收起左側

[影圖分享] White Christmas. 大揭秘*`-_-v

re.衰仔
比心機又如何喎-~-得粒吉!

re.雞尾-_-!
唔靚-_-都冇聖誕feel`但我真係幾鍾意之前d ver. d色靚好多!

re.rex`
ys-.-! 我都覺`
如果e+改到既話x_x我咪改番做原圖囉! xd

re.雞尾again`
-_-睇左你個po`辛酸史..ha~
整合成圖不嬲慘-.-so我唔想再整`
我整完又未必靚-.-何必`

re.希希
-_-你指比賽個張.....? 不是吧.?!
又真係幾陰公喎-.-....
我係邊整邊save-.-so彈左咁多version
-.-不過你個陣有冇時間cap張圖出黎呀?

re.琪
wow`l0ng time no see u in nk!
-_-a`張ban..隻塵係隻online game影出黎`

ver.1`我都有同感\[]/!
可惜..-.-.....整1頁都煩到想死`
而且呢-.-本野入面d紙好淺色`質地又好平滑`
好難做到cover個個外國風效果~︵~!
有冇建議去整整?

ver.2&3
-_-yaya`ver.2有聖誕feel d`
ver.3就隻色靚`可惜....llll
我用左張簡直差到無比敵既圖去參賽-.-!
回復 支持 反對

這是什麼喔,看不懂高級野
回復 支持 反對

12# 冰月~
-.-吼..叔叔點會睇唔明.3歲小路仔野黎~
回復 支持 反對

諷刺文叔-。-?
3歲野我都睇唔到囧
那我連3歲都。。。。Orz
回復 支持 反對

諷刺文叔-。-?
3歲野我都睇唔到囧
那我連3歲都。。。。Orz
冰月~ 發表於 7-1-2009 02:12

文神你太老了... 唔會明而家後生仔女d野架喇...
回復 支持 反對

還是早點拎養老金等退休
回復 支持 反對

其實我都係搞掂哂全張圖先發現我自己無視左"白色"依兩個字 -  -
回復 支持 反對

17# 驟雨☆∼
-.-我係係聖誕吹水帖比人提醒左.要多謝雞尾(?!)
不過-_-我張圖得個白字囉唉
回復 支持 反對

我係埋尾戈陣...佢就山左機..- -
戈陣-_-嬲到爆粗甘滯 =.="|||||
= =我係張圖整完戈陣自睇到白色2粒字- -
之後....就拿拿林改 -_-....

=.=我交戈張圖...-  -算啦..已經吾期望有獎拎- -
對手太強了....=xxxxxxxx=...
回復 支持 反對

有關今次比賽打左段小小既意見出黎,有讚賞有批評,
不介意我言詞直接可以參考一下。
不過在看下面的意見前........鼠鼠造的圖太讚了!!是專業級水準吧!!

就我個人意見,不是圖中有棵聖誕樹,有個小雪人,
就能夠談得上是張以聖誕為主題的貼圖。
而其中我認為以3*問題最為嚴重,
整體構圖不錯,唯欠缺個人創意。
雖然圖中以聖誕樹作為背影再加上雪花圖案襯托感覺不俗,
但除此以外這張作品給我的感覺和平日看到還沒甚麼兩樣,
若作品"板圖"能夠擴大並加以修飾,定能使畫片更豐富吸引!
而另一張問題較明確的就是4*,
喧賓奪主不在話下,
這到底是聖誕貼圖還是聖誕還是聖誕短文(?)...
不看文字的話根本沒法想像圖片想表達的意思吧,
這完完全全末殺了造圖的一番心血。
不過無可置疑創意分可是十足的!
說到公最吸引我視線的,
非2*那對溫馨的情侶莫屬了!
先說畫功實在非常好,風格完全是討人喜歡的那個類型!
圖中情侶的衣著經過悉心設計,增強了全圖聖誕氣氛。
經過處理的背景與圖中主角配合得非常好。
但說到底還是犯下了這次比賽的通病,
好一句"成雙成對"就好像要成了這張作品的主題。
要說到構圖,7*可算是做得最不錯的一張作品,
背景與圖片兩則的佈置配合得相當好,
加上種種的效果就更為這張作品添上一份華麗!
可是圖中的雪人卻感覺畫蛇添足了...
你為甚麼偏要站在那個地方呢..."
5*小鼠的作品就個人的審美眼光最得歡心@@
還未仔開始細看,那銀白的構圖立刻就我吸引住。
比起色彩蠙紛的聖誕我還是獨愛那銀白色的聖誕。
這張作品擁有那份漸漸透出來的浪漫感覺,
不是星夢那"俗氣的招牌示愛動作"能夠媲美。
其他都不多說了。
回復 支持 反對