打印 上一主題 下一主題
收起左側

終於有Diablo3的好消息了

原帖由 Spoiler 於 2-7-2008 19:19 發表

我覺得D3會更經典! 因為佢保持返依個系列既45度斜角,而且仲可以zoom近來睇清楚自己個look。

而畫面效果表達更自然和靚,真係超級期待依隻經典延續既推出~[[yoyo_039]]

你未玩過前兩作嗎?diablo3整個沒了原本的diablo風格,感覺上只是在玩魔獸罷了。連國外的老玩家都在抱怨

回復 支持 反對

原帖由 superyyh 於 4-7-2008 14:23 發表

你未玩過前兩作嗎?diablo3整個沒了原本的diablo風格,感覺上只是在玩魔獸罷了。連國外的老玩家都在抱怨

老外覺得d3不夠"黑"吧....

不過正式推出時會有改動吧....
回復 支持 反對

原帖由 高手007 於 4-7-2008 16:40 發表

老外覺得d3不夠"黑"吧....

不過正式推出時會有改動吧....

希望有改暗點啦
不然暗黑都不暗黑了
回復 支持 反對

原帖由 superyyh 於 4-7-2008 14:23 發表

D2我有玩,我唔覺得D3冇左diablo既style,如果係話D3個光源角度唔似D2,咁可能係官方想改一改個氣氛姐。
恕小弟無知,請問係乜感覺會覺得似魔獸,我自己玩WoW玩左3年幾,由美版一開始玩到出expansion之後半年先冇玩。
我所睇到既係多國外玩家都叫唔好再將D3比喻成WoW,因為真係唔似。

回復 支持 反對

配置洗唔洗好大ga=口=
我驚顯卡要好勁xd
回復 支持 反對

原帖由 Spoiler 於 3-7-2008 03:19 發表

我覺得D3會更經典! 因為佢保持返依個系列既45度斜角,而且仲可以zoom近來睇清楚自己個look。

而畫面效果表達更自然和靚,真係超級期待依隻經典延續既推出~[[yoyo_039]]

咦?這個應該有甚麼不對吧...

魔獸啊...
應該還是有不同吧
D2的話有視野範圍這個,的確是「黑」的感覺之一,但是在影片看D3對於這個設定似乎是砍掉了...
更重要的是你只要上官網看野蠻人的角色技能,你會知道D3「黑」在哪裡了...
沒錯,可以肯定的是D2一般的照明火焰帶給玩家的感覺也是很「黑」(明明是火焰但是有黑到...)
先拋下場景不說,D3的「黑」在影片上看到這是「黑」在別的地方啊囧
再說現在扔出來的影片也只有幾個場景,其他場景黑不黑也是未知之數,
就以這幾個場景作以偏概全論D3沒有暗黑破壞神系列的「黑」這個也太不合理了。
(其實用色方面D3的感覺也是很不錯,但對於暗黑破壞神和D2的9x年代大概想要將場景美化和豐富場景應該有甚麼難度吧...
9x年代和現在有大不同啊,兩個時代的遊戲顯示出來的顏色、效能也不是能作同等份的比較啊...)

原帖由 orochi 於 11-7-2008 18:49 發表
配置洗唔洗好大ga=口=
我驚顯卡要好勁xd

發文不爬文 此風不可長
建議你找一家相宜的眼科大夫作詳細檢查
回復 支持 反對

原帖由 鳳封忍 於 11-7-2008 20:02 發表

咦?這個應該有甚麼不對吧...

你睇返官方的遊戲片段,野蠻人清完頭一批怪時鏡頭專登zoom近去睇野蠻人揮舞武器既姿勢,到後段遇上witch doctor時又再次zoom近看兩個角色既裝備。
咁有什麼不對呢?
回復 支持 反對

畫面有少少似war3-.-
回復 支持 反對

@o@吾知d3 仲有無得打牛牛呢

以前成日聽到=.=d牛牛死既sing 係網吧
回復 支持 反對

原帖由 Spoiler 於 12-7-2008 05:36 發表

你睇返官方的遊戲片段,野蠻人清完頭一批怪時鏡頭專登zoom近去睇野蠻人揮舞武器既姿勢,到後段遇上witch doctor時又再次zoom近看兩個角色既裝備。
咁有什麼不對呢?

以為你所說的放近鏡頭是剛剛好可以看到全身的那種...
原來是低位中距離鏡頭啊...
回復 支持 反對