樓主: miracle_chan
收起左側

[教學]對戰系統、連線、防火牆及寬頻分享器設定27/2/13更新

不過thx for sharing~~~
回復 支持 反對

=( 無錢買=.=......
回復 支持 反對

supoort~~~~
回復 支持 反對

救命呀..我連唔到....嗚...
回復 支持 反對

我好想睇呀..我唔識連呀...
回復 支持 反對

問 : 如何進入「寬頻分享器」內部設置
答 : 由於每部「寬頻分享器 」內部設置不同,於Internet的址欄
回復 支持 反對

請問我應該按那裡set呢?
回復 支持 反對

我同朋友用hamachi就得  
對戰網就唔得  真奇怪...  router又作怪?
回復 支持 反對

用和記上網,他地的分享器可以用,完全單機IP
回復 支持 反對

假如使用方法(B)的話,因「寬頻分享器」的防火牆失效,電腦必需要有防毒軟件或另行安裝防火牆。

問 : 那麼第 2 個方法是甚麼?
答 : 第 2 個方法是將DMZ指派到你要玩AOE或AOC的電腦上

問 : 怎將DMZ指派指派到你要玩AOE或AOC的電腦呢?
答 : 首先,要知道你要玩AOE或AOC的電腦的虛擬 IP
      用你要玩AOE或AOC的電腦上,在 Ms-Dos 視窗上打 ipconfig ( 註 :兩部電腦既虛擬 IP 有分別)
      知道你的虛擬 IP 後,在IE(Internet Explorer)輸入自己既虛擬 IP
      跟住會出現請輸入密碼,同埋帳號,
      (呢個係在裝Window時輸入既管理者帳號,密碼
       如果電腦係你裝 你一定會知道 如果係家人裝 就問屋企人)

然後就會入左一個表,(由於每個「寬頻分享器」內部設置不同,不作詳細解說)
      你只需要搵一個英文 叫 DMZ
      然後係DMZ 個度 轉番你要玩AOE或AOC的電腦 既虛擬 IP
      再Save 確定  之後關呢個程式
      那麼你就可以上網與人對戰了

DMZ is where are ?  who can help me find[[bao_29]] ?
回復 支持 反對