查看: 41838|回復: 69
收起左側

暗術討論區

各位可集中在這討論有關暗的技能,
或是暗的配點方法!
回復

→  初次發言不好 請忽 xxx

<new>  
唔該, 仲有   
             +點                                                            特技:
        全體  ?               [不死]                                     主+ 暗/ 內/........其他 (護體方面...是但la , 都多血高防)

用 七月 / 天羅  up  lv 先

係咪一定 要 學 內功?
幫幫手 ><
解釋 d 招 感激!

thx a lot !~ 唔+ 心丫ma .... 明白了
我now 用住 3敏3體......

回復 支持 反對

但係,,,,,,,,,會有人用白馬升lv嗎...?
就算係pk,,,,,多mp,,比人秒左.......有鬼用= ="
回復 支持 反對

全心暗,我覺得不是不好,問題是你的基礎要打得好穩。

例如,你要用鞋去彌補你的敏攻弱的問題,還有暗/防/血方面,你要被動追至30層完。
懾心/破魂,就不必多說,最少也要有10上。

但我可告訴你聽,就算你有好多MP也並不太有用,對暗來說。
因為暗器的EQ,是全職中最低的,要追攻追強比較困難。

所以個人意見你,只選"暗"為職,就不如試下以下的見解:

被動技,追暗完 30 層,血也是。
配點以 敏1 / 體3 / 心2 這個方法,直至終老。
暗技,當然想學晒5招啦!每招也有其用,所以本人也是學齊 5 招。
法技,學火1 / 3  AND 食了通慧就多學一技(木 1)。
其他,金鐘/吐立/懾心/破魂。
EQ,鞋追敏攻。(用不用敏符看你自己了)

希望可幫到你想用全心的想法了。

墨魂伺服:明智傑俠士
寫得5好,不要見怪,我還在上班中。嗚嗚! ><

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
↖幻滅♂ray + 5 幫助會員的解釋

查看全部評分

回復 支持 反對

但我全敏,27 lv
攻力:64x-68x
防就175
血:5xx
護:15xx
mp:4xx

我覺得ok wo
與其+體同心
咁不如去彌補攻力
而且暗本身低攻
同埋而家好多人都爆水升
回復 支持 反對

加心是冇用的  你升lv一定要用到mp 唔係升好慢   到加體同敏講... 加體本人覺得對暗係冇用
到47後咩都係講求秒怪升等  唔係既蒿山打狼精升
所以 全敏暗到4x後一定要的
回復 支持 反對

內功師 比較常看到的就是火屬性的

你練水的也無妨 水的好像攻擊最痛吧?
練內功師 點的就只是體力跟精神了

我認為全部點精神 才可以創造極致...呵呵~

點體力 1點=5點生命 會加少許防禦
點精神 1點=5點生命 會加硬功和屬性攻擊!

因為內功師 主要是靠內功還攻擊
所以剛開始都是不好練的 後期打架好像很厲害似的!

內功師選擇 弓手 暗器 只要是保持距離 能少被k一下...

點技術的話 那你就乾脆練全技術暗器就好了

至於配點 我是覺得省麻煩就6點都精神
怕血不夠多 就自己分配吧
我也有之水屬劍法 一樣全部精神 也不會多難練的^^
回復 支持 反對

咁暗姐係唔可以全敏ga?
回復 支持 反對

原帖由 lee1033 於 2007-1-3 18:37 發表
咁暗姐係唔可以全敏ga?

得架,不過要pk屈距你實死係弓手上者
所以我唔會囉,多ddmp都幾好,攻又低好難幾招ko人(除非有高攻暗),所以多ddmp咪可以屈多陣miss囉,或者仲一擊埋:lol
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對