打印 上一主題 下一主題
收起左側

[討論] 今日同惡人蘭斯打左場兵堡

真難過

雄爺,唔係我睇唔清楚你個d字
係你自已唔知睇緊咩
等我話比你知啦
蘭斯<--佢個表弟上佢個家,開佢個電腦玩aoc,用左佢個名,唔係蘭斯個表弟偷蘭斯個ac,此乃雄爺一錯
蘭斯係唔係講大話,無人知,有人信,有人不信,事實上,只有佢知,但問題出現在啦,做左d無品野,
但事後,佢認錯,再道歉,承諾不會再有下次(不論是他錯還是他表弟錯,責任已成擔),我地個惡人隊長出面保證,到此,蘭斯事物告一段落。
好啦,殺出一個小豪,無神神一句惡人無品,(惡人包括全部惡人),如果你話惡人蘭斯無品,我揚揚無話可說,無神神成隊人比人話無品,就佢小豪一句說話?好,無品,如果無品,要清楚指出。唔通我話你雄爺係強姦犯,你就係強姦犯咩,唔係嫁嘛。我因應每個留言者的留言作出回應=我反罵佢地?會唔會好少少不智的指控?
再者我話你係說謊者呢就大條道理啦,知唔知點解呢,如果唔知呢,你可以去反查你之前dpost,唔好話我屈你哦,我真係有証有劇嫁!
回復 支持 反對

惡人揚揚 你仲未明我意思

佢自己道歉就 = 可以拉埋佢表弟上抬????
你仲未明呢個意思
保管acc,呢d係佢既責任嫁,唔係比佢用黎做藉口

照你咁講,以後道歉
係唔係可以求其擺個表兄弟姊妹上抬呀
惡人蘭斯同佢表弟玩5 5分呀??係就一力承擔
你叫不動翼向佢表弟道歉先啦唔該

ps:如果你仲唔明我意思算數
回復 支持 反對

係咪表兄弟姊妹
得佢先知
憑口
很難信
回復 支持 反對

信興不信

當然,有人會信,有人會不信,不過姑匆論是真是假
蘭斯兩次在post公開道歉,再保証不會再有下次,十分足夠的誠意
如果真有下次,我相信惡人隊長自會有行動!
回復 支持 反對

我試過,我個fd自己做錯事,因為要減輕自己既罪惡感
就將一半責任推哂落我身上
另一半就自己認錯
講到我好似罪人咁,佢自己好偉大
認錯不可能有藉口

另外,我都唔希望再同惡人有偏激言論
如果我之前有咩偏激言論關於惡人,請見諒
回復 支持 反對

總結

由頭到尾,我都係要對事,而不願對人
對事,不理蘭斯事件真相是如何,但蘭斯勇敢地出黎認錯兩次,我覺得很有勇氣
另外,對於小豪不分道理地抽水,我是十分不滿意,所以留言澄清,而你的回複我會投以欣賞的眼光,
認錯是有勇氣的行為。
ps對於討論內容,我覺得應該中肯,有建築性,以達到一個共同進步的目的,而不是漫無目的地罵戰。
回復 支持 反對

82#以後事情 正私下解決,
煩請各位勿予回應/ 追究.
回復 支持 反對

#82我之前打錯左字
所以揚揚誤會左我意思
已經作出修改

未改之前

但我既立場仍然係不會變
保管acc,係佢自己責任
沒保管好自己惡人acc,冇得怨人
惡人蘭斯,唔應該拉埋佢表弟落水
應該要一人做事一人當
唔應該要埋佢d表兄弟姊妹一齊幫佢分擔罪行

回復 支持 反對

回復 82# 的帖子

你再講都係冇謂,清白者之清,難道你沒錯過?
回復 支持 反對

回復 80# 的帖子

冇野
名既問題姐= ="
個名明顯話緊我
不過而家算
聖經教我地饒恕人
我地唔饒恕人
上帝都唔會饒恕你
回復 支持 反對