打印 上一主題 下一主題
收起左側

=====================

Originally posted by [H]~DARK~ at 2006-9-22 21:09:

百年黑甲人還勁
黑騎弓,吐血

ps.真係唔知你講<-此人理解力差 有人知道就幫我解說一下= =

百年 系另一隻 mod ?

YO
我系問系唔系有 英雄 請
有的話要咩野 條件 同 點先請到
ok ?
回復 支持 反對

Originally posted by ~Maple~ at 2006-9-22 21:17:

百年 系另一隻 mod ?

YO
我系問系唔系有 英雄 請
有的話要咩野 條件 同 點先請到
ok ?

對唔住,"唔明"果一句其實唔係講緊你><(沒睇到你問題= =)
如果你係原板,出生城酒吧有一個npc你送他特定衣服會加入(我忘了英文,他有說,自己看看吧)
係出生城下方坐城(唔記得叫咩)入去見首腦的地方,跟佢買左個馬賊(好似200???)
佢加入之後同佢talk還他自由會加入你
唔知係唔係有第3個,記唔清楚
個個mod唔同,最易拿npc就係21npc mod直接可以招21個npc,百年即係英法百年戰爭mod,基本npc同原板一樣

順道說下
如果單論戰鬥(我主要係做重裝槍劍騎,而且只係講我玩好久的mod)
百年mod=難度最高,遠程兵實在太多,盾防改低,沒神級武器(新板本沒了,之前好似有神劍),步兵長武器普遍強化,裝備也較好,例如步兵槍有長過騎槍的槍,最高級騎士大都配置矛,而且因為冇副武器,所以落馬後很易給人殺,不過!他未落馬前你一不留神好易給他用槍衝擊刺,好運就刺死你隻馬,唔好運一下撞死,再唔好運連人帶馬一起死(廢話),由其係你繞圈同騎速太慢就好易中(同800人打果陣,最後打到重有100幾騎士,全場敵人都是騎士時,得出的感覺)
21npc mod=公認新手向,npc容易拿,而且team技能可以交給他們,加上平衡性做得差,1千元就一把63c劍太bt,基本一劍殺一騎,後期發現敵人太嫩,不過好似s國多左種新兵,可能係拿6x c雙手劍,一砍就把我連人帶重裝馬砍死
ps如果想玩爽d可以拉敵人d部隊去攻你坐城,你可以騎馬,但係友軍同敵軍都唔可以騎~~(爽)...而且好似攻城戰會超過戰場人數限制
回復 支持 反對

Originally posted by [H]~DARK~ at 2006-9-22 21:46:

對唔住,"唔明"果一句其實唔係講緊你><(沒睇到你問題= =)
如果你係原板,出生城酒吧有一個npc你送他特定衣服會加入(我忘了英文,他有說,自己看看吧)
係出生城下方坐城(唔記得叫咩)入去見首腦的地 ...

百年我都覺好難,所以玩緊21npc不過點解我只係見到3個npc ge.....
回復 支持 反對

Originally posted by [H]波波成 at 2006-9-22 22:59:

百年我都覺好難,所以玩緊21npc不過點解我只係見到3個npc ge.....

D NPC係....坐城唔記得叫咩好似f字頭,總之係下方(是中立的城),屋中可以see到21npc
回復 支持 反對

21 npc mod 除左果 21 npc 外同原板有無唔同?
回復 支持 反對

D城攻完之後有咩用= =""
好似冇人會攻番你....
百年英法2隊d人既穿著好分明
回復 支持 反對

Originally posted by [H]死靈 at 2006-9-23 02:52:
D城攻完之後有咩用= =""
好似冇人會攻番你....
百年英法2隊d人既穿著好分明

想人攻你好易,你帶小部隊出城,之後敵人看你人少會追你,你跑,當跑到你自己的城時按空白鍵等他來,好了,開戰時就是守城戰
回復 支持 反對

有問題.......
點破解架.....
可能之前有post..但我搵唔到= =
人家眼很大的= =
有既話...唔該講比我知樓數><
謝~
回復 支持 反對

Originally posted by vbunm2005 at 2006-9-23 08:08:
有問題.......
點破解架.....
可能之前有post..但我搵唔到= =
人家眼很大的= =
有既話...唔該講比我知樓數><
謝~

回復 支持 反對

如果玩原板一開始要點做

睇番之後d人講空屋後面都冇人

仲有仲有百年戰爭入面 d英雄where拿~

可唔可以有人教教我依個新手
回復 支持 反對