刀術討論區

想問一句
我玩刀手
開頭+左6體6心
跟住全力

咁係咪同全力會差好遠?
到40LV以上個陣D攻擊力會唔會話差成100幾200?
回復 支持 反對

以你而家少左12點黎計, 大約會同全力差36~72左右ge攻(以同裝計同lv計)因為要睇lv同咩裝, so可能會有差72攻 ge極端出現

多唔多就見人見智la~差100~200就肯定唔會ga la~ 幾多lv都係, 一定唔過100攻, 但唔代表唔近ar講明先@@(以同裝同lv計)
回復 支持 反對

新刀手學怒劈華山 有冇問題? 我唔想學東風先...
重有我想問下刀手 加 5力1體好定6力好定係5力1心好???thx
我還想知道刀手唔壓等會唔會好廢?壓等很悶的xd
回復 支持 反對

原帖由 pigpig2345 於 2007-6-18 18:38 發表
新刀手學怒劈華山 有冇問題? 我唔想學東風先...
重有我想問下刀手 加 5力1體好定6力好定係5力1心好???thx
我還想知道刀手唔壓等會唔會好廢?壓等很悶的xd

都冇ge~個人喜好
不過可以肯定係辛苦過你學東風10倍ga la~_~
以新手黎講, 全部數值都咁低ge時間玩近身戰係好危險ge事, 不過有裝同耐性搭救, 慢慢升就可以了

其實呢...你想用多d.錢定少d.錢ar? 少ge就一開始點全力, 唔介意洗錢ge 5力1體/心 都可以, 睇返你想冇咁易死定多d. mp用
但要留意, 唔好點多過30點, 1. 你洗要多過一張洗水 2. 攻太低, 唔附合刀手秒ge原則

我冇乜點壓, 中間重要有段時間用左陣升lv, 攪到d.技好廢同技點過少, 但唔代表我好廢(當然...我唔係勁)
事實上, 努力沖lv去到可以自己單挑王去賺技點先係王道(重要超級賺錢$$$), 至於技方面, 可以一邊升lv/做任 一邊升, 點都會真ga~
但如果你好想早d.勁, 壓等係個好方法, 悶就悶d., 睇你想大氣晚成定早成la~

以上為個人意見, 作個參考好了
回復 支持 反對

我係新手 一開頭玩刀用咩技好
內功要不要 教埋學邊幾招
回復 支持 反對

回復 #145 天下無友 的帖子

內功學金鍾同吐納<<呢兩招必學
至於刀技果方面呢...我就建議你先學東風同旋風,華山你想學都得(華山高層d可以暈到人/怪)
升lv pk用東風,俾怪圍果陣出旋風
呢d係我既意見
回復 支持 反對

我33lv全力刀手 11xx攻6xx防 真東風 10層破云 9層金中吐立夠ma?(吐回7xx)
回復 支持 反對

我31lv全力刀 9xx攻4xx防 11東風 11旋風 6華山 9金鐘
回復 支持 反對

原帖由 kelvin000 於 2006-12-21 10:06 發表
練刀一定係化境,有羅漢功太玄功,我個刀手31lv,攻擊5XX-6XX,正常嗎?我把刀29+1*(47)ok嗎?

化境同極魔有咩分別佢地d招一樣又咩唔同?!
回復 支持 反對

原帖由 chowtolarm 於 2007-6-23 21:23 發表
我33lv全力刀手 11xx攻6xx防 真東風 10層破云 9層金中吐立夠ma?(吐回7xx)

攻防都幾唔錯!
至於金鐘同吐納, 算係不過不失, 你話夠唔夠...應該問你自己覺得夠唔夠用, 就算夠...你都唔係打算唔升ga係咪^^"?

原帖由 240315895 於 2007-6-24 03:01 發表
我31lv全力刀 9xx攻4xx防 11東風 11旋風 6華山 9金鐘

d.技都ok, 攻防有待改善

原帖由 証乂 於 2007-6-24 21:09 發表

化境同極魔有咩分別佢地d招一樣又咩唔同?!

其實呢....lee到好多post都有講ga la.....
我再再再講一次la....

兩者d.招係冇咩分別ga~ 得d.名唔同, 作用係完全一樣!
不過呢, 的確係有一招咁大把係唔同, 就係化境有招叫北冥, 用黎吸mp, 極魔有招叫吸星, 用黎吸hp
但係學左都冇人用, 因為太唔實用la...(點解? 自己諗下, 好快就知)

其次就係d.衫唔同, 41lv以上就會出現兩種唔同顏色ge衫以區分兩者, 得閒留意下就可以了

回復 支持 反對