打印 上一主題 下一主題
收起左側

步兵弓兵z巡邏打人教學 與 弓兵警戒教學 (唔識用者必看)

關閉 [複製鏈接]

韓國e/w+z做盾好好架=︹=
回復 支持 反對

40# 馭影靈風
韓國用左z先勁,隻隻兵都會自動上前打人,唔洗控得咁辛苦
邊會用黎做盾嫁
回復 支持 反對

41# ck2062
唔通西盾韓咩=︹=
回復 支持 反對

38# kagten  
致勁係你啦,講黎講去都係想講靠你先贏到,唔好話三打四啦,就算三打三,你地文明都好好多啦,咁都講得出黎,都唔知話你叻好定笑你好,再講,西火同韓國,又真係唔覺z會好過唔z囉! ...
魔 發表於 19-3-2009 17:22

對,佢地文明好好多。所以佢話都係靠波斯上帝、文明勁先贏到,係贏得唔光彩囉…

再加上韓盾西...塞中蒙都應該贏唔到幾多..

條/波一上埋黎就..
回復 支持 反對

38# kagten  
致勁係你啦,講黎講去都係想講靠你先贏到,唔好話三打四啦,就算三打三,你地文明都好好多啦,咁都講得出黎,都唔知話你叻好定笑你好,再講,西火同韓國,又真係唔覺z會好過唔z囉! ...
魔 發表於 19-3-2009 17:22

我講既係事實
同igz比,樂古玩家好多都係唔強,特別係兵堡個班,大部份都好弱
樂古唔係冇高手,但真正高手既人數唔算多
我只係以我既個人感受,對個一場既玩家作出批評

另外,你可以睇返第1版修改
我可以指出,弓兵同左z同唔用z既分別
我建議大家弓兵用z,係因為弓兵用左z之後,弓兵就會一邊行一邊打,如果敵人退後,玩家唔洗成日控兵上前
弓兵用z後有疊兵效果,所有長弓兵見到敵人,即刻停低,全部疊兵以8距離一齊射人
令隻隻兵響剛好8單位距離之下,都可以一齊射殺敵人

如果唔用z,大家想所有弓兵都可以全部一齊射人,咁弓兵就要一定行前d,例如長弓兵要行前至距離敵人6個距離,所有弓兵先至會全部一齊射敵人
如果那批沒z弓兵剛好企響距離敵人8單位距離,呢批弓兵前排就會射人,後排就會企定定冇野做

所以大家可以見到,惡人玩家們無論弓兵定步兵,都會一齊用z
佢地同其他玩家用z不同之處,係佢地已經玩熟左z,運用z控兵技術較普通玩家高
四個熟練z玩家一起玩兵堡,要贏樂古場跟本冇難度
跟本不用任何指揮,鐘意點玩都可以贏樂古場,此乃技術問題,唔關戰術事
我去年常常玩兵堡,經常同網上某族隊朋友玩,當中就算有一些人技術很差,但我叫佢地,跟足呢個方法,玩依然可以做到10場9場勝(樂古場)。

所以他們無論進攻,防守都用哂z來取代普通控兵,大多數都會用z行事
大家可以從去記錄檔專區搵返去年5月份惡人save可以見到
回復 支持 反對

樓主有時間開post教新手無疑係一件好事,不過我覺得唔係話一味z就可以贏曬,唔通八個人都識得z,就真係只睇文明?當然唔係,好睇其他野,如果一味4家一路z過去對方道,其實好大機會係一路送分,好快就會被對方ko掉,當然檔主可以唔相信我d說話,不過我地惡人本身都經常有內戰,個個都識得z,但一樣要打得有技巧,而唔係一味z黎z去
回復 支持 反對

40# roymen135
如果我好似你諗得咁笨
淨係識得一味用z衝去送死
我諗我唔洗上台灣打死鬥
回復 支持 反對

40# roymen135 如果我好似你諗得咁笨淨係識得一味用z衝去送死我諗我唔洗上台灣打死鬥 kagten 發表於 23-5-2009 17:29

如果死鬥真係亂用z衝
好容易比重投弩炮,箭塔城堡殺死
回復 支持 反對

請流意題目,我係就香港場兵堡就回,非台灣場死鬥....
回復 支持 反對

43# roymen135
兵堡同死鬥又咪一樣

我係對住29,就可以亂咁衝
對住勁人,就一定認真玩
回復 支持 反對