打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創]FM簡單新手教學+FM2007 Q&A

關閉 [複製鏈接]
原帖由 donald204629385 於 2007-2-23 09:54 發表

加度素可算係世界頭幾個o既防中
佢起世界杯o既表現就睇得出佢有料到  -.-
但係都好似幾貴o下  -.-

我個加度素身價2xM 防中黎講都好貴啦
回復 支持 反對

FM2007 Q&A [未完成]

Q1.如何買人?
Q2.如何令教練分工?
Q3.如果我將一個18歲借給慧星球會3, 3年之後算我隊的青訓嗎?
Q4.如何與別人網上對戰?
Q5.沒有工作証怎辦?
Q6.如何整FEEDER CLUB?
Q7.如何set 視窗?
Q8.如何有效率地提升球員能力?
Q9.PA是甚麼?
Q10.如何tutor年輕球員?
Q11.頭鎚與HEIGHT,JUMPING,HEADING有關嗎?
Q12.練新的一個位置要多久?
Q13.如何令非歐盟球員變成歐盟球員?
Q14怎可以練右or左腳?
Q15.有甚麼國家是  EU nation?

1.
Q:  如何買人?
A:  按入你想買的人,再按Make an offer,就能出價

2.
Q:  如何令教練分工?
A:  按左面的Training Senior/Training Youth=> Coach  就可令教練分工

3.
Q:  如果我將一個18歲借給慧星球會3, 3年之後算我隊的青訓嗎?
A:  不算,要在你隊踢3年才算

4.
Q:  如何與別人網上對戰?
A:  開場: Preferences左面有一項network,Run as server
然後start new game就可以開場,叫朋友入了
    入場: Main menu -> Network ->左下角Join other server ->輸入開場者

5.
Q:  沒有工作証怎辦?
A:  借去其他球會直至有工作證

6.
Q:  如何整FEEDER CLUB?
A:  Manager的選項內,有一項board room,按進去,左下角的可發表對你老闆的申請

7.
Q:  如何set 視窗?
A:  right click 桌面FM 2006,目標中加上-small_screen

8.
Q:  如何有效率地提升球員能力?
A:  要懶, 用最有效率的11 TRAINING

9.
Q:  PA是甚麼?
A:  Potential Ability,潛力,越高越有潛力,可用FMGenieScout

10.
Q:  如何tutor年輕球員?
A:  http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2809593&extra=page%3D1

11.
Q:  頭鎚與HEIGHT,JUMPING,HEADING有關嗎?
A:  , JUMPING,HEADING比較重要

12.
Q:  練新的一個位置要多久?
A:  每位球員不一樣

13.
Q:  如何令非歐盟球員變成歐盟球員?
A:  在聯賽打夠3

14.
Q:  怎可以練右or左腳
A:  暫時不知,聽聞是要多用要練的腳

15.
Q: 有甚麼國家是  EU nation
A: 以下的
Andorra

Austria
Belgium
Bulgaria
Cyprus
CzechRepublic
Denmark
England
Estonia
Faroe Islands
Finland
France
Germany
Greece
Holland
Hungary
Iceland
Ireland
Italy
Latvia
Lithuania
Luxembourg
Malta
N.Ireland
Norway

Poland
Portugal
Romania
San Marino
Scotland
Slovakia
Slovenia
Spain
Sweden
Wales

回復 支持 反對

AMLR,要唔要+Set pieces ar?
回復 支持 反對

原帖由 4132Ricky 於 2007-3-21 15:27 發表
AMLR,要唔要+Set pieces ar?

Set pieces - crossing
回復 支持 反對

原帖由 donald204629385 於 2007-2-22 21:40 發表

茅柴要起fm scout先睇到  -.-
果個係Sportmanship
好似Dirtiness同埋Controversy都有少少關係

我只係知道editor度有個犯規動作愈高愈矛!!
英文唔知...但你個個好似,好似係退休之後,,,冇記錯.....
回復 支持 反對

d訓練包係點用ga? 可唔可以教我ar
回復 支持 反對

解壓個包包先 > 放係C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\Sports Interactive\Football Manager 2007\schedules >
開game > 去training 果度 >上面有個叫schedules > 禁一下 > 揀個叫edit schedules... >
去左下禁一下import > 一開始就係你訓練包果d training >
開晒佢 > 去training搵番就得 !!!

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
~魚~ + 2 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

大家如果下次可以既話....可以去上面個問題區問問題^^
回復 支持 反對