打印 上一主題 下一主題
收起左側

[加分系列] 電影,電視及廣告對白收集區

呢度唔係法庭,唔需要講乜野證據,我雙眼就係證據,邊個係人,邊個係鬼,我睇得出

溏心風暴...司棋姐

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
佐佐木太原 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

前幾日watch完蜘蛛俠3
remeber  people always have a choose
每個人經常有得選擇去某樣野
你總可以選擇正途

依度係屋企 唔係法庭 我講既野就係事實

[溏心風暴] 大媽講既

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
佐佐木太原 + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

"能力越大,責任越大。"
唔記得英文係咩= =
-出自 蜘蛛俠-

版主效率真高-o-咁快加左分..
岩岩又諗到個...

"你今日飲左未?"
-出自 益力多廣告-

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
佐佐木太原 + 4

查看全部評分

回復 支持 反對

每個人都會有需要幫助的時候,蜘蛛俠也不例外

出自蜘蛛俠3

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
佐佐木太原 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

出得黎行....預左要還!!
出自無間到2

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
佐佐木太原 + 3

查看全部評分

回復 支持 反對

甜的吃 苦的也吃:lol
溏心風暴↑

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
佐佐木太原 + 1

查看全部評分

回復 支持 反對

蜘蛛俠系列
1.我們不管在任何情況下,都是可以選擇的
2.最大的敵人就是你自己
3.能力越大 責任越大
4.聰明應該用於正途
少林足球
1.你快點回去火星吧,地球是很危險的
情迷黑森林
1.顧客永遠是對的

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
佐佐木太原 + 7

查看全部評分

回復 支持 反對

每行錯一條路,就學多左1條路,咁下次就唔會蕩失路
螢火蟲發光係為左求偶,即使佢發既光幾咁短,但係果一刻都係最靚,最浪漫

By天使情人

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
佐佐木太原 + 3

查看全部評分

回復 支持 反對

西遊記大結局 之仙履奇緣:曾經有一份至真o既愛情擺o係我面前,但係我冇去珍惜,到冇左o既時候先至後悔莫及,塵世間最痛苦莫過於此。如果個天可以俾機會我番轉頭o既話,我會同個女仔講我愛佢,如果係都要o係呢份愛加上一個期限,我希望係,一萬年。(至尊寶情深演繹,全片講過兩次。一次係呃紫霞、第二次係自願帶上金剛箍時最後說話)
---------------------------------------------
唐伯虎點秋香:
別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿,不見五陵豪傑墓,無花無酒鋤作田。
---------------------------------------------
整蠱專家:
我就係風魔萬千少女,改進社會風氣,刺激電影市道,提高青少年人內涵﹐玉樹臨風,風度翩翩的整蠱專家,我個名叫古晶,英文名叫Jing Koo。(周星馳)
國產凌凌漆:
凌凌漆:咁多年啦,我以為國家已經將我忘記左。
司令:點會呢,就算係一條底褲一張廁紙都有佢既作用。
凌凌漆:呢個比喻真係一流。
鹿鼎記:
我對你既佩服有如滔滔江水連錦不絕,對你既欽敬亦有如黃河氾濫一發不可收拾!(周星馳)
少林足球:太極功夫整饅頭呢 驚天動地
饅頭睇落又香又甜 好鬼想食
但見亞妹雙臂好力 令到阿哥 五體投地

旺角卡門:
我寧願做一秒鐘英雄,都唔要做一世烏蠅!(烏蠅<張學友>)
監獄風雲:
忍一時風平浪靜,退一步海闊天空    (周潤發)

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
佐佐木太原 + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

惡魔在身邊:
1.因為你的喜歡,最讓我高興了。
2.不管別人對我們說了什麼,也不管聽到什麼,只要決定自己的方向。
3.希望自己身邊的人待在自己身邊,包括我嗎?就是你呀!
4.這個世界的確有人存心讓你難過,但會有人為你的難過而難過
5.料理人的心意 會傳達給曾經受創傷的人 重新品嚐幸福的滋味
6.我..我不能阻止危險發生 但我會保護你
7.
>江猛

沒有人會對自己不在乎的人提出忠告
最刺耳的話 卻是最為你著想而誠實的話 因為他相信 你會懂

死了這條心吧 這世界上沒有我得不到的東西 我要你

下次在對小鳥做這種事情 我就拿更大的大砲 炸你下面的小雞雞

我想你這張吃醋的臉 我得看個清楚才對

這碗麵真難吃 但是蠻怪的 裡面有幸福的味道

姊姊 你不用緊張 你的身材很難引起犯罪動機

不要對我有朋友以外的期待 我對你 只能到此為止

我只要自己希望待在身邊的人 可以待在身邊 那就夠了

反正我天生就是個惡魔  就讓你當那個 讓惡魔學習悔改的天使吧

惡魔.. 是不會放人自由的

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
佐佐木太原 + 10

查看全部評分

回復 支持 反對