收起左側

拳術討論區

原帖由 patrickewing 於 2007-2-22 14:03 發表
我好無耐囉
唔知點解我(33lv),暈34lv刀手
真野球4下都暈唔到.\/.!
我都明...野球次次第1下暈人唔係必然既
大佬呀,都唔洗4下都暈唔到掛!
都唔止1次係咁喇.....人地唔抵得又冰死我!
想放棄又唔捨得....我真 ...

我依家8層野球打同lv左右都ok暈得下啵= ="..個刀手會唔會昆你話自己34lv嫁.唔係既話真野球無理由出4下都暈唔到嫁(除非佢好高lv)
唔好放棄啦.我覺得拳好好玩.我之前係玩刀既.一味掛住死谷攻.招東風又鬼死咁悶(雖然好升)(唔升東風直升華山pk又比人屈)
拳又多血攻又ok.d技又得意(相信大家都很喜愛放星星在敵人頭上的感覺吧!)
回復 支持 反對

我諗諗下,都係轉玩冇力一擊拳好d
因為我都唔想次次俾人兩三下ko(特別係刀,槍手!)
我自問自己都好有耐性,我亦都知道明智傑兄都係同樣既玩法!
明智傑兄,敢問幾樣野:
1,拳要追一擊,咁護手應該要點呢?追法抗?一擊?
2,你會點升lv呢?(會用d咩招?用法招?拳招?)
3,有咩方法可以令到人地打你都唔痛?打到人地冇mp都打你唔入(呢度指外功,我知我呢個問題好白痴)
首先應該升防/體被動,配點方面大部份加係體度
pk果陣配合吐納同懾心使用,仲有d咩嗎?
4,戒指/鍊方面應該追d咩呢?(本人唔玩火,但我會學大範技,我主要玩水同埋小小金)
5,鞋應該追咩呢

我係一個非常鐘意思考既人,我唔想次次都俾人秒(搞到我諗唔到野,除非我既思想可以跑到光速咁快)
所以我覺得呢個玩法會岩我,請各位賜教!

回復 支持 反對

嘩!!咁多拳手ge 呢度係唔係全部都係墨魂嫁? 係ge出黎文流下啦 講低個game名
回復 支持 反對

係呀,我係:
☆丸仔★
回復 支持 反對

丸仔咁勁都話廢?咁我呢d叫咩
回復 支持 反對

唔關事,都係睇下邊個暈邊個先姐
回復 支持 反對

原帖由 ★死........ 於 2007-2-23 02:00 發表
嘩!!咁多拳手ge 呢度係唔係全部都係墨魂嫁? 係ge出黎文流下啦 講低個game名

我都係墨魂 :拳皇·阿權
新玩無耐
回復 支持 反對

原帖由 patrickewing 於 2007-2-23 09:55 發表
我諗諗下,都係轉玩冇力一擊拳好d
因為我都唔想次次俾人兩三下ko(特別係刀,槍手!)
我自問自己都好有耐性,我亦都知道明智傑兄都係同樣既玩法!
明智傑兄,敢問幾樣野:
1,拳要追一擊,咁護手應該要點呢?追法抗?一 ...

丸仔,原全明白你的苦況,不要放棄拳手一職。
話5定果個人,真的騙你是34Lv刀手 or 用了什麼可用高LV裝備的符呢??(用了勁護手??)

解答:
1) 一擊,在這一刻還是一個迷??
不過本人已經安排好了 39lv 護手(54擊) / 29+4 拳武(50擊) / 33+4 拳武(41擊),
將會在本人到 39Lv 時,實驗一下!!

* 大家可試想想,一個全力的刀手,一擊數值會有幾多??
假如對上一個同Lv的內拳手(被動拳到20左右)大約攻得300幾攻的話,
一擊可能比刀手高少少的情況會點樣呢??大家試想想先.........遲D到了39Lv再提供相關資料。:lol

護手不用安排,強抗性的?切記!

2) 本人升LV,有好多方法,用外拳+破魂。
用內功,水123 and 火23。
用暗器,七月+火3,最近新增一招天羅地網,用白馬引怪。

3) 你是外拳帶力的,故此防禦一定低,只有靠 頭的防禦和被動彌補,
還有苦練懾心吧!無少人練的懾心,加油!
就算痛的話,也可用吐納去頂。
** 你升了防同體被動,這個方向也沒錯的,因為你是偏力的拳手。
** PK 方面呢??好在乎你的思想,我有時不用懾心,一開波就用野球OR少林暈他,
假如萬一暈5到,就要馬上用懾心,後加吐,再暈過。
所以話,拳手好玩好多,5同刀手,只是靠一刀半刀。

4) 介子用攻火2個吧,頸鍵用水攻吧! <--- 這個是指打怪用。
我有水攻頸鍵有興趣嗎??嘻嘻!因為我快上38lv了換頸鍵。
** 如同人pk的話,用水攻2大隻吧!
.....ps:你要安排用 抗火(抗火的要較高) and 金的 eq,被動加 水 and 金,可以了。

5) 鞋方面,本人有 力鞋(22) / 敏鞋(22) / 體鞋(18) <---這個激死我,強了好鬼多次!還是上5到22UP。
一般,當我玩外拳時,我會用 力鞋。PK都得!
玩暗器時,我會用 敏鞋。PK一般般,因為我暗武用緊29+4強30幾攻暗。
幫戰 OR 對火法C,就用 體鞋,頂得耐D。

做下廣告先: http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2780683&extra=page%3D1

重點提示,你不如現在開始用 LV UP的 6 點配去 體同心處吧!
這樣會有明顯的功用。

本人,也會在40/41開始想略帶一點力,詳細情況,要上到39LV看下一擊的威力再作安排。
到時一定和你們分享的。

回復 支持 反對

原帖由 明智傑 於 2007-2-23 02:47 發表

丸仔,原全明白你的苦況,不要放棄拳手一職。
話5定果個人,真的騙你是34Lv刀手 or 用了什麼可用高LV裝備的符呢??(用了勁護手??)

解答:
1) 一擊,在這一刻還是一個迷??
不過本人已經安排好了 ...

嘩!!明智傑兄真係練技王呀= ="我靜係升3招拳技以經想死= ="連吐納同懾心都唔想升= ="你仲要升埋火,水內攻同暗器= ="
佩服~~
回復 支持 反對

原帖由 墨香新手 於 2007-2-23 13:37 發表

嘩!!明智傑兄真係練技王呀= ="我靜係升3招拳技以經想死= ="連吐納同懾心都唔想升= ="你仲要升埋火,水內攻同暗器= ="
佩服~~

拳皇.阿權,

加油吧!努力吧!
我是為了彌補拳手的不足之處,想辦法加強自己能力姐。

其實我還有一招刀技的!
好少練,用來型下........得6層(旋風斬),不過............
當上了40lv後可能會放棄這一招,因為我的武功格已滿了。
雲起又唔開放多一行,我見過韓國方便的也有25格練武.......
我地得果20格,無奈中..........

補充:我也是一個 doctor 可幫人補血的,收費特平......嘻嘻!:lol
回復 支持 反對