打印 上一主題 下一主題
收起左側

[文圖教學] CS 整片教學

我裝左後 開Fraps後 入到去 禁f1<自己set> 開始錄..

跟住就好lag= =...點玩呀..總之一錄就勁lag 唔錄就冇野 .有咩方法唔lag?

我錄左後 係Windows Media Player 檔..

用SKPlayer 開唔到個檔..點解??

回復 支持 反對

唔係叫你開住Fraps黎玩cs
叫你開之前錄好佐既cs demo,再用Fraps錄出影片格式
---------------------------------------------------------------------------------
先要知道cs是如何錄demo的.
在玩cs時 按下~ 打入 record xxx ,這樣就會開始錄cs demo.
玩完之後去到你的cs檔案下 cstrike 就會看到 xxx.dem .
開反cs ~ 打入 viewdemo xxx.dem 就可以睇反你之前玩,甘樣哩個時候就可以用 fraps 錄影片格式
回復 支持 反對

原帖由 marklau2 於 2007-1-27 13:40 發表
叫你開之前錄好佐既cs demo,再用Fraps錄出影片格式
---------------------------------------------------------------------------------
在玩cs時 按 ...

明白晒^^ 多謝你呀:lol
回復 支持 反對

fraps 有無得錄埋聲??
回復 支持 反對

有 按 record sound
回復 支持 反對

2.用skplayer開啟你的.dem檔,按viewdemo,再按下play!

搵唔到咩叫 .dem 檔
回復 支持 反對

回復 #26 jack2006 的帖子

在玩cs時 按下~ 打入 record xxx ,這樣就會開始錄cs demo.
玩完之後去到你的cs檔案下 cstrike 就會看到 xxx.dem .
開反cs ~ 打入 viewdemo xxx.dem 就可以睇反你之前玩,甘樣哩個時候就可以用 fraps 錄影片格式
回復 支持 反對

有野問:
我record果陣好lag....次次都係咁
so我try吓fraps的setting...我唔知點解
可否教教我...係咪我display的問題>>??謝謝
回復 支持 反對

原帖由 曼魚魚 於 2007-4-3 18:18 發表
有野問:
我record果陣好lag....次次都係咁
so我try吓fraps的setting...我唔知點解
可否教教我...係咪我display的問題>>??謝謝

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
hihiken + 3 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 marklau2 於 2007-4-7 23:30 發表

在玩cs時 ...

我睇住黎都係咁- -'
回復 支持 反對