打印 上一主題 下一主題
收起左側

【公告】新手問題請到「教學指南及問答區」發問

回復 61# 的帖子

ok唔該...

p.s:咁你咪就來138...
回復 支持 反對

no no,我只是一個133的noob.
回復 支持 反對

有冇人可以教我點去打dark beast???(最好有埋地圖畫埋路線) thx!!!!!!
回復 支持 反對

你有冇90 slayer?
你問始左mourning ends part2 未?
如果以上所講都冇問題,你應該識得去打嫁啵.
只要有mourner clothes set, 去ardougne west ,climb down trapdoor.
再係張枱拎key就去到.
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

原帖由 啊kin 於 11-8-2008 22:44 發表
我想問下有冇D中文既任務攻略啊
我睇runehq完全唔明[]

置頂這個已被毀滅  
不如你留msn 我尼幫你啦.
回復 支持 反對

f2p 點樣升fishing 最快 , 又可以bank得快?
邊個furance 近bank ?   整邊樣rune 會又近bank又升得快?
邊到最好升ranged ?

[就黎做返f2p ,,, sad....]
回復 支持 反對

一定係fly fishing.. bank 就難D, 不過可以o係lumbridge fish 完sell 比general store.

Al Kharid Furnce 最近bank. RC快就fire runes, profit 就air runes.

ranged ankous 都不錯
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

回復 70# 的帖子

首先,去port sarim,跟住去上圖紅色圈所示的位置(藍色圈是fishing shop,可以買釣魚用具)

接著,跟其中一個seaman談話,佢會問你去唔去karamja,選yes.(要付30gp,來回就要60gp啊)

選了yes的話,走出船身,你會在上圖紅色位置.跟住走到藍色圈,用cage fishing就可釣lobster了!
(落去綠色圈度,有lvl 38的red spider及lvl 83的lesser demon可供閣下訓練combat
回復 支持 反對