打印 上一主題 下一主題
收起左側

[完][十年的約定] *結局出左啦* 多謝大家支持^o^

救命..幾時先出

[color=red]這帖子是由 [SYSS]Fantasma 管理人員從 =文學小說= 版塊移動到 =原創小說= 版塊的[/color]

[color=red]這帖子是由 壞男孩 管理人員從 =原創小說= 版塊移動到 =完結小說= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

第20章
            ~~星耶追女計劃之2~~

放學.......

小翹: 呀星,你地今日....

呀星: (面紅 @@??) .......

小翹: 笑得咁開心姐係幾好啦

呀星: 係呀  c.cv

呀草: 重唔多謝我地 @@

呀星: -0-

小翹: 好啦,我地係時後要諗諗下次既計劃

呀草: 好啦,等我呢個組長講下今日既計劃先啦

翹,星: 55

呀草: 你地都知學校會有個歌唱比賽啦

小翹: 唔係咁佢地一齊去咁正 a"a

呀草: 我諗住叫呀星自已去炸=="

呀星: 唱歌我店呀 a"a

小翹: 咁整首"林" 歌比小海聽,重唔正爆

呀草: 55 我就係咁諗

呀星: 好啦,等我今晚返屋企諗下唱咩歌先

小翹: 你地記住呀 a"a 今個星期黎我屋企

呀草: 得啦

呀星: 去佢屋企做咩呀??

呀草: 佢屋企人飛晒去...........(張個d 野講一次比返呀星知)

呀星: 咁介唔介意我都黎埋 ._.

小翹: 月多月月好啦,我驚一個人訓._."

呀星: 你唔係呀-.-平時咁勇,但係一個人就....

小翹: 係呀 =="

呀草: 好啦,我地今日散ban 啦        

大家: kk~~  聽日見啦

.....................

返學lu~~
(小海以經轉左入黎)

王sir: 喂喂,咁多位同學,今日我地會派返份測驗比大家

大家: 唉.死啦,條彈弓井(王sir)出到咁星星(粗口) 難 都唔知點星星做

小海: 呀星,佢地好嘈呀>.<

呀星: 喂,靜D 啦 ( 係班入便好多人都比面佢...)

傻仔a.b: 哦... (細細聲....車小海一叫就幫住晒,你估你係佢條仔咩)

呀星: 係呀,我宜家同你講,小海係我女朋友 , 咁宜家得味呀

傻仔a,b: 車你講炸,小海點會中意你呀,小海可

小海: 唔係呀..

傻仔c: 小海你真係中意呀星呀....

小海:...係....呀...

王sir: 喂你班人當我死嫁
(作者: 老王發火,點會有人驚姐--v)

傻仔,D: 老王你(收) 啦

王sir: 你..你同我出去

.............................

lunch∼∼

小翹: 呀星,信唔到你重勇過我...

呀星: 都係沖口而出姐.__.

呀草: 你都聽到岩岩小海點講啦

小翹: 冇錯a"a你得左啦,拿你搵次正正經經咁同佢講多次

呀草: 如果你今日見到佢既話佢一定會問你岩岩講既野係咪真

小翹: 如果你想用呢個機會既話,你可以 E+ 同佢講既

呀草: 講真,我都覺得呢個機會幾正

呀星: 好啦,咁我去同佢講清楚 (作者: 好man 呀 ><)(呀星: 多謝..)

愛真的需要勇氣來面對流言蜚語  .只要你一個眼神肯定 我的愛就有意義.我們都需要勇氣去相信會在一起
(光良...勇氣) 電話鈴聲 ...

小翹: 嘩--︳  呀星你睇下,光良都叫你比勇氣呀 , + 油

呀草: 哈哈,咁又係呀,好啦,我地今晚 msn 等你好消息呀

呀星: 比我聽埋電話先=.="

(喂喂)
(呀星呀..我係小海呀..)
( (冇講講...) )
( 你係咪有野想同我講呀...??) < 小海黎>
(係呀...一係咁呀,E + 去學校後便個個公園等呀)
(好呀)

小海: 你想同我講咩呀....(個樣有D開心...)

呀星: 期實我今日係課室講既野.....

小海: 係真嫁...?

呀星: ( 比D勇氣啦)......冇錯...我係中意左你

小海: mm(開心死 -0-)

呀星: 小海你可唔可以做我女朋友呀...

小海: ....好呀....

(小海立即欖住呀星 ^3^)
(作者: 呵呵~~得左啦)(呀星: ya >3<)

..........................

返到屋企 msn 既對話

呀星: 咁多位...

藍藍: 點呀,得唔得呀

雯雯: 點呀 a"a

小翹: 重洗問,有我地幫手一定店爆啦

呀草: 緊係啦

呀星: 小海,你同佢地講啦

小海: 嗯,我同呀星...拍拖呀...

大家: 嘩-0-

大家: 呀星你要對小海好D 呀-3-

呀星: 一定-3-

[ Last edited by [H]billyq on 2006-5-13 at 11:35 PM ]

這帖子是由 [SYSS]Fantasma 管理人員從 =文學小說= 版塊移動到 =原創小說= 版塊的

這帖子是由 壞男孩 管理人員從 =原創小說= 版塊移動到 =完結小說= 版塊的
回復 支持 反對

支持你
正在睇
好!!

[color=red]這帖子是由 [SYSS]Fantasma 管理人員從 =文學小說= 版塊移動到 =原創小說= 版塊的[/color]

[color=red]這帖子是由 壞男孩 管理人員從 =原創小說= 版塊移動到 =完結小說= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

十卜十卜丫 繼續post la~@@

回復 支持 反對

~~第21章~~
               ~~一齊住lu~~

星期六...............

小翹: 大家好a"a

呀草: 我地汁晒野啦

藍藍: 小翹呀,好重呀,幫我ling><

小翹: 係係.__.(作者:底死啦做呀 4 ) ( 小翹: =.=屾)

呀草: 係呢,雯雯重味到既,

小翹: 拿,一講就到

雯雯: sor 呀 遲左

呀草: 唔緊要啦 , >3<

雯雯: 都係老公仔對我最好>3<

小翹: =.="

藍藍: 好啦,我地行啦,去到重要汁野嫁

大家: 好 !!

........................
經過半個鐘頭既平路路程中於到達小翹屋企........

雯雯: 好累呀 >"<

呀草: 呵,中於到啦-0-

藍藍: 上次黎個陣都唔覺得間屋咁大呀

小翹: 緊係啦,你地上次一黎就坐晒係度等食,又唔睇下緊係唔知啦 ^^

呀草: 嘩,小翹,我地咁今訓邊度呀

小翹: 你地上  二 樓睇下啦,上便有 3 間空房

呀草: 雯雯,我同你一齊訓 >.<

雯雯: 唔得呀,我要同藍藍一間

藍藍: 好呀^^

呀草: 算,我同小翹一間=.=

小翹: 好次好難位你咁 =.=^

雯,藍: 哈哈 ^^"

小翹: 好啦,大家都分晒房

呀草: 喂,既然都咁多人不如叫埋小海同呀星啦

小翹: 好呀,我打電話比佢先

(喂喂,呀星呀...................(成千字既對話唔打=.=)

小翹: 佢地話冇問題 wo~~

呀草: 呵呵~~

............................
係度傾計傾左幾個鐘

叮噹...

小翹:  hi呀嫂

小海: 叫返我小海咪得囉...

呀星: 呵呵~~

呀草: 入左黎先啦 !!!!

到左晚上...............
.........

雯雯: 今晚個餐就等我地女仔整啦

呀星: 嘩,會唔會食死人嫁

雯雯: 如果一陣見到你食晒就死

呀草: 咁有信心

小翹: 咁我地等食啦 a"a

藍藍: 好快有得食呀 >v<

小翹: 快D 呀,就餓死呀 -口-

........................
(煮飯期間,男仔既對話)

呀星: 喂,小翹,你同藍藍點嫁,重唔同佢講既

呀草: 係囉,中意人就出聲啦,期寶我第一眼見到藍藍個陣都有小小中意佢嫁

小翹: 我諗住係佢生日個陣先講呀

呀草: 咁佢幾時生日呀

小翹: 計埋今日重有 一個星期

呀星: 好啦,你上次幫左我,我冇理油唔幫返你嫁

呀草: 55 有咩要幫手,講出黎呀,做到我地一定做

小翹: 果然係好兄弟  

(雖然佢地識左短短既幾個月,但係佢地既感情以經好深好深)

藍藍: 好啦食得啦

呀星: 唔知今晚會唔會肚痛呢 a"a

小翹: 重講,食啦

(等左勁耐都冇人食...)

雯雯: 你地做咩唔食既,又話好肚餓既

藍藍: 你地驚唔好食呀....??

呀星: 講真...係...

小海: 你唔係唔比面呀\./

呀星: 唔敢...好啦,我食先

小翹同呀草心諗 ....噢我地為你默禱3 秒....

呀星: 嘩...正呀...重以為好難食tim

小翹同呀草心諗.... 你唔好再假D ...但係點;都要食嫁啦.......死就死....

小翹: 以 , 店 wo~~

呀草: 都食得過wo~~

小海: 緊係啦,女仔唔識煮飯點得嫁 >v<

雯雯: 我第時重要煮比我老公仔食>v<

呀星: 唔好再講呀,再講我會嘔 -口-"

雯雯: 哼!!

佢地第一晚係小翹間屋度就係咁.係一個好開心要家庭....

回復 支持 反對

第22章
                      ~~星期日~~     

小翹: 喂喂,今日大家有冇街街去呀

雯雯: 我等緊人約呀

小海: 我今日想出街街玩呀,去邊度好呀

小翹: 我呢...訿住借你地男購友用一日呀-__-

星,草: 係咪去打籃球 a"a

小翹: ya~~

藍,雯,海: 咁我地去睇囉

呀星: 小海,一陣你睇住我打波個靚仔樣啦 =-=

小海:  好呀 a"a

呀草: 嘔.........

小翹: 換33先,等陣

.........................................................

到左籃場........

呀草: 雯雯呀,你地去個邊睇呀,個邊冇咁晒 ( 夏天中....)

雯雯: 你真係細心姐 >v<

(D 女仔坐左埋一邊....)

呀星: 係呢,做咩冇啦啦出黎打波既,

小翹: 期實係咁既,我上次睇到一張海報話有個 3 人籃球比賽

呀草: 嘩.....

呀星: 係咪win 左有勁多錢個隻呀 a"a

小翹: 係呀,佢地話第一名會有 50000蚊

呀草: 嘩,堅唔堅呀,咁多錢

小翹: 佢地話因為想比多D 人認識籃球所以出咁多錢wo~~ (作者: 咁以比你地win 咩 )

呀星: 咁好啦,為左我同小海既將來,我一定要win 呀

呀草: 我都係 >v<

小翹: 好啦,大家都咁想win 咁我聽日去報名啦

呀草: 喂喂,咁我地個組名係咩呀

小翹: 味諗呀,我諗住一陣返屋企同班女仔講,叫佢地一齊諗

呀星: 好啦,咁我地練波啦

呀草: 等我練下射波先

呀星: 射波都練.緊係練走籃啦

小翹: 咩都要練呀\./

呀星: 係._.

小翹: 好啦,第一就係練射波先,要練到射10球中7球先好轉練第二樣

呀星: 咁又係既,為左我同小海既將來我一定要win比賽

小翹: 係呀,重唔練

................................

呀星: 呵呵~~,10中7好易姐,睇我幾快入晒

呀草: 我好耐冇打波呀=__=

小翹: 好啦好啦,咁E+練走籃

呀草: 今次睇我表演啦(  唔係咁勁呀=.=)

呀星: 噢,原來呀草走籃咁勁=__=

呀草: 唔係你估

(令一方面........)

藍藍: 佢地都唔次打波既,次練波多D wo~~

小海: 係囉

雯雯: 一係我地去買D 野飲比佢地呀

小海: 好呀,行囉

...................................

小翹: 好啦,今日叉唔多啦,第日再練啦

呀草: 就死-口-

呀星: 返龜 -口-

雯雯: 呀草,我買左汽水呀

小海: 老公仔,呢個你既

藍藍: 小翹,拿

翹,草,星: thx~~

呀草: 快D 死返去 -口-

呀星: 我隻腳唔識行 -口-

小翹: 行啦-_-

..........................
返到屋企

呀星: 我要沖粱先 -口-

呀草: 你睇下我D 汁都多過你啦,我先

呀星: 我黎先嫁wo~~

小翹:算啦,我先 ( 講完算啦,以經沖左入去廁所)

星,草: 噢 = =

藍藍: 底死啦,咁都要搶

雯雯: 呵呵~~

..........................................
個個都沖晒粱,乜都攪好晒
之後班男仔就同班女仔講話想報名參加個籃球比賽

小翹: 咁多位,我地有個重要既消息要同咁多位靚女講

雯,星,海: 咩事呀

呀星: 我講啦,我地想參加個籃球比賽呀,如果 win 左既話第一名會有50000蚊嫁

小海: 咁多錢既

雯雯: 但係咁多錢,一定會有好多人參加比賽 wo~~

呀草: 呵呵~我地有既係實力,幾多人同我地打都冇問題呀

小翹: 宜家我地咩都攪好晒,係叉一個隊名姐,你地幫手諗下呀,一諗到我聽日就去報名嫁啦

藍藍: 拿,我地都係今年先咁好感情,咁一係個隊名要有個一字既

呀草: 重有重有,小翹係隊長啦,咁就+多個小字落去

小海: 喂喂,拿,我地就係讀A 班既, 咁要多個A字啦

呀星: 咁宜家就有 A  一小

雯雯: 呀,我諗到啦,A 如果轉做甲既話點睇呢

小翹:  ic~~[ 小一甲班 ]

大家:  呢個名正 wo~~ 就用呢個啦

小翹: 好啦,咁我聽日就寫落去嫁啦

大家: ya~~

回復 支持 反對

仲有冇...
小翹 用 雯雯幾時先會好番呀?

回復 支持 反對

小一甲班  6歲打波果d =.= ?

回復 支持 反對

我有預感小一甲班係製造緊機會比雯雯同小翹記返起之前d野ge!!

回復 支持 反對

=口=過左咁耐先黎睇...算了吧
快dpost...

回復 支持 反對