打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 送分時間來了,來分享你對WII的感想

關閉 [複製鏈接]
無論正面定負面都得
文章需要100字以上
正常加20分,寫得好有30分
快來參加吧
叫多D人啦!!

回復

我雖然還沒買wii
但由於自己是任天堂超級死硬派fans
次世代家用機大戰一開始
我已經決定要買wii (有閒錢可能會考慮連同xbox360一起入手)

一路走來
自紅白機開始
任天堂帶給我們很多歡樂
我曾經迷失
放棄n64 買了ps
幸好最後也回歸老任的懷抱

在gamecube的日子裡
與朋友們的4p時光不可忘懷
儘管人家笑我不買ps2
我也享受一班朋友玩樂

獨樂樂不如眾樂樂

現時的wii
優勝的原因是簡易的玩法
以及人們終於了解到
遊戲 始終要一起玩才歡樂

我在友人家中玩過wii的wii sport
遊戲聲 笑聲 水聲 此起彼落
這也是我多年來「明知山有虎,偏向虎山行的道理」
錢給老任拿去也是值得的

對於wii 期待的遊戲有
pokemon正傳
大亂鬥
mario galaxy
都是一些老任迷耳熟能詳的東東 =/

很久沒發長帖
不過見任天堂家用機再抬頭
就破例吧 (笑
也許有點離題
反正與wii有關就是了 (誤

評分

參與人數 1樂點 +27 收起 理由
brian1994 + 27 多謝發表,你真有錢,兩部一齊買

查看全部評分

回復 支持 反對

到左E刻 雖然我仲未有wii~~~
但係我係一位打機既小朋友
無論係電腦~我部gbasp~我部gbc
我都係有玩過

我可以話係任天堂迷嗎??
我不知道
但係我只係係手提玩過任天堂既機  
未係電視上玩過任天堂出既機
好似上面位版主咁~~
gamecube我未玩過 n64我可能連樣都未看過
但係wii吸引住我

點解???
因為我可以話係平靚正既貨品
wii係一部玩體感既機
佢係一部令我地一家人合家歡玩既一部機~~~

睇到wii sport就增加左我買wii既興趣~~~
佢可以令我係屋企就玩到我未玩過既運動

所以wii是我第一部係電視上玩既機

打到咁多先~~

評分

參與人數 1樂點 +23 收起 理由
brian1994 + 23 thank

查看全部評分

回復 支持 反對

我係未有wii既.
但係我一睇呢個版...wii既圖...
就令到我對wii既興趣~~..
令到我想買佢..

d人同我講...點解你唔買ps3..psp..
係要買wii架?wii 咁廢...
我個陣..我都想話返比佢聽..
wii係新出架...!!!!!!!!
但係算啦..我當佢無知...
我講返比佢聽.....
其實...wii可以對身體好好...
連醫生都咁話....
你唔信既話可以上網睇下..
仲有好多game玩..好真實架d晝面..
佢即場呆左陣...就講左一句...."我想買"
我當堂醒哂...即刻同佢討論..........wii既野...

我覺得wii會成為世界上最受歡迎既電影遊戲!!!
ps3 都會輸比佢

評分

參與人數 1樂點 +23 收起 理由
brian1994 + 23 可惜現在那些人用番版了..

查看全部評分

回復 支持 反對

PS3,XBOX360,Wii
係我未玩過晒之前我一定只會諗PS3,
原因係玩PS2時已經根深柢固左,但好彩,我有有錢朋友...
佢屋企齊晒呢三部機,最初對Wii既感覺只係...
好細部,個手掣好怪雞,畫面好普通...
但我一霏之後發覺覺Wii係完全唔同以往既遊戲機...
PS3,360等,只係一部畫面靚左,可以上網既遊戲機...
但Wii既玩法係有好大突破,以動作黎操作,帶黎一動更真實,
更互動既感覺,相比起一齊打ps2三國無雙,winning等...
一班人打wii d party game仲爽仲好過癮...
呢d係其他遊戲主機做到既,所以...wii我睇好你架

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
brian1994 + 25 但係ps3的晝面真係靚個wii,但係手制果 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

Wii,PS3同xbox360之中,我一部都冇.
我睇過一本雜誌,話Wii係三部機入面畫面最差的一部
但係我覺得d畫面差都唔會差好多
因為我覺得wii最吸引人的地方唔係畫面質素,而係手感.
只要一諗到自己拎住個手制,望住個畫面.
你就好似真係打緊golf,同cooking mama係到住嘢食
我覺得呢種感覺係其他遊戲機到根本就揾唔到
我自己唔買得wii,真係好可惜,因為我覺得Wii係近來最好架!!

評分

參與人數 1樂點 +22 收起 理由
brian1994 + 22 講到好似好假

查看全部評分

回復 支持 反對

我係有WII既
我買WII既〔源〕因都唔知點解
可能覺得新奇掛∼

我覺得WII
佢出到成部機咁樣
我覺得佢係收集左好多情報
先敢咁樣出
花樣新D
同埋我屋企∼
好多老任既野-3-
係無NDSL

唔似PS系列
老死渣住個手制
按呀按呀∼
PS系列
回復 支持 反對

我本身係一個唔係幾鐘意玩電視game既人
覺得電視game好似得1,2個人打,好悶
唔夠online game咁熱鬧,又可以識到好多朋友
但係自從我個朋友介紹wii比我之後
我就開始對wii產生興趣
因為佢既 ' 手制 ' 獨特
比起其他電視遊戲機有創意得多
而且進行遊戲既動運量都幾大下,
可以一路玩一路減肥
令到我減肥都可以輕輕鬆鬆~~
而且我仲發現
雖然wii每次只可以2個人玩
但係我可以約一大班fd黎輪流玩
未輪到個d又可以做其他野,
促進大家既友誼
所以用2千幾蚊
又可以減肥,
又可以加強同朋友既友誼
又可以娛樂
一舉3得!!~~~

評分

參與人數 1樂點 +26 收起 理由
brian1994 + 26 好似有d假

查看全部評分

回復 支持 反對

我有買game書既習慣
最鍾意就係買講ps3/xbox360/ps2既
不過次終都係有得睇
冇得玩.. 但係我留意到有wii呢隻機
我初時原全冇諗過要買呢隻
因為上網又有d咩野打爆電視機
佢個玩法好特別 絕對有創意 同以往唔一樣
但係每個人用唔同角度
有d人覺得 拎住個搖控係度揮黎揮去
好似"傻仔" 但係我就唔多介意
需然都會有小小檻介既場面
但係無可否應wii既game同部機
的確幾吸引我. 我初初係為左One Piece而買既
因為我係One Piece既超級fans.
而且呢隻又係一隻有誠意既作品
所以我都嘗試去接觸wii
接觸過wii之後 我都覺得係一部唔錯既機
我同D朋友講過我要買
佢地係度話我 不過我都唔多介意
因為幾抵玩 同樓上一樣既諗法
可以減肥 又可以同朋友一齊玩
好有真實感 比起以往案手制好好多
價錢又唔算好貴 3500$有埋4隻正版包埋普通野
比起PS3化算好多 不過每個人都有個人喜好
而我自己就比較喜歡Wii呢部機
我覺得ps3走既路線好似係唔岩d大人玩
反而wii D大人 或者年齡較大既人
都比較有興趣 (與ps3相比)
因為玩落去 比較輕鬆
唔會有咩壓力 拎黎減壓都幾好
至於講到game 我有幾隻都係心頭好
好有興趣去接觸下d game
好似One piece咁
個漫畫內容本來就好吸引
加埋隻game...又耐玩 又好玩
我只係睇 都有種入左漫畫世界既感覺.. ( 漫畫痴 )
同埋Wii Sport. 我又可以介紹比媽咪玩下
比佢減下壓都好
不過當然 呢部機都有缺點
真係要小小心心咁玩 等陣打爆左電視機都似
sor;P 好似作緊自己既文咁

評分

參與人數 1樂點 +26 收起 理由
brian1994 + 26 除左wii sport既打拳外似傻仔,其他都唔多覺

查看全部評分

回復 支持 反對