查看: 3951|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

情人節活動一 ソ ↙戀愛經歷文章↗(活動完結,多謝各位支持)

關閉 [複製鏈接]
2月14日就係情人節,各位有拍拖既會員一定好期待呢一日來臨

本版現在舉行一個戀愛經歷文章

藉此希望會員用心寫一篇文章有關和自己情人拍拖以來的經歷

在情人節時能夠回味和情人過去的一點一滴

希望各位會員踴躍參加!及用心用打...=]

詳情如下:

文章內容:有關會員和情人的經歷,回憶

日期:1月15日~2月6日

請依以下表格填寫:

參賽表:
======================================
參加者姓名:

文章主題:

文章內容:
======================================

首先版主選出最好既10篇文章

然後再由10篇文章中選出3篇優異者

參加者可獲400分加分

入選最後10強可獲額外400分加分(視人數而定)

第1名可額外加1314分

第2名可額外加999分

第3名可額外加520分

(遲一點才一次過加..)

活動規則如下:

1.必需為自身經歷

2.字數為400字或以上

3.不合規格的文章當作呃post論

4.不可抄襲

5.嚴禁有任何色情成份

在這post只准會員發表自己戀愛經歷文章,請會員不要及表無關說話,一經發現每個post扣10分!!!!
如有問題,請前往情人節活動詢問區詢問,違者一個post扣5分!
情人節活動詢問區:http://www.nakuz.com/bbs/viewthread. ... &extra=page%3D1

回復

我有問題-__-`
可唔可以唔係同而+個情人GA-____-
回復 支持 反對

冇女可以參加嗎??????????
回復 支持 反對

[quote]原帖由 妖! 於 2007-1-16 14:37 發表
我有問題-__-`
可唔可以唔係同而+個情人GA-____-
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
4百分唷  !!  參加也有4百分  !!  爽
----------------------------------------------------
參賽表:
參加者姓名:SM*

文章主題:前任女友的經歷- -

文章內容:
本來我同佢未拍拖既時候,,我己經對佢有好感,,但係我之後先發覺,,,原來佢都對我有好感,,所以諗住個日就同佢表白
點知,,唔使我同佢表白,,佢己經跟我說:其實..我..鍾意你..你...鍾唔...鍾..意我..嫁  ??
哈哈,,突然超開心!!我當然即刻話「緊係鍾意你啦!!我愛你,,,」
之後佢當然答應左啦..跟住就開始拍拖的生活...
每朝番學前都會打比我,,叫我起身,,每次同佢講野..個心都好開心!!
之後番到學校..又會見到佢^^跟住同佢傾計...
傾到lunch..lunch又同佢出去食飯..又係到傾..
但係1個月左右  開始覺得悶
冇新鮮感- -可能我太花心...
之後過多一個禮拜就同佢散左
個時差唔多考試,佢好似完全冇心機讀書咁
最後考試成績超差,搞到我好似虧欠左佢..
過多一個月左右,我發覺自己冇左佢唔得
之後又同佢一齊番
不過最後都係都係3個月之前散左....
不過今次係佢開口,雖然係佢開口,,但係我又好似冇乜野- -"
唉~~~

回復 支持 反對

參加者姓名:聰_

文章主題:由玩玩下直真心相愛的一刻

文章內容:

就快3個月, 開學的半個月後, 我慢慢留意一個女仔. 開始時, 只覺得佢系一個可以比我厄既對象.....
            第一次拖佢手系因為上堂無聊, 想搵個女仔玩下.. 見佢自己一個人坐系度睇書, 我就坐埋去撩佢傾計。傾左陣就覺得眼訓,所以坐左系佢後面訓左。唔知佢有心定冇意,佢隻手搭左系我隻手上面,見佢睇書睇得好入神,我就將我隻手慢慢貼實佢隻手,最後仲十指緊扣甘拖住佢,然後扮訓,但系過左幾秒,佢要揭書,所以就縮開左隻手,而我就繼續訓。。。。
            由果次之後,我有時借D倚拖下佢隻手,我地班果D人都以為我地一齊左,但系我果陣因為冇拖拍,所以想搵個人玩下,果陣我根本對佢冇乜感覺。。。  
            同佢第一次KISS都系玩,果陣我地D男仔扮KISS,佢行左過來,跟住我就錫左佢一淡。。。
            有一日放左學佢突然問我有冇鐘意佢,我答佢冇,佢個樣好似好開心甘。。甘我就當冇左一回事。。跟住果幾日都冇乜點佢玩,直到學校旅行果日,我地就正式拍拖。。。。
            旅行果日,我D FD就坐左去另一邊,而我就同佢坐埋一齊。去到果度焼野食,我就扮到好似好關心佢甘。煲煙煲到暈暈地果陣仲攬住佢,佢都冇縮,反而有人果陣系我縮。。。。
           去完旅行,我約佢去海旁坐,就系果陣,我地終于行埋一齊,但系果陣我都仲系諗住玩下算,我連受唔受媾之類既説話都冇講..
           系我地行果頭幾日我都仲系玩玩下,但系時間耐左,我就越來越鐘意佢。
           需然我地有時都會嘈下交,但系每次都會好返。最深刻既一次嘈交,我竟然整喊佢,佢喊既時候我都會覺得好心痛。。。。
           到左依家,我地可以話系唔可以失去對方,我曾經話過:我會照顧佢一世,盡我一切能力去保護佢!

評分

參與人數 2樂點 +400 收起 理由
dh + 400 戀愛經歷版 情人節活動一 ソ ↙戀愛經 ...
偉仔 0 請盡快完成,否則當呃post論,多謝合作=]

查看全部評分

回復 支持 反對

一位會員可唔可以交多於一篇文章架﹖
回復 支持 反對

參賽表:
參加者姓名:妖!

文章主題:付出所有值得嗎?

文章內容: 一年前,,,我在天水圍偶然認識了你

你就是那樣風趣幽默與我可謂智趣相投

不久你與女友分手了

我發現了你就是那種沒有女朋友就什麼都不行的人

你馬上辭了工作,,,  可你的洗費卻跟平時沒兩樣

我知道你已在崩潰的邊緣

但我可以做些什麼?

一個月後,,,  你情緒平伏了

你說我一直在你身邊支持你鼓勵你,,, 你己不知不覺愛上了我

而我其實一早也在安慰你中途愛上了你

那天我們在一起了

你再找了一份工作

跟上一份是不同的

起初我沒怎麼介懷你的工作

你第一個月給了我三千元,,,,   說是給我的洗費

我知道我一定要收下

是因為你那大男人的性格

不收只會是吵架收場

拿著它不是什麼味兒

只把它乖乖的收到一個小盒子

評分

參與人數 1樂點 +1320 收起 理由
dh + 1320 同上

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 型仔謙 於 2007-1-17 23:12 發表
一位會員可唔可以交多於一篇文章架﹖

不可以!
回復 支持 反對

參賽表:
參加者姓名:天書

文章主題:在一個靜靜的晚上一個人的回憶

文章內容:

我一直都好想為你寫一篇文章,因為我不會做飯,不會織衫,做事錯漏百出,亦常常心不在焉,最有信心的就是給你寫一點東西。

情人往往會將感情的開始說得非常浪漫,但是我們的開始似乎不存在浪漫,因為我們兩個都是寂寞的人,我們失去了另一半,才開始希望從對方身上取得慰藉,不習慣沒有拖手的對象,才跟對方拖手,不習慣一個人經歷生日,聖誕,新年,所以我們都在一起。

當我們都以認真相待時,感情就開始豐富和成熟,那時我連病了也渴望見你,因為我知道,我餓了就有人煮面給我,我渴了你就斟水給我,即使這些都只是生活的點滴,但這都是我生活裡的最好回憶。這種愛不是嘴裡說說的假大空話,而是一杯水,一頓飯,又或者是伸手的扶助。

可是我是個非常牛脾氣的人,當我自己有不足有缺失的時候,不輕易改變,你想我對你好一點,但我就是學不會,我喜歡在不快的時候依賴你,但又不喜歡被人依賴,我快樂的時候,就會忽略了你的感受,有時我是個自私的人,但更多的時候,我是自以為對你好的人。

最難得的是,你卻總是不以為意,我每次都會一錯再錯,每次傷了你心後,才會求你的原諒,甚至求了你的原諒後不久,又會犯下相同的錯。你給我的機會,我想有十多次了。當你看到我自責的時候,馬上就回來逗我高興,我知道,你愛我遠超過我所想的。

在寫這一篇文章的時候,我實在對你很不滿,為什麼你總是挑剔我?為什麼你說的話總是帶條刺?還有就是你說一套做一套,你常常說我不會做飯,但是我每次在宿裡想自己練習的時候,你就會叫我跟你出去吃,你常常說我貪睡,但是當我開夜車的時候你就會罵我,你常常罵我打機多過溫習,但你就不斷買新的GAME給我玩。

我們之間有太多的背景差異,我們整個世界觀都不同,但我們生活的累積居然隨著時間愈來愈深刻。回憶裡,充滿了各種各樣的甜酸苦辣。雖然我粗枝大葉,但我依然固執地覺得我們能夠有幸福美滿的未來。

評分

參與人數 1樂點 +400 收起 理由
dh + 400 戀愛經歷版 情人節活動一 ソ ↙戀愛經 ...

查看全部評分

回復 支持 反對