打印 上一主題 下一主題
收起左側

[轉貼][更新於3月15日07年]無線配音員資料 希望對大家有用~有配音員真人圖片

希望大家會睇下拉 支持下拉 .. 好多配音員資料 希望對大家有用~   

由於小弟唔識將d相放係d字個度  次序是一樣的  大家可能看得比較辛苦    希望見怪物怪~ 我睇唔明下面個碼點用= = "

http://dubber.no-ip.info/ 呢個裝再按dub之員就ok 名字可以參考我比大家既資料! 唱k小魚仙入面既露芝亞配音員叫何路怡

(個路字隔離有個王字)  希望對大家有幫助~

姓名:  梁少霞  
別名:  Sharon, 莎朗  
生日:  5 月 12 日  
星座:  金牛  
所屬公司:   
入行年份:  1990年入行  
配過角色:<Keroro軍曹>夏美,<多拉a夢>靜香,<小魔女Doremi>春風Doremi,<美少女戰士>水野亞美、月野小免子,<寵物小精靈>小霞,<天使.愛.美紗>紫亞,<百變小櫻>觀月歌帆
最愛配過角色:<媽媽是小學四年生>夏美,<蠟筆王國>銀公主
備註:同為天氣報導女郎

姓名:  盧素娟  
別名:  Doris, 娟姐  
生日:  7 月 20 日  
星座:  巨蟹  
所屬公司:   
入行年份:  超過20年 (已故)  
配演角色:<多拉a夢>大雄,<寵物小精靈>小智,<名偵探柯南>柯南,<美少女戰士>火野麗,<龍珠GT>悟空,<忍者亂太郎>亂太郎

姓名:  林元春  
別名:  Cenlia  
生日:  1 月 15 日  
星座:  山羊  
所屬公司:   
入行年份:  --  
配演角色:<翼之奇幻旅程>、<百變小櫻>小櫻,<Keroro軍曹>Tamama二等兵,<邪留丸>電蟲,<美少女戰士>豆丁兔,<龍珠Z>悟飯,<龍珠GT>BOBO,<小魔女Doremi>藤原初貴,<滴骰孖妹>雛古拉,<外星BB撞地球>姬絲汀
最愛配過角色:小櫻,<小肥肥一族>科莉,<相聚一刻>音無響子,<百變小姬子>野野原姬子

姓名:  陸惠玲  
別名:  碌Lane, Joyce  
生日:  3 月 30 日  
星座:  白羊  
所屬公司:   
入行年份:  1989年入行  
配演角色:<神鵰俠侶>黃蓉(劇集)、小龍女(動畫),<婚紗小天使>花笑桃子,<皇家雙妹嘜>小早川美幸,<美少女戰士>木野真琴,<幽遊白書>幻海,<滴骰孖妹>兔田光,<天使.愛.美紗>美紗

姓名:  鄭麗麗  
別名:  Kate, 夏實  
生日:  3 月 18 日  
星座:  雙魚  
所屬公司:   
入行年份:  1992年入行  
配演角色:<神鵰俠侶~劇集/動畫>郭芙,<Keroro軍曹>西澤桃華,<光之美少女>雪城乃香,<機動戰士特種命運>莉古絲、美雅,<小魔女Doremi>妹尾愛子,<咕嚕咕嚕魔法陣>歌莉,<滴骰孖妹>數碼子,<美少女戰士>愛野美奈子,<娛樂金魚眼>華美子,<幽遊白書>牡丹,<同一屋簷下>柏木小雪,<櫻桃小丸子>小丸子
最愛配過角色:<飛天少女豬事丁>國分果林,<皇家雙妹嘜>木本夏實

姓名:  周文瑛  
別名:  拾果子  
生日:  6 月 16 日  
星座:  雙子  
所屬公司:    /前ATV
入行年份:  1993年入行  
配演角色:<Keroro軍曹>Keroro軍曹,<神鵰俠侶>傻姑,<還珠格格1~2>小燕子,<射鵰英雄傳>黃蓉,<新世紀福音戰士>明日香,<亂馬1

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
佐佐木太原 + 10 好帖分享

查看全部評分

回復

點搵嫁..........咁有冇 明pig台 果d ??
回復 支持 反對

我盡量幫你搵下 我有的pm你
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
我最like配楊過果個(蘇強文)~佢把聲我最中意^^
回復 支持 反對

I LIKE 梁偉德....
點解無相得卡通= =
回復 支持 反對

原帖由 朱仔成 於 2007-3-13 06:49 發表
點搵嫁..........咁有冇 明pig台 果d ??

明朱都係用tvb d人
回復 支持 反對

我估唔到呢篇野可以做到精華/ 我係咁岩見到有第2d論壇有配音員 資料 我就諗可能有d人想知或

者想見下配音員個樣  我自己好鍾意陸惠玲 林完春同埋 雷霆   雷霆把聲好磁性  好正~~

林完春即係 tamama 悟天呀:lol  陸惠耐即係天使愛美紗喔

同埋依家個大雄配音員我知佢好努力嫁la  我聽得出佢好盡力咁扮~

梁少霞把聲真係好正~~ 靜香

唔知大家又想唔想做配音員呢??

出版製作有限公司誠聘

兼職配音員

工作範圍:

配卡通片.劇集.廣播劇.旁述

操流利廣東話

咬字及發音必須清晰

男女均可、年齡不限

良好理解及表達能力

無需經驗、有責任心、工作時間彈性

有興趣者請致電 2831 0925 預約試音。

(薪金面議) 未滿18歲者須由家長陪同面試

呢d資料希望對你地有用..

以下呢個係靜香配音員既網站   佢個樣好令嫁

[ 本帖最後由  於 2007-3-13 23:43 編輯 ]
回復 支持 反對

睇晒先知..原來配音,好似好簡單...

但都要吾少人既合作先會成功...

樓主e個post吾錯,又有圖..【好】
回復 支持 反對

多謝先^^ 如果有機會既 我會再搵多D 新進配音員既資料比樂古朋友仔嫁 呵呵

補貼梁少霞個人網站

http://hk.geocities.com/umchk/

[ 本帖最後由  於 2007-3-14 18:23 編輯 ]
回復 支持 反對