打印 上一主題 下一主題
收起左側

林依晨的戲劇總匯:看看冷門的射鵰吧!#4有剛收到的消息 (18/01)

輕描淡寫-婚後紀實〈10〉   
「弟弟,不可以沒有禮貌」   
「媽,沒關系啦,裕樹愛怎麼就讓他怎麼叫啦」   
「裕樹,你看到沒有,湘琴肚量大不跟你計較」   
「哼..........」   
「你們夠了沒有阿?吃不吃飯阿?」我看假如我不再出聲的話,他們一定會沒完沒了的   
「湘琴,你看媽煮了一堆你愛吃的菜給你吃喔」   
「嗯....聞起來好香喔,看起來好好吃喔」   
「媽,你忘記湘琴是爲什麼住院嗎?你現在桌上擺的,她一樣都不能吃」   
「喔...對厚,看到湘琴要回來我太高興了,結果什麼都忘記了,我現在就去弄他可以吃的」   
「媽...........」   
「喔!好,我知道了」   
「直樹,你剛剛和媽神神秘秘的再說什麼阿?」   
「沒有什麼都沒有,裕樹,我們吃飯吧」我很滿意的對湘琴笑著   
「奇怪,沒事搞什麼神秘阿」   
「太好了,終於可以吃飯了,我都快餓死了」   
「湘琴,你一定餓壞了吧?你的晚餐我弄好了,你也可以吃飯羅」   
「嗯...聞起來好香喔,一定很好吃吧」   
「湘琴,你快吃吧」我依舊滿意的對湘琴笑著   
「痾...
回復 支持 反對

你可以唔洗再貼了
呢d都唔係惡作劇2吻既內容
你post既野我全部都睇過
只係晨堡一個fans自己作既小說而已
回復 支持 反對

我覺得鄭元暢同林依晨係假戲真做
你睇待別企劃篇就知
導演安排佢kiss4次,佢地成套劇kiss左7次到
仲有佢地d kiss唔係就位..真係一野咀落去=.=
回復 支持 反對

原帖由 climbw58399 於 2007-7-18 22:05 發表
我覺得鄭元暢同林依晨係假戲真做
你睇待別企劃篇就知
導演安排佢kiss4次,佢地成套劇kiss左7次到
仲有佢地d kiss唔係就位..真係一野咀落去=.=

係度我可以答你,一定唔係= =
佢地一入戲,岩feel就好自然咁kiss
如果咁都話佢地假戲真做
你睇東方茱麗葉直頭會覺得根本就係一對情侶黎-.-
果度仲誇張
回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 2007-7-18 23:54 發表

如果咁都話佢地假戲真做
果度仲誇張

係咩...咁誇張
台灣人咁開放..但係通常做戲唔係就位kiss咩=.=
回復 支持 反對

原帖由 climbw58399 於 2007-7-19 08:38 發表

係咩...咁誇張
台灣人咁開放..但係通常做戲唔係就位kiss咩=.=

呢d唔係開放
而係敬業
而家果d吻戲通常都係近影佢地側面,就位kiss已經係少之有少
導演基本上一定係會要求演員真係kiss落去
唔淨止係台灣,香港,內地既吻戲都會黎真的
回復 支持 反對

唔該唔好狂連post,連兩個好啦,唔係畀版主狂扣
回復 支持 反對

嘻嘻....呢個post加埋林依晨討論區
等多d人講野
回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 2007-7-18 23:54 發表

如果咁都話佢地假戲真做
果度仲誇張

我就覺得佢地好岩feel,睇琴日吻得咁快,仲要依晨隻眼6大左就睇到依晨演技好好

原帖由 Minglun 於 2007-7-19 09:34 發表

呢d唔係開放
而係敬業
而家果d吻戲通常都係近影佢地側面,就位kiss已經係少之有少
導演基本上一定係會要求演員真係kiss落去
唔淨止係台灣,香港,內地既吻戲都會黎真的

香港一半既都係借位=.=

回復 支持 反對

原帖由 j32738 於 2007-7-19 11:44 發表

我就覺得佢地好岩feel,睇琴日吻得咁快,仲要依晨隻眼6大左就睇到依晨演技好好

依晨6大左隻眼係因為元暢吻得佢大力先6大左隻眼
待別企劃有講=.=

同埋如果講演技,我覺得裕樹演得最好
因為佢細細個就唔怕丑,比我就唔得= ="

回復 支持 反對