清楚楚你自已搏一搏)

NOTE: 唔照以上重點, 只會打回頭叫你再填

vi.填完同意書, 入去"1:1詢問", 填資料時寫埋你係香港人,如下圖
填好基本資料, 就上傳你服務同意書.JPG  (因為台灣人一定要傳真, 呢個方法係香港人特權)

vii. 填完就慢慢等,
佢收倒你份同意書24小時內, 會SMS你話收倒

再等2星期左右, 會再SMS你結果

最後附上我同客服既對話次數("1:1詢問"服務 : 一問一答需時3-5日)

SMS 內容

唔好妒忌我收倒15日炎頭甲, 1日大力作賠償

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
巫哥 + 20

查看全部評分

回復

支持!!好文好多封左架人都用到
回復 支持 反對

支持支持!
回復 支持 反對

台巨咁正既?? 封錯有補償

想當初港巨封錯我
搞左我一個月EMAIL都冇SD俾我話解番
回復 支持 反對

回復 4# 聖殤

但係台巨要你用真正身份証開AC先解到佢要你影張身份証比佢睇
回復 支持 反對

睇情況啦!佢封左我1馬3神ac,做曬所有野,一句話無法解封 維持原判
回復 支持 反對

睇情況啦!佢封左我1馬3神ac,做曬所有相關野,一句話無法解封 維持原判
回復 支持 反對

00.   
回復 支持 反對

係未收左外掛兵俾人封左  我乜事都冇既  玩左都又  10個月時間
回復 支持 反對

唔好彩咪直接收外掛拎住既兵囉= =
有D轉交易左幾手既兵咪冇事囉= =
囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉囉_
回復 支持 反對